Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. április 26. 14:04

Volna éppen mit vitatkozni, milyen legyen a politikailag, gazdaságilag, pénzügyileg egységes Európa, az átalakuló világpiacon életképes kapitalizmusa.

„Az még csak érthető volna, hogy dicsérve saját portékáját, Orbán Viktor hétfői brüsszeli előadásában az országról mint a jövő Európájának kísérleti laboratóriumáról beszélt, bár megtorpannánk azon, szeretünk-e mi ebben a laborban nyulak lenni. Ám azon a panaszon már végképp megakadunk, miszerint a kormány tavaly ősz óta az IMF-tárgyalásokra vár, miközben az ugyanakkor jelentkező Belarusz, Egyiptom, Pakisztán és Csád már megkapta a pénzt.(...)

Az a kétarcúság, amelyből Brüsszel megint a konszolidált profilt láthatta kedden, s amelynek másik felét a kormányfő itthoni szabadságharcos megszólalásaiból ismerhetjük, keserű belpolitikai következményekkel jár.

Először azzal, hogy a parlamenti demokráciához még ragaszkodó polgárok oly mértékben gyengülnek el, amilyen mértékben az unió álláspontja keményedik, mert úgy gondolhatják, nem kell kockáztatniuk, az unió majd kikényszeríti a változásokat a hatalomból.

Másodjára pedig azzal, hogy a Jobbik zászlóégetéses unióellenes retorikája még erősebbé válik, hiszen most már nemcsak a demokratikus ellenzék, hanem a jobboldali kormány szemére is vetheti a „hazaárulást és a gyarmati behódolást” Brüsszelnek. Így fest a magyar laboratórium sikeres kísérlete.”
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/35913


19 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


"azon a panaszon már végképp megakadunk, miszerint a kormány tavaly ősz óta az IMF-tárgyalásokra vár, miközben az ugyanakkor jelentkező Belarusz, Egyiptom, Pakisztán és Csád már megkapta a pénzt."

miert, mi nem stimmel ebbol?

vagy talan a felsorolt orszagok demokraciaja peldaerteku?

Válaszok:
bigyomail | 2012. április 26. 14:23
trendo | 2012. április 27. 13:34

Orbánékhoz képest, vagy önmagukban?


Eddig az volt a baj, hogy nincs megállapodás. Most az, hogy lesz.
Az is baj volt, hogy a fidesz unióellnességével a jobbikkal kacsint össze, most az, hogy ennek az ellenkezője történik.

Nem unalmas már az állandó siránkozás, jajveszékelés?


nol nol nol nol nol nol nol nol nol nol nol nol nol nol nol nol nol nol nol nol nol nol nol nol nol nol nol nol nol nol nol nol nol nol nol nol nol nol nol nol nol nol nol nol nol nol nol nol


Mindig ugyanaz a darálás 1991-1992. óta,mert Orbán nem lett a Szabad(,de mit)DSZ klubkönyvtárosa.


Ez a NOL-os ifjonc akkor még óvodás volt,de már tudja liberális 1-szer 1-et.Mit tud még?


Ha egy mód van azt az illetékesektől kérdezd, én me tartozom közéjük.

Válaszok:
kjkj945 | 2012. április 26. 15:59

"Igaza lehet, ha hiányolja az adekvát válaszokat az unió legnagyobb problémájára, hogy tehát globális szinten romlik a versenyképessége, befolyása a világban csökken. Igaza van, hogy Brüsszelnek gyorsabbá kell tennie a döntéshozatalt. Volna éppen mit vitatkozni, milyen legyen a politikailag, gazdaságilag, pénzügyileg egységes Európa, az átalakuló világpiacon életképes kapitalizmusa." Állítja szerzőnk Orbánról. Csakhogy erre javaslatot is tesz nemcsak bírál. Erősíteni az államok szuverenitását és életképes gazdasági kiutat kell mutatni az eladósodottaknak. Ezen mi nem tetszik Európának? (A szerző le van szarva, neki csak a ballib tetszik)


Nem leszünk laboratóriumi fehéregerek!
http://tirpakbokretas-migratio..


Csak annyi nem stimmel, hogy a felsorolt országok nem EU tagok, tehát rájuk nem vonatkozik az IMF-EU megállapodás hatálya.
Bocs.


Minden EU tagállamnak joga, sőt kötelessége a saját (akár eltérő) véleményét megjeleníteni a közösségben. Persze, Magyarország sosem fog "diktálni". Irreális is lenne ezt elvárni, követelni. Viszont lehet egy új szín, összetevő a palettán. Se hőzöngeni, követelőzni, se szégyenkezni, megalázkodni nincsen miért.


Azért szavaztam az EU-ra a népszavazáskor, mert meggyőződésem volt, hogy előbb-utóbb felhúzzák a vámhatárokat, Oroszországgal pedig valamiféle szabadkereskedelmi társulást hoznak létre.
Tévedtem.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó