Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. április 28. 13:06

Az Európai Bizottság korifeusai kiszámíthatóságot várnak el Magyarországtól. Miközben mindent elkövetnek azért, hogy ők maguk kiszámíthatatlannak látsszanak.

„A mostani változást nemritkán kapkodón, alig követhetőn, azaz kiszámíthatatlanul vitte végbe a polgári kormány. De azt az elvet mégiscsak következetesen tartotta, hogy a válság következményeit a korábban szokatlanul nagy nyereséget összekanalazó cégekre is ráterhelte. Az extraprofitot előállító ágazatokban uralkodó árakat pedig - jobbára magyar szereplők helyzetbe hozásával - igyekezett lenyomni. Csoda-e, ha az érintettek nem lelkesedtek érte?


Piaci elemzők szívesen hivatkoznak arra, hogy az IMF-megállapodás aláírásával az ország finanszírozása százmilliárd forinttal lenne olcsóbb. És nyilván igazuk van. Akárcsak a gazdasági minisztérium államtitkárának, aki - a Heti Válasz legutóbbi konferenciáján - azt állította, hogy uszkve százmilliárd forint folyna ki az országból, ha a kormány lehátrálna a cafeteriarendszeren végrehajtott változásról és a negyedik mobiltenderről. Mert ha az állam nem szerzi vissza a korábban francia kézre juttatott étkezésiutalvány-bizniszt, akkor az addig 6-8 százalékos jutalékszintet nem tudja 1,5 százalékra csökkenteni. Vagy a negyedik mobilszolgáltató piacra léptetése nélkül nem lehetne negyedére redukálni a telefondíjakat. Ami tehát az IMF-hitel képében megjönne a réven, el is menne a vámon.

Ehhez képest küzdelem van. Kiszámíthatóság meg nincs.

Persze kézenfekvő a kérdés, hogy a korábban kizökkentett idő négy év alatt visszanyerhető-e. Lehet-e orvosolni az elmúlt húsz évben felkészületlenségből vagy szimpla haszonszerzésből okozott károkat úgy, hogy külföldről nézve ma ne tűnhessünk agresszív kismalacoknak vagy egyenesen hálátlan disznóknak? És meglehet, nincs jó válasz, és nyerhetetlen a helyzet. De aki kétharmados felhatalmazással meghátrál a feladat elől, és próbát sem tesz, az legközelebb - kiszámíthatóan - veszíteni fog.”
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/35987


23 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


"Kiszámíthatóság" a legnagyobb hiánycikk a mai világban. Ez is az egyik oka, hogy olyan kevés gyerek születik a fejlett országokban ahol ma már a fiatalok megfontolt szülök szeretnének lenni.
Az Unió nemcsak Magyarországot szeretné kiszámíthatónak látni, hanem a többi tagországot is, hisz ezért akarják a
"Fiscalpact"ot. Viszont egyre világosabb, hogy az a biztonság amit el akarnak érni, egy illúzió. Megkötött lábakkal egyik ország se tud táncolni...


visítozik a lakájmédia

mindenki hülye, csak az Orbánc helikopter

jajjbáncsákavezírt

brühühüüüüü


és mi a faszt keres simicska a közgépben?

erről kéne makogni a heti váladék korifeusainak

Válaszok:
Netuddgi | 2012. április 28. 16:11

Ugyan nem értek egyet ezzel az angolok által cronyism-nak nevezett jelenséggel, de sokkal inkább ez mint a Jobbik mucsai kriptonácizmusa, és sokkal inkább ez, mint a szoci-szadi elvtársak kakaóbiztos számítógépei, feleslges, völyghídjai, Zuschlag és Weiszt ügyei, Budapest Airport és MÁV Cargo privatizálása és a többi.

Válaszok:
HSL | 2012. április 29. 09:24

heti hányadékból!
gabesz te csak egy ócsak bértollnok,és mikrofon állvány vagy.


A Fidesz-féle visszamenőleges törvénykezés is a kiszámíthatóságot segíti elő, nem? Ez a cikk teljesen összhangban van a nemmegszorítások kommunikálásával. Lassan stratégiát kellene váltani, mert már egyre kevesebb embert lehet megvezetni ezzel. Főleg mióta lejárt a "neminyerjükalegtöbbet" korszak. Az új szlogen: "A Fityisz mindent visz!"


Next, te kevered a szezont a fazonnal, de még inkább a kecsesen ringó fecskét a recsegve fingó kommunistával...

Az általad belinkelt cikkből másolom ide:

"A kártya egyik nagy előnye az olcsósága az elfogadóhelyek számára, hiszen az üdülési csekk hat százalékos jutalékával szemben ezúttal csak a forgalom 1,5 százalékát kell, átengedjék."

A Széchenyi pihenőkártyáról van szó, ami hosszú távon kiváltana minden más, sokkal drágábban forgalmazható papir alapú utalványt, a Erzsébet kártyát is.

Amiről, anélkül, hogy nevén neveznéd te magyarázol, és aminek hasznát pedig nem Párizsban fogják az élelmes rokonadt eldőzsölni, ahogy eddig, hanem visszaforog a magyaroknak szociális juttatások képében!


a kisebbik szarkupac is büdös, le szokás húzni a wc-n és nem hozzászokni


gusányi = orbánc


Nincs itt semmi ellentmondés.
Kiszámíthatóság = azt teszed, amit mondtam neked.


Próbálkozni a budin kell, nem egy országgal szórakozni. Kár, hogy ezt a focista nem vette figyelembe.


Plagi bának még doktorija is volt, mégis a szemétdombon végezte.


off
Nagyon kéne valami a Fejér megyei földosztásról. Legalább annyira, mint Schmitt Pál idejében.
Azonnal.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó