Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. április 24. 21:13

Aki feketében és fehérben gondolkodik a politikáról, nem lehet képes egy országot kormányozni.

„Ezt mondta ma Gyurcsány az AB előtt: »Nem sokkal később az MSZP-nek címezve viszont azt mondta, hogy a 2006 ősze ügyében magukat mentegetőknek el kell dönteniük, a demokráciát védő rendőrök vagy a gyújtogatók oldalára állnak.»

A fenti Gyurcsány-”mondat két dolog miatt káros. Az egyszerűbbel kezdve: aki mikre és őkre osztja az országot, nem tesz mást, mint saját hatalmát építi. Aki csak jót és gonoszt lát, az hazudik, ahogy ebben az esetben is voltak ártatlan rendőrök, voltak bűnös tüntetők is, úgy az élet egyetlen területén sincs fekete vagy fehér. Nincsenek jók és gonoszak. Aki ezt állítja, nem tesz mást, mint leegyszerűsíti a világot, és nem bontja ki azt, hogy milyen sokfélék vagyunk és milyen sokfélén gondolkodunk. Aki feketében és fehérben gondolkodik a politikáról, nem lehet képes egy országot kormányozni, hiszen nem látja át, vagy választóinak nem akarja megmutatni azt, mennyire bonyolult dolog a politika, az ország ügyeinek intézése, így becsapja mind magát mind választóit, leegyszerűsítve a sokszínű demokráciát. Vagyis magát a liberális demokráciát rombolja. (...)

Ha tovább folytatjuk ezt a szarkenegetést az elmúlt 22 év bűneivel, akkor nem védhetjük meg azt se, ami fontos és jó belőle. Ha nem nézünk szembe a hibáinkkal, a liberális demokrácia hibáival és megrövidítésével, akkor a demokráciánkat koncként dobjuk oda azoknak, akik szét akarják kapni. Ha hagyjuk, hogy a baloldalon elfogadható legyen egy ilyen hazugságmondat, egy ilyen megosztó mondat, mint Gyurcsányé, akkor megtagadjuk mindazt, aminek a nevében kiakarunk állni. Ha a Fidesz és a Jobbik módszereivel játszik a baloldal, akkor inkább ne játsszon semmivel. Aki 2006-ot vagy a demokrácia más deficitjét aktuálpolitikai célokra használja, és nem hajlandó szembenézni a saját felelősségével, az a magyar politika sírját ássa.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/35837


34 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Drága szivem! Egy borderline, kizárólag feketében és fehérben képes gondolkodni.
Nem szabvadna túl sokat várni tőle....


Drága szivem! Egy borderline, kizárólag feketében és fehérben képes gondolkodni.
Nem szabvadna túl sokat várni tőle....


Aki kritizálni meri Gyurcsányt az az ország ellensége, és Orbán barátja. Mi a francot nem lehet ezen érteni?


Az egyszerű agyú Gyurcsány a saját piszkában fetreng évek óta.

A kosz meg fröccsen a baloldalra...:-)))


Ugyanezt elmondhattad volna Orbánra is. Neki viszont van saját rendőrsége, ez a tek. Erre és még sok minden másra használta a kétharmadot. Nincs fekete és fehér. De Orbán politikája ugyanolyan fekete, mint Gyurcsányé.

Válaszok:
Csigorin | 2012. április 24. 22:55

"Ha hagyjuk, hogy a baloldalon elfogadható legyen egy ilyen hazugságmondat, egy ilyen megosztó mondat, mint Gyurcsányé,"

ezt mar 2006ban hagytatok. Azota csak szarkenegetes megy.


ha elolvasod: el is mondta. Azt irja hogy a Fidesz es Jobbik eszkozeivel.

Válaszok:
Dr. Táskás Tóni | 2012. április 24. 23:06

Olvastam, de nem akartam hinni a saját szememnek.
Ezek szerint ő sem tud magának pártot választani.
Benne van az 51%-ban.

Válaszok:
Huba | 2012. április 24. 23:12

Igen, őt se szeretem.

Válaszok:
Diocles | 2012. április 24. 23:24

Én aztán nem kedvelem Fletót, de kezeljük az értékén ezt a vonalas LMP-kampányblogot, ütik a konkurenciát, ennyi, ez a dolguk.

De a nyakam rá, h szavuk nem lesz akkor, ha a Karácsony-féle "technikai koalíció" keretében az LMP-jük összeáll Fletóval is, meg a szocikkal is.


Kritizáltad már valaha a blogodon a saját pártodat, az LMP-t?

Mert nem valami nagy dolog egy döglött oroszlánt rúgdosni, ez már a jobboldalon sem divat.
Persze aki most akarja bepótolni, amit 2006-ban kihagyott ugye..., ahogyan 1945 után is mindenki partizán volt...

Válaszok:
Huba | 2012. április 24. 23:42

Igen kritizáltam az LMP-t pl 3 napja legutoljára. Egyébként 2006-ban nehezen írtunk volna róla, mivel akkor még nem volt blog, de amióta van elég sokszor...


Nem hiszem, hogy a Gyurcsányhoz való viszonyulás pártfüggő lenne, az ország 98%-át már hidegen hagyja Fletó. Szerintem a poszt is feleslegesen biztosít neki további nyilvánosságot, a rajongóinak meg további csámcsognivalót, amivel aztán behergelhetik magukat. WMH tévesen azt feltételezi róluk, hogy tudnak gondokodni, ami nyilvánvalóan nem igaz, hiszen akkor eszükbe sem jutna egy elve vesztes projektet támogatni. Akik meg tudnak gondokodni, azoknak meg semmi újat nem mond, hogy Gyurcsány csak egy manipulatív dilettáns, aki undoríó módon használja fel az általa oly sokat bírált háborús retorikát.

Válaszok:
Dr. Táskás Tóni | 2012. április 25. 00:35

Vagyis tiszta Orbán klón. Vagy Orbán Gyurcsány klón?

Válaszok:
tommo | 2012. április 25. 00:45

A rajongók minden pártnál ugyanolyan elvakultan viselkednek,de a vezető lehet másmilyen

Válaszok:
Dr. Táskás Tóni | 2012. április 25. 00:52

Ebben az esetben nincs különbség.


Itt nem a gondolkodásról van szó, hanem az üzenetekről.

Egy politikus, ha nem világos, nem fekete-fehér üzeneteket küld, hanem elmosódottakat, szürkéket, akkor sem neki, sem a pártjának nem lesz karaktere.

Szürke mikiegér pártra meg ugyan ki szavazna?


Az "Aki nincs velünk, az ellenünk van!" orbáni gondolat nekem nagyon ismerős, még 1950-ből.

Gyurcsány - szerintem - nem az öszödi beszéde miatt bukott meg 2010-ben, hanem mert megpróbálta véghezvinni azokat a reformokat, a túlköltekezést visszafogni (eü, szociálpolitika, oktatás, közösségi közlekedés stb.), amiket most Orbánnak kell megtennie, és ami könnyen Orbán fejébe is kerülhet 2014-ben.
Hogy ki és kik jöhetnek a helyére, az még megjósolhatatlan.
Szerintem egy külső támogatottságú "szakértői" kormány, például Bajnai miniszterelnökségével.

Válaszok:
Csigorin | 2012. április 25. 16:14

"Gyurcsány - szerintem - nem az öszödi beszéde miatt bukott meg 2010-ben"

szerinted.
nem 2010ben, megbukott o mar 2006ban.

es nem a beszed miatt. megcsak nem is amiatt hogy utana tesseklassek nekiallt volna csinalni valamit (egyebkent meg nem csinalt).

hanem amiatt, hogy 2004-2006ig TUDATOSAN hagyta elszaladni az adossagot, SZANDEKOSAN terhelte meg a mar roskadozo koltsegvetest hogy a valasztasokat megnyerhesse, mert a hatalmat elobbrehelyezte az orszagnal.

Kb ugy viselkedett mint a cserbenhagyasos gazolo, aki miutan elut valakit elhajt, majd kicsit kesobb visszamegy, es kioktat mindenkit hogy kellene vegezni a mentest. Utana nem hagy senkit odaferni, mert csakazertis o akarja vegezni az ujraelesztest amihez egyebkent nem ert. Mikor nagynehezen vegre atadja a terepet, utana meg a partvonalrol kiabal be hogy nem jol vegzik az elsosegelyt.

Válaszok:
gilice | 2012. április 25. 17:59

Már 2002-ben nyilvánvalóvá vált, hogy a beígért 13. havi nyugdíj, az 50 %-os fizetésemeléseket csak kölcsönökből lehet finanszírozni. Abban reménykedett Medgyesy, hogy beindul a gazdasági fejlődés fedezi majd a kiadásokat. Kiderült: a válság miatt nincs fejlődés. 2002-ben "puccsolta meg" Gyurcsány Medgyesyt azzal, hogy leállítja a 13 havi nyugdíj még hártalévő 2 hetének fizetését, de a frakció és az MSZP vezetése ezt nem engedte, mondván, az biztos bukáshoz vezetne 2006-ban. Addig pedig ki kell húzni valahogy. Kihúzták, és ismét nyertek. Ekkor, 2006-ban mondta Gyurcsány az "öszödi beszédet"... Szembesítve a frakciót azzal, hogy hazudtak (éjjl, nappal), és az ország szarban van. (Egyébként ez a "hazudtunk" nem csupán a szocikra volt igaz, hanem minden kormányra a rendszerváltás óta.)
Az IMF hitel felvételekor beígért reformokat (eü, oktatás, közlekedés) sem tudta végrehajtani részben a népszavazások, részben a saját frakciója miatt. Így aztán az MSZP vezetése Bajnaira "bízta" a tűzoltást, az államcsőd elkerülését, a 13. havi nyugdíj elvételét és egyebeket.
Most Orbánnak kell megtennie mindazt, amit a szocik nem mertek, félve a népszerűségvesztéstől. Az "eredmény" már most is látható, csak hogy a "szabadásharc" tegnap elbukott, újabb milliárdokba került, és kerül még sokáig. Valamint a Fidesz teljes hitelvesztésével itthon is és külföldön is.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó