Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. április 26. 14:04

Volna éppen mit vitatkozni, milyen legyen a politikailag, gazdaságilag, pénzügyileg egységes Európa, az átalakuló világpiacon életképes kapitalizmusa.

„Az még csak érthető volna, hogy dicsérve saját portékáját, Orbán Viktor hétfői brüsszeli előadásában az országról mint a jövő Európájának kísérleti laboratóriumáról beszélt, bár megtorpannánk azon, szeretünk-e mi ebben a laborban nyulak lenni. Ám azon a panaszon már végképp megakadunk, miszerint a kormány tavaly ősz óta az IMF-tárgyalásokra vár, miközben az ugyanakkor jelentkező Belarusz, Egyiptom, Pakisztán és Csád már megkapta a pénzt.(...)

Az a kétarcúság, amelyből Brüsszel megint a konszolidált profilt láthatta kedden, s amelynek másik felét a kormányfő itthoni szabadságharcos megszólalásaiból ismerhetjük, keserű belpolitikai következményekkel jár.

Először azzal, hogy a parlamenti demokráciához még ragaszkodó polgárok oly mértékben gyengülnek el, amilyen mértékben az unió álláspontja keményedik, mert úgy gondolhatják, nem kell kockáztatniuk, az unió majd kikényszeríti a változásokat a hatalomból.

Másodjára pedig azzal, hogy a Jobbik zászlóégetéses unióellenes retorikája még erősebbé válik, hiszen most már nemcsak a demokratikus ellenzék, hanem a jobboldali kormány szemére is vetheti a „hazaárulást és a gyarmati behódolást” Brüsszelnek. Így fest a magyar laboratórium sikeres kísérlete.”
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/35913


Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


"azon a panaszon már végképp megakadunk, miszerint a kormány tavaly ősz óta az IMF-tárgyalásokra vár, miközben az ugyanakkor jelentkező Belarusz, Egyiptom, Pakisztán és Csád már megkapta a pénzt."

miert, mi nem stimmel ebbol?

vagy talan a felsorolt orszagok demokraciaja peldaerteku?

Válaszok:
trendo | 2012. április 27. 13:34

Csak annyi nem stimmel, hogy a felsorolt országok nem EU tagok, tehát rájuk nem vonatkozik az IMF-EU megállapodás hatálya.
Bocs.


Minden EU tagállamnak joga, sőt kötelessége a saját (akár eltérő) véleményét megjeleníteni a közösségben. Persze, Magyarország sosem fog "diktálni". Irreális is lenne ezt elvárni, követelni. Viszont lehet egy új szín, összetevő a palettán. Se hőzöngeni, követelőzni, se szégyenkezni, megalázkodni nincsen miért.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó