Végre gyarmat leszünk

2012. április 25. 18:13

Tóta W. Árpád
Hírszerző

Az IMF többet gondolkodott a kormányprogramon, mint a Fidesz nyolc év alatt, így megjelenhet az ország ügyeiben valami, ami eddig tabunak számított: a logika.

„Rendkívüli jóindulatról tanúskodik a bizottsági döntés, hiszen Magyarország egyelőre nem teljesítette a legalapvetőbb, a jegybankra vonatkozó feltételeket sem, csak megígérte. Az Európai Uniónak nincs még annyi tapasztalata a hozzánk hasonló államokkal, mint mondjuk a Nemzetközi Atomenergia Bizottságnak, így elhiszik bemondásra, hogy amit Orbán megígér, azt be is tartja. Ez mellesleg annak is bizonyítéka, hogy az EU egyáltalán nem a magyar ellenzéktől tájékozódik, hiszen bármely nonfideszes állampolgár megmondhatná nekik, hogy csak készpénzt szabad ezektől elfogadni, és azt is alaposan át kell világítani.(...)

Hónapok óta folyt a siránkozás, hogy miért nincs még hitelmegállapodás. Most más sirámokra kell készülni: IMF-pórázon ez lehet a második olyan kormány, amely nem készít választási költségvetést. Rá lehet fogni majd a valutaalapra, persze, miattuk élünk rosszabbul, mint négy vagy nyolc éve; száz százalék, hogy ez lesz a duma. Akkor majd ne feledkezzünk meg arról, hogyan is került a nemzetközi komprádorszivattyú kezébe Magyarország irányítása. Úgy, hogy Orbán Viktor nem tudott jobbat kitalálni. Tetszettek volna nem csinálni forradalmat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/35879