Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. április 24. 21:13

Aki feketében és fehérben gondolkodik a politikáról, nem lehet képes egy országot kormányozni.

„Ezt mondta ma Gyurcsány az AB előtt: »Nem sokkal később az MSZP-nek címezve viszont azt mondta, hogy a 2006 ősze ügyében magukat mentegetőknek el kell dönteniük, a demokráciát védő rendőrök vagy a gyújtogatók oldalára állnak.»

A fenti Gyurcsány-”mondat két dolog miatt káros. Az egyszerűbbel kezdve: aki mikre és őkre osztja az országot, nem tesz mást, mint saját hatalmát építi. Aki csak jót és gonoszt lát, az hazudik, ahogy ebben az esetben is voltak ártatlan rendőrök, voltak bűnös tüntetők is, úgy az élet egyetlen területén sincs fekete vagy fehér. Nincsenek jók és gonoszak. Aki ezt állítja, nem tesz mást, mint leegyszerűsíti a világot, és nem bontja ki azt, hogy milyen sokfélék vagyunk és milyen sokfélén gondolkodunk. Aki feketében és fehérben gondolkodik a politikáról, nem lehet képes egy országot kormányozni, hiszen nem látja át, vagy választóinak nem akarja megmutatni azt, mennyire bonyolult dolog a politika, az ország ügyeinek intézése, így becsapja mind magát mind választóit, leegyszerűsítve a sokszínű demokráciát. Vagyis magát a liberális demokráciát rombolja. (...)

Ha tovább folytatjuk ezt a szarkenegetést az elmúlt 22 év bűneivel, akkor nem védhetjük meg azt se, ami fontos és jó belőle. Ha nem nézünk szembe a hibáinkkal, a liberális demokrácia hibáival és megrövidítésével, akkor a demokráciánkat koncként dobjuk oda azoknak, akik szét akarják kapni. Ha hagyjuk, hogy a baloldalon elfogadható legyen egy ilyen hazugságmondat, egy ilyen megosztó mondat, mint Gyurcsányé, akkor megtagadjuk mindazt, aminek a nevében kiakarunk állni. Ha a Fidesz és a Jobbik módszereivel játszik a baloldal, akkor inkább ne játsszon semmivel. Aki 2006-ot vagy a demokrácia más deficitjét aktuálpolitikai célokra használja, és nem hajlandó szembenézni a saját felelősségével, az a magyar politika sírját ássa.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/35837


Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


"Ha hagyjuk, hogy a baloldalon elfogadható legyen egy ilyen hazugságmondat, egy ilyen megosztó mondat, mint Gyurcsányé,"

ezt mar 2006ban hagytatok. Azota csak szarkenegetes megy.


ha elolvasod: el is mondta. Azt irja hogy a Fidesz es Jobbik eszkozeivel.


"Gyurcsány - szerintem - nem az öszödi beszéde miatt bukott meg 2010-ben"

szerinted.
nem 2010ben, megbukott o mar 2006ban.

es nem a beszed miatt. megcsak nem is amiatt hogy utana tesseklassek nekiallt volna csinalni valamit (egyebkent meg nem csinalt).

hanem amiatt, hogy 2004-2006ig TUDATOSAN hagyta elszaladni az adossagot, SZANDEKOSAN terhelte meg a mar roskadozo koltsegvetest hogy a valasztasokat megnyerhesse, mert a hatalmat elobbrehelyezte az orszagnal.

Kb ugy viselkedett mint a cserbenhagyasos gazolo, aki miutan elut valakit elhajt, majd kicsit kesobb visszamegy, es kioktat mindenkit hogy kellene vegezni a mentest. Utana nem hagy senkit odaferni, mert csakazertis o akarja vegezni az ujraelesztest amihez egyebkent nem ert. Mikor nagynehezen vegre atadja a terepet, utana meg a partvonalrol kiabal be hogy nem jol vegzik az elsosegelyt.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó