Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. április 25. 13:24

Jobbikos javaslatra Horthy Miklós névre nevezik át Gyömrő főterét. A második világháború óta ez az első központi tér, amely a volt kormányzó nevét viseli majd.

A gyömrői képviselő-testület döntése értelmében 2012 júliusától Horthy Miklós nevét viseli majd a város főtere – írja az Index. Az erről szóló, Sas Zoltán jobbikos képviselőtől származó javaslatot 10 igen és 1 tartózkodás mellett fogadta el a döntően függetlenekből álló testület. A döntéssel a Pest megyei településen lesz az első központi tér, ami Horthy nevét viseli.

Hauser Antal, az önkormányzat kommunikációs referense az Indexnek elmondta, csak visszanevezik a teret, amely a harmincas években is Horthy nevét viselte, ezt neveztek át Szabadság térre.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/35865


130 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


NOVARA nevű hajó van a Dunán, és képzeld kinek a tiszteletére hívják így?
Rákosi Mátyás


A Rákosi Mátyás utca és a Sztólyai Döme út között jó helye lesz.


na ettől fog beindúlni a gazdaság! gondolom ma nagy buli lesz a náciknál.


cicalány! ha a dörmögő dömötörön kívűl mást is olvasnál, nem írnál ilyen hülyeséget.


Nem is volt tovább értelme a Szabadság térnek... már a szabadság helyett is aktuálisabb a Horthy...


normálisabb emberről nem lehetett volna?


Aha. Szóval a második magyar hadsereg doni katasztrófájának az elsődleges oka Horthy gyilkos hajlama volt.

Nem különösebben örülök a gyömrői Horthy Miklós térnek, de hogy te teljesen hülye vagy, az tuti.


azt miért felejti el inden náci, hogy ebben horthynak, meg a náciknak is volt egy kis szerepe?

Undorító! Horthyt utálták a parasztok, a munkások abban a korban. Hol vannak a nagyszülők, akik elmondanák ezt az unokáknak? Többszázezer ártatlan ember vére tapad a kezéhez.

Válaszok:
Zalailáma | 2012. április 25. 15:05

te úgy emlékszel, hogy az oroszok támadták meg lengyelországot, cseszlovákiát, és egész európát?

Válaszok:
micream | 2012. április 25. 14:41
csi szi | 2012. április 25. 14:42

Ja, mert nem ám Sztálinék döntötték el, hogy kommunista bábkormánynak kell az ország élére kerülni, nem, a magyar zsidók nélkül nem történt volna ugyanez.
És emiatt jogos lett volna megölni többek között nőket, gyerekeket, csecsemőket megölni, meg általában ártatlan embereket, előrelátásból.

...

Nehéz eldönteni, hogy az ostobaságod vagy az aljasságod a nagyobb.


a nácik szele vetettek és vihart arattak. a magyarok, meg vagy a lúzeráguk, vagy genetikai okok miatt, az utolsó pillanatban a nácikhoz kellett, hogy csatlakozzanak.


Lengyelországot speciel igen, megtámadták. Aztán meg Finnországot. A balti államokat pedig egyszerűen annektálták, ahogy besszarábiát is.


Bravó! Lassan elérjük az alját, aminél már nincs lejjebb.

Válaszok:
Stigma | 2012. április 25. 14:58

Több ezer tagja volt az MDP-nek, nyilván te sem hiszed azt, hogy mind zsidó volt. A vezetőik közül említsük mondjuk Rajk Lászlót.

A másik: Szóval te ezek szerint zsidó erkölcsiséget vallasz, azon belül is valami elbaszott fanatikus irányzat értékrendjét?


Vígasztaljon, hogyha örvény húzza az embert, akkor is az aljáról lehet elrugaszkodni, hogy kikerüljön... igaz, hogy félig oldal irányban és ez itt még nem világos, hogy mit jelent...
Talán a szakértői kormány...


A "szabadság"-ról mi derült ki, hogy névváltoztatásra szorult?
(ez elismerése annak, hogy itt aktualitását vesztette? :()


Érdekes, nagyapám paraszt is volt, katonaként a Don-kanyart is megjárta, mégis egész életében tisztelte Horthyt. Kétségtelenül nehéz világ volt, de többre tartotta ezerszer, mint az azt követő elfuserált, mindent fölforgató rendszereket. Rengeteget mesélt az életéről, arról, hogy élte meg kisemberként a XX. századot, és ha visszavágyott valamire, hát az éppen a Horthy-korszak volt. Nem lépett be egyik tetves, haszonleső szervezetbe sem, inkább élt minimálbéren, de becsülettel. Ha hiszek valakinek, akkor neki, bárhogy akarják a nagyeszűek az ellentettjét bizonygatni...

Válaszok:
Stigma | 2012. április 25. 15:09

"Kétségtelenül nehéz világ volt, de többre tartotta ezerszer, mint az azt követő"


Az én apám is megjárta a hadak útját... méghozzá magas polcon és ő azt szűrte le, hogy
"sose a szarhoz viszonyítsunk"...


A gondolatmeneted alapján nem lehetnének a Roosevelt, Churchill, Zsukov stb. mészárosokról elnevezett utcák, terek, emlékművek sem.
Meg Napóleonról elnevezett közterület sem Franciaországban.
Meg Rákóczi és Kossuth tér sem, hiszen ők is rengeteg magyar katonát küldtek "vágóhídra".
És akkor gyorsan minden és mindenki kiiratkozna mindenhonnan, és nem lenne semmi.


Kifejtenéd, mégis miért ok csecsemőket, egész életket vévigdolgozó becsületes Weisz néniket stb. megölni? Miért érdemelte meg a halált Radnóti, vagy Szerb Antal?

Amúgy elküldtem a hozzászólásaidat a zsidó gárdista Reiner Péternek, neki is elmagyarázhatod, miért lenne jogos őt a családjával együtt lemészárolni. Talán elgondolkozik azon, jó mozgalomhoz csatlakozott-e.


Úgy tűnik, hogy egyeseknek az is megérné, ha az egész miskulancia elsüllyedne a pokol fenekére...


"Kádárnál is ,Orbánnál is egypártrendszer volt/van.."


Jobban fedi az, hogy PÁRTÁLLAM...


Kádár a szovjetek tartották hatalmon.
Orbán meg azért van hatalmon, mert az ellenzék nem tud egy épkézláb alakot kiállítani ellene.
A 2/3-ot pedig meg lehet köszönni Ferkének. Sőt, ha tovább haknizik, lehet, hogy a következőt is :D


A linken látok olyan zsidókat, akik ilyeneket mondanak, illetve olyanokat akik emiatt tiltakoznak.

Ez alapján a pár ember alapján nem kéne az összes zsidót megítélni, jól is néznénk ki, ha pl. a te hozzászólásaid alapján ítélnék meg a teljes magyarságot(?)

Szóval Reiner Péterből konkrétan még lehet Rákosi, ezért meg kell ölni. Értem.


Radnóti, Szerb Antal (mindketten halottak voltak 45-ben), illetve egy csomó meg nem nevezett gyerek és csecsemő, akiket blogen az utolsó szálig le akar mészárolni, ezek ilyeneket csináltak? Mindig tanul valakit az ember...

Válaszok:
Gyurcsány Viktor | 2012. április 25. 15:27

Jány Gusztáv 1943. január 23-i hadiparancsával ítélte halálra a Don-kanyar magyar katonáit, akit ezért Schmitt Pál "álamelnök" a rehabilitálását követően még elő is akart léptetni...

http://www.bibl.u-szeged.hu/bi..


A videón ott tiltakoznak többen is, zsidók. A zsidó allásnak meg nincs olyan vezetője, mint mondjuk a pápa, de valószínűleg van jobb dolguk, mint idióta szektásokkal foglalkoni. Erdő Péter sem határolódott el a Westborói Babtista Egyhéztól.

Amúgy még ők is jóval emberségesebbek mint te. Ők azt mondják, nagyon-nagyon-nagyon kivételes esetekben megengedhető egy gyerek megölése is. Ezzel szemben nálad elég, ha a szerencsétlen rossz népbe született.


Milyen propaganda? Olvasd vissza a hozzászólásokat, ő tényleg ezt vallja.


Új alapokra helyezted a XX. század történelmét.
Fogadd elismerésem....


"Horthy Miklós tér lesz Gyömrőn"

Hát ez semmi.
Lesz még Gyömrőn Adolf Hitler tér is.
Na az már valami.


Szovjet emlékmű lehet,akkor ez is!
Nincs kettős mérce!
Vagy igen?


Na végre. Ideje volt már, hogy a Horthy visszakapja a megbecsülést. Mégiscsak Ő volt a huszadik század legpozitívabb hatású államfője. Még akkor is, ha egy eleve vesztes háborúba vitte bele az országot. Akkor még nem látszott, hogy ilyen katasztrofális vége lesz ránk nézve. Viszont remény látszott a trianoni területek legalább egy részének visszaszerzésére. Na kedves ballibbantak lehet kezdeni habzani.


Ez még csak fékezett habzású volt. Erőltesd meg magad, hátha sikerül valami ütősebb és talán még igaz állítást is összehoznod.


"legköcsögebb, leggyávább, legtakonygerincűbb és a németek is megmondták leghülyébb volt a 30-as 40-es évek politikusai közül!"

Ez így ahogy van csak az elmebajodat bizonyítja, de ebből egy szó nem igaz.


"250.000 embert hajt ki a vágóhídra?"

Mond Te tényleg szükségesnek érzed a tudatlanságod minden nap bizonyítani itt a mandin? Emlékszel? A gőz maga fölött tartja vizet, a plazma elektron nélküli anyag, a Don kanyarban 250000 magyar halott volt...
Minek égeted magad itt esténként?


"Itt égetni te szoktál."

Igaz, téged.


Nem olvastam a válaszod. Valószínűleg én közben írtam a sajátom. De látom csak téged ismételtelek.:)))


"de kevés vagy."

Hehe, ezt az érvet én is használtam. Úgy hat éves koromban, ha egy tíz évessel kellett megküzdeni a fagylaltért. Sajnos én azóta felnőttem. Neked sikerült ezt a kellemetlen folyamatot elkerülnöd.


Mindenki idegessé válik amikor hazugságon fogják.


Horthy enyhén szólva is vitatott személyiség. Mindenképpen felelősség terheli az ország II. világháborúba sodródásáért és a Szovjetúnió megtámadásáért. Felelősség terheli továbbá a 2. magyar hadsereg pusztulásáért, azért, hogy a helyén maradt a német megszállás és Szálasi hatalomra kerülése után folyamatos legitmitást biztosítva a náciknak, nyilasoknak fenntartva a jogfolytonosságot. Még a pozsonyi hídfőt is elvesztettük a béketárgyalásokon...Arról még nem is beszéltem, hogy messzemenőkig nem volt képviseleti demokrácia Magyarországon.
Az, hogy a harmincas években minek hívták a teret, irreleváns....jöhet Adolf Hitler, Mussolini, Gömbös Gyula ilyen alapon....:((


Ez jellemző rád. Akár néhány száz ezer magyar halott is elfogadható, ha a komcsi eszméidet kell megvédeni. Neked még mindig hősök a szovjet csapatok. A magyar halottak meg szar nácik voltak, hogy fegyvert mertek fogni a szovjet hősök ellen. Bazd meg Te barom. Miért nem vándorolsz ki észak-Koreába ott még mindig a haverjaid vannak hatalmon, ott nem kellene szembesülnöd a számodra kényelmetlen igazságokkal. Elég lenne kivégeztetned a másként gondolkodókat. Na álmodozz erről a számodra szép világról tovább.


Az egész történelmet meghamisították. Eltüntettek számukra kellemetlen bizonyítékokat. Cserébe gyártottak olyanokat ami az ő történelem értelmezésüket igazolta. Az ilyen huttinger féle féleszűek meg ezen nőttek fel, ezt szívták magukba a pártiroda szopató gépéből. Kötelező volt minden nap egy IQ ponttal csökkenteniük a képességeiket. A szomorú az, hogy ma is ez folyik. Az ügynök listákat hivatalból kutató "történészek" 90%-ban a katolikuspapok beszervezését kutatják. Már készül az új történelem hamisítás, hogy a katolikus egyház volt a Rákosi, Kádár rendszer ötödik hadoszlopa. Erről beszélgetett két levéltári dolgozó ma a rádióban.


Szerény ismereteim szerint a másként gondolkodókat 1945 őta csak a komcsi gecik végezték ki, küldték s gulága, Recskre, Hortobágyra. Verték szét, lőtték ki a szemüket, kinozták a rendőrségen, a börtönben 2006 őszén. Miről beszélsz faszfej?


Cső huttri? Tudsz egeitne?


Ma a politülgóia órá a tamár atz mondta a Horthy korszan kmaát elennforradamolnmak tuttáltntal.
és hogy a magyarok alapvetőenm nmszereteik a a forradalmatak.
Ygy most nem érte, . akkor ezzel azt akarta mondani hogy y akhirt hkirszank alapvetően vmilyen szeinten jó bvolt?im


"Csak egyetlen konkrét példát kérhetnék ennek alátámasztására, meg egyetlen kivégzésekre utaló bizonyítékot.


Najó, aamúhyx miu a téma?
Alapvetően a hortzy krenszedert nem lehet teljes égészében elíténi, hisz akkoriban élt egyik legnagyobb hatású minsizretelönönk, Betheln istávn, tovább ezen korszak alatt gvolt utoljáta az oktatás aho,, gy klevesber által.
sajnos ma a horty korszakot nem eégszében kezeilik, és mindig az utolsó 2 évet emelik ki, amihez horthynak kurvára semmi köze nem volt.
Jah, am leszarom!


Írják, hogy a gyömrői Szabadság teret "csak" vissza neveznék Horthy térré, mert a háború előtt már volt az.
Ha ezért ezt megcsinálnák, a nácik beindulhatnak a budapesti közterek vissza nevezéséért is, az alábbiak szerint:
(Külön kiemelném, hogy Horthyról volt elnevezve a Petőfi híd, a Móricz Zsigmond körtér és a Bartók Béla ut, Mussoliniról az Oktogon és Hitlerről a Kodály Körönd)


*Alkotás u. = Gömbös Gy. út
*Bartók B. út = Horthy M. út
*Móricz Zs. körtér = Horthy M. körtér
de elötte valszeg Szt.Imre herceg tér
(ld.:szobor)

*Petőfi híd = Horthy M. híd
*Oktogon = Mussolini tér
*Kodály Körönd = Hitler tér

*Bajcsy-Zsilinszki út = Vilmos császár út
Nyugati tér = Berlini tér


Nagyapám 92 éves és csak annyit mondott HÁT EZT IS MEGÉLTEM,majd elénekelte a Horthy Miklós katonája vagyok címü nótát.Megjegyzem három évig volt hadifogságban.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó