Panem et circenses a búcsúban

2012. április 25. 09:58
Uj Péter
NOL

Az elnökségre készülő Áder János szülővárosában rövidesen százezres horgászstadion és egy horgászakadémia alapkövét rakják le, és egy készülő törvénymódosítás szerint áfamentes lesz a csontkukac.

„Mint azt már sorozatosan megszokhattuk, a kormány szisztematikusan háborút indított saját állampolgárai ellen. Az ad hoc ötletektől vezérelt adócunami nem véletlenül akkor pattant ki, amikor. A kormány ezzel pusztán a küszöbönálló államcsődről kívánja elterelni a figyelmet.

A hiteltelen kül-, bel-, gazdaság- és hintapolitika eredményeként elszigetelődött egykori bezzegország súlyos társadalmi és gazdasági válsága tovább mélyülhet külföldi segítség híján, miközben holland nyugdíjasok véreznek el az EU diktátumai miatt. De mindez csak merő figyelemelterelés, hiszen a háttérben folytatódik a jogállam obskúrus szétszerelése, hazahordása, pormentesítése, lakkozása, polírozása. Szívós munkával még megteremthetjük a lekicsinylés közhangulatát ügyes figyelemelterelésként, mert az elnökségre készülő Áder János szülővárosában rövidesen százezres horgászstadion és egy horgászakadémia alapkövét rakják le, és egy készülő törvénymódosítás szerint áfamentes lesz a csontkukac, a 40-esnél nem nagyobb pergetőorsók ára pedig leírható a sárgacsekk-adóból.

De mindez pusztán figyelemelterelés.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/35853

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"De mindez pusztán figyelemelterelés.”
Igen, nem figyelünk rád. Pecázunk.


Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés