Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. április 26. 14:04

Volna éppen mit vitatkozni, milyen legyen a politikailag, gazdaságilag, pénzügyileg egységes Európa, az átalakuló világpiacon életképes kapitalizmusa.

„Az még csak érthető volna, hogy dicsérve saját portékáját, Orbán Viktor hétfői brüsszeli előadásában az országról mint a jövő Európájának kísérleti laboratóriumáról beszélt, bár megtorpannánk azon, szeretünk-e mi ebben a laborban nyulak lenni. Ám azon a panaszon már végképp megakadunk, miszerint a kormány tavaly ősz óta az IMF-tárgyalásokra vár, miközben az ugyanakkor jelentkező Belarusz, Egyiptom, Pakisztán és Csád már megkapta a pénzt.(...)

Az a kétarcúság, amelyből Brüsszel megint a konszolidált profilt láthatta kedden, s amelynek másik felét a kormányfő itthoni szabadságharcos megszólalásaiból ismerhetjük, keserű belpolitikai következményekkel jár.

Először azzal, hogy a parlamenti demokráciához még ragaszkodó polgárok oly mértékben gyengülnek el, amilyen mértékben az unió álláspontja keményedik, mert úgy gondolhatják, nem kell kockáztatniuk, az unió majd kikényszeríti a változásokat a hatalomból.

Másodjára pedig azzal, hogy a Jobbik zászlóégetéses unióellenes retorikája még erősebbé válik, hiszen most már nemcsak a demokratikus ellenzék, hanem a jobboldali kormány szemére is vetheti a „hazaárulást és a gyarmati behódolást” Brüsszelnek. Így fest a magyar laboratórium sikeres kísérlete.”
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/35913


19 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


"azon a panaszon már végképp megakadunk, miszerint a kormány tavaly ősz óta az IMF-tárgyalásokra vár, miközben az ugyanakkor jelentkező Belarusz, Egyiptom, Pakisztán és Csád már megkapta a pénzt."

miert, mi nem stimmel ebbol?

vagy talan a felsorolt orszagok demokraciaja peldaerteku?

Válaszok:
bigyomail | 2012. április 26. 14:23
trendo | 2012. április 27. 13:34

Orbánékhoz képest, vagy önmagukban?


Eddig az volt a baj, hogy nincs megállapodás. Most az, hogy lesz.
Az is baj volt, hogy a fidesz unióellnességével a jobbikkal kacsint össze, most az, hogy ennek az ellenkezője történik.

Nem unalmas már az állandó siránkozás, jajveszékelés?


Mindig ugyanaz a darálás 1991-1992. óta,mert Orbán nem lett a Szabad(,de mit)DSZ klubkönyvtárosa.


Ez a NOL-os ifjonc akkor még óvodás volt,de már tudja liberális 1-szer 1-et.Mit tud még?


Nem leszünk laboratóriumi fehéregerek!
http://tirpakbokretas-migratio..


Csak annyi nem stimmel, hogy a felsorolt országok nem EU tagok, tehát rájuk nem vonatkozik az IMF-EU megállapodás hatálya.
Bocs.


Minden EU tagállamnak joga, sőt kötelessége a saját (akár eltérő) véleményét megjeleníteni a közösségben. Persze, Magyarország sosem fog "diktálni". Irreális is lenne ezt elvárni, követelni. Viszont lehet egy új szín, összetevő a palettán. Se hőzöngeni, követelőzni, se szégyenkezni, megalázkodni nincsen miért.


Azért szavaztam az EU-ra a népszavazáskor, mert meggyőződésem volt, hogy előbb-utóbb felhúzzák a vámhatárokat, Oroszországgal pedig valamiféle szabadkereskedelmi társulást hoznak létre.
Tévedtem.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó