Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. április 24. 07:52

Május közepén nevezhetik ki, de már szerdán bejelentik, hogy Balog Zoltán váltja Réthelyi Miklóst a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) élén – írja több kormányzati forrásra hivatkozva az Index internetes portál kedd hajnalban.

A portál úgy tudja, hogy Balog Zoltán miniszteri meghallgatása a jövő héten elkezdődhet a parlamenti bizottságok előtt, a kinevezése pedig május 15-én történhet meg. (Balog jelenleg a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.)
 
Kormánypárti képviselők az Indexnek arról beszéltek: egyelőre csak Balog Zoltán kinevezése tekinthető biztosnak, a további személycserékről szerintük még nem születtek meg a végleges döntések.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/35803


49 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Réthelyi nem oda való. Számomra elég nagy csalódás volt minisztersége, mert azt hittem, jó miniszter lesz: úriember, ráadásul valamennyire szakmabeli is.

Válaszok:
butapesti | 2012. április 24. 10:00
Gombóc XVI. Artúr | 2012. április 24. 10:11
koronaszep | 2012. április 24. 17:02

veled aztán ki leszünk segítve Zolibácsi...teljesen mindegy,hogy melyik mamelukot ültetik oda.

Válaszok:
Felebarát | 2012. április 24. 08:21
butapesti | 2012. április 24. 10:03

Hát mit mondjak: errő egy régi vicc jut eszembe, a szovjet hadseregben a fehérnemű csere: felsőágyonfekvő katona cserél az alsóágyon fekvővel. Urak nincs köztiszteletben álló szakember csak pártkatona szakpolitikusnak???


Természetesen nem ismerem,de az eddigi nyilatkozatait olvasva nem ő fogja verni az asztalt,hogy "nem bír több adót a nép Viktor,ne csináld"..."nesze semmi,fogd meg jól" karakterű embernek tartom.


kifejtenéd?...szerintem egy tök értelmes ember...igen?


Zoli úgy tesz a képen mintha töprengene valamin.Nem kell ennyit erőlködnie, majd a vezir megmondja mi a frankó.Esetleg az autógramm osztás marad rá. Anyagi gondokkal esetleg birkóznia kell, hova költse azt a temérdek forrást, melyik baráti ország szolgáltatásait látogassa végig.


Megfelelő embert a megfelelő helyre!


Hú, nyejeje! Megint egy ember aki ért az egészségügyhöz, oktatáshou, munkaügyhöz, mindenhez. A feje elegendő világosságot áraszt, lámpást sem kell vinni magával sötétedés után..


"ráadásul valamennyire szakmabeli is."
Ember! Hol élsz? Ebben az országban szakember nem megy el miniszternek! Az megmarad a tisztességes szakmájánál.


"teljesen mindegy,hogy melyik mamelukot ültetik oda."
-----------------------------
Pontosan, pontosan!


"...úriember, ráadásul valamennyire szakmabeli is"
Pont ez volt vele a baj...


legyél türelmes.
majd 2014-ben lesznek a választások.
akkor!
bár vélhetően nem sokra mész azzal se!


mikor az amerikai liberalizmust kellett dicsérned, hogy négerkvóta akkor meg tapsoltál.
a fene se tud eligazodni rajtad.
lehet még mindig nem tértetek észhez a knokouttól.


"Balog Zoltán miniszteri meghallgatása a jövő héten elkezdődhet a parlamenti bizottságok előtt, "

-Üdvözlöm Balog úr a nemzetgazdasági bizottság ülésén. Kérem foglaljon helyet. Szeretném felhívni a figyelmét, hogy ez egy bizottsági meghallgatás, amelyben ki kell fejtenie véleményét a nemzetgazdaságról, hazánk viszonyáról az európai unióval. Szeretném, ha tájékoztatna minket, hogy milyen reformokat szeretne bevezetni, ha a NEFMI élére kerülne. Kérdésem az volna, tisztában van-e az ülés jelentőségével?
-Üdvözlök mindenkit, igen, tisztában vagyok vele.
-Köszönöm. Először az ellenzéki tagokat szeretném megkérdezni, hogy van-e kérdésük Balog úrhoz?
-Elnök úr, nincsenek itt most ellenzéki képviselők. Kövér házelnök úr magántestőrsége most folytat le rajtuk egy alaposabb vizsgálatot, nincsen-e náluk valamilyen olyan dokumentum, amivel kényes helyzetbe lehetne hozni Balog urat...
-Á, értem, nagyon helyes. Ez egy komoly ülés. Rendben, akkor folytassuk a napirendi pontokat. Meg kell vizsgálnunk Balog úr viszonyát Orbán Viktorhoz. Kartársnő, kérem.
-Igen, köszönöm. Balog úr, nyújtsa ki a nyelvét, legyen olyan kedves, köszönöm. Hossza jó, kellőképpen vastag, és nedves. Megfelel.
-Hát ez nagyszerű! Örülök, hogy ilyen hamar tudtunk végezni. Kartársnő kérem, írja be a jegyzőkönyvbe: "a nemzetgazdasági bizottság támogatja Balog urat, mint az erre alkalmas embert a NEFMI élére.". továbbítsa legyen olyan kedves a többi bizottságnak is, hogy ne kelljen ezzel vesződniük, csak szaladjon be, és pecsételtesse le. Kövér Laci meg tartsa fel a többi ellenzéki képviselőt is. Jajj, bárcsak ilyen könnyen menne minden nap, délre otthon volnék...

Válaszok:
1istvan | 2012. április 24. 10:56

Balog sokoldalúbb, mint Drazsé...

Van valami, amihez nem ért?


Teljesen mindegy melyik műmajmot teszik a polcra amíg úgyis Orbán uralkodik:

http://hvg.hu/itthon/20120423_..

Az is nyolc, hogy melyiket teszik le, mert a 98 %-os különadót csak a maszopnak tartották fenn.
Most, hogy megint a fidesznyikeket kell végkielégíteni nem lesz:

http://www.hir24.hu/gazdasag/2..


a színházaknál, a szerkesztőségeknél, a bankoknál is legyen 25% roma


szimplán hülye vagy!


Azért kap uj és nagyobb feladatot mert az elözöt már sikeresen megoldotta?

Én komolyan hittem, hogy ö a legalkalmasabb a komplex roma-helyzet megfelelö kezelésére és pont öt teszik el onnan. És ki lesz a helyébe? Mi van a komoly EU-s forrásokkal amit a felzárkóztatásra adnak?

Válaszok:
TaTa86 | 2012. április 24. 11:06

"Én komolyan hittem, hogy ö a legalkalmasabb a komplex roma-helyzet megfelelö kezelésére és pont öt teszik el onnan."

Akkor én a helyedben megfontolnám, hogy a továbbiakban érdemes-e politikai véleményt megfogalmaznod.

Válaszok:
duzur | 2012. április 24. 20:47

én azt mondom, nem szabad olyan emberben bízni, aki az órája a csuklója alatt van... sosem tudja, mennyi az idő...

Válaszok:
Secnir | 2012. április 24. 11:33

helyesbítek
akinek az órájának a számlapja


Nabazmeg... Elnézést, nem szoktam ilyest.
Szóval köll egy pót-Iványi?


"Már szerdán bejelentik a minisztercserét"
Gondolom mire kifizetik a távozó fidesz vezetőket, már nem is lesz pofátlan végkielégítés és megszűnik a 98%-os adó.
Soha ilyen hazug mocskos párttal és kormánnyal még nem találkoztam, mint a fidesz. Jogosan jár nekik a tripla bóvli.

Válaszok:
Stigma | 2012. április 24. 12:10

"aki egyszer ki mert menni pisilni Vik-tor kifejezett engedélye nélkül."

egészen konkrétan nem kérdezte meg a véleményét, amikor bontatlanul küldte vissza a plagibáról szóló jelentést a soténak. elvileg az lehetett volna az a pont, amikor közlik, hogy "na ugye!", és az akta ment volna a süllyesztőbe, palibá még KE, a sote meg ég...


Tóta W.: Pannon Praktikum


2012. április 24., kedd, 07:13 • Utolsó frissítés: 3 órája
Szerző:
Tóta W. Árpád

--------------------------------------------------------------------------------

Címkék:megszorítás; Matolcsy György; gazdasági szabadságharc; Széll Kálmán-terv 2.0;


Kinyomtatom • Elküldöm•Hozzászólások (#49)
A kormányzás kezdetekor két bevett, sokszor és sokféleképpen kipróbált út állt Orbán Viktor előtt. Sajnos mivel a választást úgy nyerték meg, hogy totális idiótának tettették magukat, mindkettőt elaknásították maguk előtt. Az egyik az lenne, hogy kevesebb pénzt okosabban költünk el, csakhogy ezt reformnak hívják, és ilyet utoljára az a dög Gyurcsány kísérelt meg, tehát rossz. A másik ennél egyszerűbben végrehajtható, a már meglévő tekerentyűk csavargatásával: itt adót emelünk, amott meg elveszünk, aztán majd csak egyensúlyba jön. Ezt viszont megszorításnak nevezzük, és szintén Gyurcsány, valamint Bajnai nevéhez kötődik; ezzel szemben a Fidesz tudja, hogy a megszorítás nem vezet sehova, ezért nem is lesz.A két lehetőség helyett, saját hetvenkedésük elől iszkolva kellett találni egy olyat, ami egyikre sem hasonlít, és nem az emberekkel fizetteti meg. Vagy ha nem találnak, akkor csinálni, szigszalaggal. Még büszkén hirdették is, hogy ez bezzeg nincs benne a tankönyvekben, ez unortodox, öcsém! Na ezzel telt el a ciklus fele.
Speciel a fenntartható költségvetési egyensúlyt nem sikerült elérni annyira sem, mint egy közepesen elkúrt reformmal és/vagy megszorítással, de ettől még nem múlt el nyomtalanul. Felélték egy generáció nyugdíját – és elképzelésük sincs, honnan lesz pótolva –, összevesztek szövetségeseinkkel, és a random sarcokkal messzire üldöztek minden kicsit is óvatos befektetőt. Most, a felezőbálra eljutottunk odáig, hogy mégis azt kell tenni, amit eddig kerülgettek. Az első két év fölösleges károkozással telt.

Rosszul gazdálkodó, súlyos foglalkoztatási, szociális és mentális problémákkal küszködő, jellegzetes kelet-európai országot vettek át. És csináltak belőle egy ugyanilyen, ám rendkívül rossz hírű, mocsárként közismert latorállamot, ahol a kézből etetett udvartartáson kívül senkinek sem javult a helyzete, vagy ha mégis, az nem rajtuk múlt. Egyszer próbáltak megkülönböztetés nélkül adni legalább egy nagyobb csoportnak, az egykulcsos adóval. Most a nyakukat törik, hogy visszaszedjék tőlük.

Látványos megtestesülése ennek a mobiladó. Az eredeti szándék az volt, hogy a szolgáltató kap a nyakába egy pár milliárdos különadót, aztán teremtse elő, ahogy tudja - nyilván az ügyfelektől, honnan máshonnan. Hozzá harsányan megígérjük, hogy nem fogják áthárítani, aztán aki úgy találja, hogy mégis át van hárítva, az dögöljön meg, amiért nem hisz a mi fényes jövőnkben.

Loose change

Most csak annyi változik, hogy Brüsszel az efféle trükköknek elejét veszi, és ha a magyar kormány a telefonálást vagy a pénzforgalmat szeretné megvámolni, akkor lesz szíves elődugni a randa pofáját, és bevallani, hogy tisztelt honfitársam, én most megváglak téged minden egyes sárga csekkel.

Legyen végre őszinte, és rendezze el magában a gondolatait, ne mindig csak megúszni akarja a magyarázatot. Felkészületlenül éri ez az elvárás a kormánypártot. Aranyos példája ennek Patay Vilmos képviselő, aki a rutinszerű tovagalopp helyett megáll a kamerának, és a maga kis mogyorónyi agyával megpróbálja alátámasztani az intézkedést, amit valahol nagyon-nagyon magasan a feje fölött hoztak, ott, ahol a kis pufók angyalok laknak. Hogy ez nem ám szimpla pénzbehajtás, hanem egyben népnevelés, mert túl sokat fecsegnek az emberek céltalanul, sőt: többet, mint amit megengedhetnek maguknak.

A szegények is!

Pofáznak, heherésznek, elmondják a tyúkszaros életüket a rokonoknak, mintha érdekelne bárkit is, hogy egy prolival mi van. Erről le kellene szokniuk. Ezt szolgálja a hadiadó. Egyszer majd hálásak lesznek érte!

Az hagyján, hogy a megszorítások tervét nem osztották meg előre egy ilyen félkegyelművel, de az azért a mezei gombnyomó pocoktól is meglepő, hogy ne ismerje fel, mekkora baromságot beszél. Tudniillik az emberek pontosan annyit telefonálnak, amennyit megengedhetnek maguknak, hiszen rendre be kell fizetni a telefonszámlájukat, különben egyszerűen megszűnik a szolgáltatás. Sőt, akinek nincs kiszámítható jövedelme, az előre fizet az egységért, ami fizikailag lehetetlenné teszi, hogy többet beszéljen, mint amennyit megengedhet.

Ez például olyan dolog, amit gyakorlatilag mindenki tud, a gyerekek is. A képviselő nyilván azért beszél ilyeneket, mert neki ingyen van a telefon, így elkerülte ez az egész mechanizmus a figyelmét. Ahogy az a bökkenő is, hogy ha a nevezett prolik megfogadják a dörgedelmet, és leszoknak a hiábavaló telefonozásról – vagy netán átállnak Skype-ra –, akkor rohadtul nem lesz ebből bevétel.

Ebben az a fonák, hogy a mobiladót többek közt pont ez a faszi fogja megszavazni, mindezek ellenére. Valamikor a ködbe vesző régmúltban neki adott az ország felhatalmazást. Hát eléggé elszámolta magát az ország.

Epic fail

Minden eddigi hatalomkoncentrációnak, de még a nagybani lopásnak is megvolt eddig a feloldozó magyarázata, legalább a drukkerek között. Orbán Viktornak igenis szüksége van a lehető legtöbb mozgástérre, hogy megóvja népét a megszorításoktól. Íme, erre jutott vele: eddig hitegethette őket, hogy megúszhatják. De ha mégsem lehet elkerülni, akkor ugyan minek volt az egész fülkeforradalom? Sőt minek volt kormányváltás? Megspórolhattunk volna minimum két év életveszélyes kísérletezést és azt, hogy mindenkivel összeakasszuk satnya bajszunkat. És ez volt a ciklus használható fele, amikor még nincs kampánykormányzás. Innentől downhill.

Nem tanultak semmit, és nem is áll szándékukban. Inkább remélik, hogy mindenki más gyorsan felejt.

Válaszok:
Dr. Táskás Tóni | 2012. április 24. 12:02

Hát ez az. A fidesz végkielégítései nem pofátlanok. A fidesz komcsijai jó komcsik, a fidesz ügynökei jó ügynökök.


Balogh úriember v szakmabéli ?
Ha jól tudom, református lelkész.
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma ?
Ha katolikus lenne azt mondanám, azért nevezik ki, hogy feladja az utolsó kenetet.


És az uj feladatra alkalmasabb lesz? Van olyan irányú tapasztalata?


Én úgy hallottam, hogy a bábszinházban nem a bábokat kell kicserélni, hanem a bábost.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó