Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. április 26. 18:51

Obama kétségkívül nem volt az a nagyszerű, transzformatív elnök, aminek sokan várták. De azért rossz sem volt.

„Talán a legnagyobb kudarca Obamának, hogy nem tudott dűlőre jutni a republikánusokkal. Nem sikerült olyan megállapodást nyélbe ütnie velük, ami az elkövetkező években lehetővé tenné a költségvetési hiány és az államadósság csökkentését. Az amerikaiaknak hasonló a problémájuk, mint nekünk: túl sokat költenek, és képtelenek szembenézni vele, hogy ez mivel jár. A demokraták nem hajlandóak hozzányúlni az időskori egészségügyi ellátáshoz és a nyugdíjhoz. A Teapárt mozgalom irracionális államellenességének csapdájába esett republikánusok nem tudják elfogadni, hogy pusztán kiadáscsökkentésekkel nem lehet rendezni a különbözetet, adóemelésre is szükség lesz. (A republikánus képviselők explicite vállalják, hogy soha semmilyen adóemeléshez nem adják a nevüket.)

Az elakadásról, azt gondolom, inkább a valóságtól szinte teljesen elrugaszkodott republikánusok tehetnek. Jobbára ész nélküli obstrukciót tanúsítottak az elmúlt években a kongresszusban. Az elnököt »szocialistának« bélyegezni alap a jobboldalon (ennek a magyar megfelelője a kommunistázás). Romney-t leszámítva az összes republikánus elnökjelölt-aspiráns vagy futóbolondnak (Michelle Bachmann, Ron Paul) vagy egyszerűen seggfejnek tűnt (Newt Gingrich, Rick Santorum, Rick Perry). De persze ez nem kifogás: minden politikus legfontosabb képessége, hogy tudja kezelni a hülyéket. Obamának ez nem nagyon sikerült.

Romney valószínűleg nem lenne rossz elnök. A Republikánus Párt vonzóbb oldalát képviseli: láthatólag okos, tapasztalt, pragmatikus és centrista (massachusettsi kormányzóként pont olyan egészségügyi reformot vezetett be, mint Obama) - még jól is néz ki, pont, mint egy amerikai elnök. A gond az, hogy egyáltalán nem tudni, miben hisz, vagy hisz-e valamiben egyáltalán. Az álláspontját szinte minden kérdésben megváltoztatta párszor, ahogyan igyekezett megfelelni az elmúlt években alaposan jobbra tolódott republikánus választóközönségnek. Persze mondhatnánk, hogy ez a politikai realitás és kész. De a fickó mégsem tűnik teljesen bizalomgerjesztőnek; valamennyi integritást még egy politikustól is elvárhatunk.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/35925


31 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Szlankó Bálint. Te nem tudtad? ;-)


"A hülyéket kezelésbe kell venni"

Honnan tudja? Tapasztalta?


Üdv!
Ezt a sok hülyeséget, amit egyes "médikusok", meg egyes kommentelők írogatnak néha csak így lehet elviselni.
Örülök, hogy megint itt vagy.


Így van ez. Mindennek megvan az ára.


eddíg "nem volt". szerintem ezt lehet érteni. És ez igaz is.


na ja, kb ahogy írod... a választásokig nem fog belemenni újabb háborúba, de újraválsztás esetén nem elképzelhetetlen, Obama közel sem az a pacifista elnök... és a zsidó lobby ha nagyon akarja beleviszi, max nagyobbat kell rántani azon a madzagon :)


Nekem Santorum jobban tetszik, mint Romney. Fiatalabb és szimpibb is. Amerika választhat egy milliomos szektás és Obama, a kesztyűbáb között. Szegény amerikaiak.
Eredetileg én Obamától többet vártam ,főleg a szociálisan hátrányban levő társadalmi rétegek megsegítésében, de nem nagyon strapálta magát.Csalódtam benne.
Azért egy előnye lenne annak, ha Romney nyerne: végre megszabadulnánk Clintonnétől.

Válaszok:
csi szi | 2012. április 26. 23:02

"végre megszabadulnánk Clintonnétől."

Charles Gati: "a republikánusok 24 órát sem adnának Orbánnak".
Jó, kicsit elgaloppírozta magát a vén galíciai abban a nyilatkozatában, de az igaz, hogy nem várhat a magyar jobboldal több jóindulatot a republikánusoktól, mint a demokratáktól.

Válaszok:
Netuddgi | 2012. április 27. 12:48

Azonnal "BékA-díj"ra jelölték, amikor még egy jóízűt se fingott az oválisban.

Coolidge volt az utolsó olyan semmilyen elnök, aki mellé igazából semmit se lehet társítani. Obama 4 éve mellé is max. bin Laden kivégzését, pedig az utóbbi elnökök közül neki volt a leglátványosabb politikai támogatottsága. (A kivonulásokat hagynám, mert azok megvalósultak volna, ha Obamát meg se választják. Az EÜ reform meg ... :D)


Egy biztos, Izrael szépen lekoptatta a határairól a rá ácsingózókat. Szíriának, Egyiptomnak tk. max. saját maga megrendszabályozására maradt hadereje.


Nos, az USA harcol Afganisztánban, vagyis Bush-hoz képest egyedül Irakban nem. De jelenleg nagyobb a hadserege, mint Bush alatt volt, és Obama még a NASA Holdprogramját is lefújta. Mindezt egy olyan biztosításért, ami "illúzió".

Az EÜ reform miatt meg talán pont nem fogják újraválasztani. Obama túl sok West Winget nézett, amikor Clintonnét tette KMévé. Már ez iszonyat rossz lépés volt. Aztán hülyeségeken lovagolnak, mint pl. a SS és tagjainak ténykedése, amire a "válasz" a joghurtos gatya volt.

Bár Obama Izrael és HW támogatását élvezi, Kaliforniát és New Yorkot biztosan simán megszerzi, mégsem hiszem, hogy megnyeri, bárki is legyen a kihívója.


"...még jól is néz ki, pont, mint egy amerikai elnök"
Hát ez azért így Obama után mókás gondolat :D


Ahhoz képest a mai hírek szerint a Fidesznek dolgozik két republikánusoknál is megfordult kampánytanácsadó.


Mit csináljon, nem ért hozzá.

Obama legnagyobb kudarca, hogy két évig neki állt a zászló és elkúrta az egészségügyre.

http://www.guardian.co.uk/worl..Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó