Az igazi mérsékelt konzervatív

2012. április 25. 10:27

Szilvay Gergely
Konzervatórium

Az igazi mérsékelt konzervatív közösen élcelődik a baloldali véleményformálókkal a magyar jobboldal mucsaiságán.

„Az igazi mérsékelt konzervatív figyel rá, hogy nézetei ne legyenek ellenszenvesek a párbeszédváró publicisták számára, akik rajta élik ki watchdog hajlamaikat.Az igazi mérsékelt konzervatív egyrészt nem általánosít és elítéli a kollektív bűnösség elképzelését, másrészt viszont általában bűnösnek tartja a »többségi társadalmat«. A »többségi társadalom« – amelyhez valószínűleg ő is tartozik – történelmi és mai bűnei miatt állandóan szégyenérzet gyötri.

Az igazi mérsékelt konzervatív szembenéz a múlttal, és elismeri, hogy szinte minden csoportot elnyomott a történelem folyamán, akiknek ezért elégtétel jár. Az igazi mérsékelt konzervatív ezért támogatja a mindenféle kvótákat, legyen az parlamenti, egyetemi, munkahelyi, mint a pozitív diszkrimináció és a felzárkóztatás leghatékonyabb eszközét.

Az igazi mérsékelt konzervatív ezért támogatja a pénzben nyújtott, szabadon felhasználható segélyeket, amelyek nem sértik a kedvezményezettek úgynevezett emberi méltóságát. Az Európai Unió ilyen szempontból szélsőséges jobboldali, mivel 2002-ben a természetben nyújtott segélyre tett javaslatot. Az igazi mérsékelt konzervatív elfogadja az emberi méltóság másként gondolkodók által felkínált definícióját.

Az igazi mérsékelt konzervatív közösen élcelődik a baloldali véleményformálókkal a magyar jobboldal mucsaiságán és vállalhatatlan stílusán, de mindenki más ízlését és véleményét tiszteletben tartja, értékítéleteket ezért mindenki más irányában csak »toleránsan« hoz – vagy úgy sem.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/35856