Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. április 25. 13:24

Jobbikos javaslatra Horthy Miklós névre nevezik át Gyömrő főterét. A második világháború óta ez az első központi tér, amely a volt kormányzó nevét viseli majd.

A gyömrői képviselő-testület döntése értelmében 2012 júliusától Horthy Miklós nevét viseli majd a város főtere – írja az Index. Az erről szóló, Sas Zoltán jobbikos képviselőtől származó javaslatot 10 igen és 1 tartózkodás mellett fogadta el a döntően függetlenekből álló testület. A döntéssel a Pest megyei településen lesz az első központi tér, ami Horthy nevét viseli.

Hauser Antal, az önkormányzat kommunikációs referense az Indexnek elmondta, csak visszanevezik a teret, amely a harmincas években is Horthy nevét viselte, ezt neveztek át Szabadság térre.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/35865


Összesen 130 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


normálisabb emberről nem lehetett volna?


Érdekes, nagyapám paraszt is volt, katonaként a Don-kanyart is megjárta, mégis egész életében tisztelte Horthyt. Kétségtelenül nehéz világ volt, de többre tartotta ezerszer, mint az azt követő elfuserált, mindent fölforgató rendszereket. Rengeteget mesélt az életéről, arról, hogy élte meg kisemberként a XX. századot, és ha visszavágyott valamire, hát az éppen a Horthy-korszak volt. Nem lépett be egyik tetves, haszonleső szervezetbe sem, inkább élt minimálbéren, de becsülettel. Ha hiszek valakinek, akkor neki, bárhogy akarják a nagyeszűek az ellentettjét bizonygatni...


Új alapokra helyezted a XX. század történelmét.
Fogadd elismerésem....


Na végre. Ideje volt már, hogy a Horthy visszakapja a megbecsülést. Mégiscsak Ő volt a huszadik század legpozitívabb hatású államfője. Még akkor is, ha egy eleve vesztes háborúba vitte bele az országot. Akkor még nem látszott, hogy ilyen katasztrofális vége lesz ránk nézve. Viszont remény látszott a trianoni területek legalább egy részének visszaszerzésére. Na kedves ballibbantak lehet kezdeni habzani.


Ez még csak fékezett habzású volt. Erőltesd meg magad, hátha sikerül valami ütősebb és talán még igaz állítást is összehoznod.


"legköcsögebb, leggyávább, legtakonygerincűbb és a németek is megmondták leghülyébb volt a 30-as 40-es évek politikusai közül!"

Ez így ahogy van csak az elmebajodat bizonyítja, de ebből egy szó nem igaz.


"250.000 embert hajt ki a vágóhídra?"

Mond Te tényleg szükségesnek érzed a tudatlanságod minden nap bizonyítani itt a mandin? Emlékszel? A gőz maga fölött tartja vizet, a plazma elektron nélküli anyag, a Don kanyarban 250000 magyar halott volt...
Minek égeted magad itt esténként?


"Itt égetni te szoktál."

Igaz, téged.


Nem olvastam a válaszod. Valószínűleg én közben írtam a sajátom. De látom csak téged ismételtelek.:)))


"de kevés vagy."

Hehe, ezt az érvet én is használtam. Úgy hat éves koromban, ha egy tíz évessel kellett megküzdeni a fagylaltért. Sajnos én azóta felnőttem. Neked sikerült ezt a kellemetlen folyamatot elkerülnöd.


Mindenki idegessé válik amikor hazugságon fogják.


Ez jellemző rád. Akár néhány száz ezer magyar halott is elfogadható, ha a komcsi eszméidet kell megvédeni. Neked még mindig hősök a szovjet csapatok. A magyar halottak meg szar nácik voltak, hogy fegyvert mertek fogni a szovjet hősök ellen. Bazd meg Te barom. Miért nem vándorolsz ki észak-Koreába ott még mindig a haverjaid vannak hatalmon, ott nem kellene szembesülnöd a számodra kényelmetlen igazságokkal. Elég lenne kivégeztetned a másként gondolkodókat. Na álmodozz erről a számodra szép világról tovább.


Az egész történelmet meghamisították. Eltüntettek számukra kellemetlen bizonyítékokat. Cserébe gyártottak olyanokat ami az ő történelem értelmezésüket igazolta. Az ilyen huttinger féle féleszűek meg ezen nőttek fel, ezt szívták magukba a pártiroda szopató gépéből. Kötelező volt minden nap egy IQ ponttal csökkenteniük a képességeiket. A szomorú az, hogy ma is ez folyik. Az ügynök listákat hivatalból kutató "történészek" 90%-ban a katolikuspapok beszervezését kutatják. Már készül az új történelem hamisítás, hogy a katolikus egyház volt a Rákosi, Kádár rendszer ötödik hadoszlopa. Erről beszélgetett két levéltári dolgozó ma a rádióban.


Szerény ismereteim szerint a másként gondolkodókat 1945 őta csak a komcsi gecik végezték ki, küldték s gulága, Recskre, Hortobágyra. Verték szét, lőtték ki a szemüket, kinozták a rendőrségen, a börtönben 2006 őszén. Miről beszélsz faszfej?


Cső huttri? Tudsz egeitne?


Ma a politülgóia órá a tamár atz mondta a Horthy korszan kmaát elennforradamolnmak tuttáltntal.
és hogy a magyarok alapvetőenm nmszereteik a a forradalmatak.
Ygy most nem érte, . akkor ezzel azt akarta mondani hogy y akhirt hkirszank alapvetően vmilyen szeinten jó bvolt?im


"Csak egyetlen konkrét példát kérhetnék ennek alátámasztására, meg egyetlen kivégzésekre utaló bizonyítékot.


Najó, aamúhyx miu a téma?
Alapvetően a hortzy krenszedert nem lehet teljes égészében elíténi, hisz akkoriban élt egyik legnagyobb hatású minsizretelönönk, Betheln istávn, tovább ezen korszak alatt gvolt utoljáta az oktatás aho,, gy klevesber által.
sajnos ma a horty korszakot nem eégszében kezeilik, és mindig az utolsó 2 évet emelik ki, amihez horthynak kurvára semmi köze nem volt.
Jah, am leszarom!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó