Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. április 25. 13:24

Jobbikos javaslatra Horthy Miklós névre nevezik át Gyömrő főterét. A második világháború óta ez az első központi tér, amely a volt kormányzó nevét viseli majd.

A gyömrői képviselő-testület döntése értelmében 2012 júliusától Horthy Miklós nevét viseli majd a város főtere – írja az Index. Az erről szóló, Sas Zoltán jobbikos képviselőtől származó javaslatot 10 igen és 1 tartózkodás mellett fogadta el a döntően függetlenekből álló testület. A döntéssel a Pest megyei településen lesz az első központi tér, ami Horthy nevét viseli.

Hauser Antal, az önkormányzat kommunikációs referense az Indexnek elmondta, csak visszanevezik a teret, amely a harmincas években is Horthy nevét viselte, ezt neveztek át Szabadság térre.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/35865


Összesen 128 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


normálisabb emberről nem lehetett volna?


Érdekes, nagyapám paraszt is volt, katonaként a Don-kanyart is megjárta, mégis egész életében tisztelte Horthyt. Kétségtelenül nehéz világ volt, de többre tartotta ezerszer, mint az azt követő elfuserált, mindent fölforgató rendszereket. Rengeteget mesélt az életéről, arról, hogy élte meg kisemberként a XX. századot, és ha visszavágyott valamire, hát az éppen a Horthy-korszak volt. Nem lépett be egyik tetves, haszonleső szervezetbe sem, inkább élt minimálbéren, de becsülettel. Ha hiszek valakinek, akkor neki, bárhogy akarják a nagyeszűek az ellentettjét bizonygatni...


Új alapokra helyezted a XX. század történelmét.
Fogadd elismerésem....


Cső huttri? Tudsz egeitne?


Ma a politülgóia órá a tamár atz mondta a Horthy korszan kmaát elennforradamolnmak tuttáltntal.
és hogy a magyarok alapvetőenm nmszereteik a a forradalmatak.
Ygy most nem érte, . akkor ezzel azt akarta mondani hogy y akhirt hkirszank alapvetően vmilyen szeinten jó bvolt?im


Najó, aamúhyx miu a téma?
Alapvetően a hortzy krenszedert nem lehet teljes égészében elíténi, hisz akkoriban élt egyik legnagyobb hatású minsizretelönönk, Betheln istávn, tovább ezen korszak alatt gvolt utoljáta az oktatás aho,, gy klevesber által.
sajnos ma a horty korszakot nem eégszében kezeilik, és mindig az utolsó 2 évet emelik ki, amihez horthynak kurvára semmi köze nem volt.
Jah, am leszarom!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó