Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. április 23. 10:06

„Magyarország egy globális hadműveleti területté vált tavaly októbertől kezdve. A köztársasági elnök megsemmisítése az egyik legfontosabb eredménye ennek” — mondta a közgazdász.

Bogár László a Duna Tv-n műsorra tűzött, Háború a nemzet ellen című dokumentumfilmről beszélget a Világpanoráma házigazdájával, Szaniszló Ferenccel az Echo TV-n.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/35771


94 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Van benne szivattyú? Érdemes pocsékolni erre 24 percet?


a háttérhatalmat kifelejtetted amelynek pénzszivattyúi permanensen és megállíthatatlanul titokban dolgoznak anyagi és szellemi erőforásainktól megfosztva bennünket...
Egyébként nagyon jó:)

Válaszok:
Felebarát | 2012. április 23. 12:31

a működtetők, még most is ott vannak...hmmm


A szakrális energiáinkat igenis vissza fogjuk szerezni! Már sámánok is segítik a munkánkat a parlmentben a Szent Korona körüli táncukkal..
A többit meg megoldjuk.

Válaszok:
Stigma | 2012. április 23. 12:47

Vesszen a globális imperialista finánctőke (GIF)!

Válaszok:
duzur | 2012. április 23. 21:19

1. Lengyelo lakossága sokkal nagyobb mértékben csökkent az elmúlt 2 évtizedben.

2. Attól még, hogy csökken a lakosságunk, miért kellene, hogy Bogárnak igaza legyen?


"A magyar ipar jórészét átszivattyúzták a globalobölléreknek."
Itt a pont. Linket sajnos nem tudok, de szerintem az ÁVÜ tisztes csapata tudna mesélni, no meg gondolom Bogár Úr is...:)


itt nem bal és jobb oldalról van szó, hanem 89 előtti emberkék háttér szerepéről, és lobbi érdekéről...a működtetők


Egész Európa elöregszik.


Továbbá azt a csak Bogár által ismertetett statisztikai adatot sem szabad elfelejteni, hogy ma a magyarok rendelkezésére álló jövedelem 90%-a az 1989-esnek, amihez még azt is hozzá kell tenni, és Bogár mindig hozzá is teszi, hogy a jövedelem-különbségek meg óriásira nőttek az eltelt 23 év alatt. Tehát a magyarok kb. 80%-a a "nagyszerű" rendszerváltozáson szegényedett.
És akkor hadd jöjjön Lóránt K. 1989-es jóslata, amely 100%-osan bevált: «A chicagói fiúkat” nálunk a Dimitrov téri fiúk helyettesítik, akik az elmúlt húsz évben úgy jutottak el a Marx Károly Közgazdaság-tudományi Egyetem padjaiból a különböző párt- és állami szervek vezető pozícióiba, hogy termelőüzemeket belülről még véletlenül sem láttak. Gazdasági ismereteiket elvi elkötelezettség – érdekességképpen pont a chicagói liberalizmus – helyettesíti, amelyet három jelszóval lehet megfogalmazni: liberalizáció, dereguláció, monetáris restrikció. "Áldásos" tevékenységük nyomán az elmúlt tíz évben Magyarország adóssága a négyszeresére nőtt, elindult az infláció, az ipar teljesen szétzilálódott, termékstruktúrája megmerevedett, és éppen napjainkban figyelhetjük meg a mezőgazdaság tönkremenetelét is. Egy szűk réteg soha nem látott gazdagodása mellett a lakosság széles rétegei egyre jobban elszegényednek, mind több és több embernek jelent nehezen megoldható problémát a mindennapi megélhetés is. Ezzel párhuzamosan általános a visszaesés a kultúra, egészségügy, tudomány területén. Akárcsak az ötvenes években, a magyar gazdaság és társadalom egy doktriner elmélet Prokrusztész-ágyába szorítva tehetetlenül sodródik az összeomlás felé. Fogjuk-e nekik valaha is mondani: szép volt, fiúk?»

Válaszok:
duzur | 2012. április 23. 21:34

„Jogi képviselőnk kérésére nem írom azt, hogy Bogár László a Nemzet Hülyéje. Lehet, hogy gondolom, lehet, hogy nem, sohasem fog kiderülni. A kontraszelektált kommunista senkiházi kifejezést sem írom le, bár én speciel nehezen tudnék az ellen érvelni, hogy Bogár László kontraszelektált kommunista senkiházi. Mindazonáltal ilyen határozott fellépésű és agilis jogi képviselőnk van.”

http://orulunkvincent.blog.hu/..


Köszönöm, pont erre gondoltam:D

Válaszok:
Stigma | 2012. április 23. 13:28

Hülye ez a Bogár. Palibá magának köszönheti a vesztét - miért lopott magának doktorit?
A Birkamenet pedig bármennyire is szépnek tűnik egyesek szerint - egy hazáruló kormány melletti kiállás volt a gondolkodó emberek szemében.

Válaszok:
bolá | 2012. április 23. 14:36

mi igazolná jobban bogár úr igazát, mint hogy az ő agysejtjeit már elpusztították a béke és a demokrácia fegyverei.


igazad van, majd a jönnek az áramszünetek, az 500 ft-os benzin, meg a jegyrendszer, akkor mjd beindul a népszaporulat.


én nem ismerem ezt a blogot, de Stigma csak azt a Sámántáncos parlamenti felvételt linkelte be, amely itt a Mandin is vezető Topic volt.
Azt hiszem 3 vagy 4 hete.


Teljes tudatlanságot árultál el ebben. (Persze ez nem baj, mert nem lehet mindent tudni.) Lóránt nem a politikusokról írt, hanem a Dimitrov téren tenyésztett neoliberális zombikról, akiknek döntően köszönhető a gazdaságunk mai állapota, a nemzeti vagyon kiárusítása, a jövedelmeink csökkenése, és minden, amit Bogár említeni szokott.
És ezek a zombik nem csak a ballib oldalon találhatók meg, de az szdsz és utódja a dk 100%-kéban belőlük áll, de az mszp-t is szdsz-esítették – csak arra kell emlékezni, hogy a baloldalon igen nagy tekintélynek örvendő Horn Gyula sem volt képes elérni azt, hogy az anti-neoliberális Nagy Sándort gazdasági miniszternek ki tudja nevezni –, és megtalálhatók a jobboldalon is, itt elég csak Rabár Ferencre és az ún. "kékszalag" bizottságban betöltött dicstelen szerepére, vagy Chikánra emlékezni.


Mit tudsz róla? Azóta nem alkalmazták legalább napi 8 órában a szerencsehozásra? Mert egyre inkább ránk férne...

http://www.youtube.com/watch?v..

Válaszok:
Morrison | 2012. április 23. 13:34

Szerintem eléggé összetett okai lehetnek.
Ami nyilvánvaló ok, az a létbizonytalanság és a jogbiztonság hiánya.
Ha valaki elveszíti az állását, bedől a bankhitele, utcára kerül, hetente változnak szinte a jogszabályok, gazdasági szabályzók.
Hogyan vállaljon gyermeket? A gyermekvállalás felelősség. Sokan elégedettek azzal is, ha csak egy gyermeket tudnak ilyen körülmények mellett vállalni.
A háború utáni demográfiai robbanást is említed.
Akkor volt remény, hogy újjáépítés következik, valahogy beindulnak a termelőüzemek. "Csak jobb" alternítíva volt az erősebb.

Manapság a csak rosszabb lehet mentalitás a jellemző.


csókoltatom Matolcsyt


Azt nem tudom, hogy alkalmazták-e de, ha gondolod nézegessük naponta kétszer háromszor, hátha növekszik a szakrális energiánk.
Részemről a pénzszivattyú ellen csak úgy tudok harcolni, hogy a legutolsó percben fizetem be a közműdíjakat, aranyáron. :DDDDDDD


Szerintem a politikusok ott cseszik el, hogy rendre figyelmen kívül hagyják az emberi bölcsességet és tapasztalatot.
Szerencsére idáig a társadalmak több kevesebb sikerrel mindíg túlélték a politikusok jótékony hatását:D


Az nincs rendben, hogy a szoci alatt létrehoztak egy olyan "áljóléti" államot, amely felvett hitelekből tartotta el magát. A mindenkori kormányoknak pedig nem voltak elég bátrak ahhoz, hogy ezt a hamis premisszákra felépülő rendszert megváltoztassák, megszüntessék.

Közben felnőtt 2 olyan generáció, amelynek a politikusok azt hazudták, hogy vannak dolgok, amelyek nekik "járnak". A rendszerváltás után ilyen dolog volt a korkedvezményes vagy rokkantsági nyugdíj, számos más jóléti juttatás mellett.

Az aktívakat senki sem támogatta, amikor kifogytak a hitelek, akkor őket kezdték sarcolni. Minek szüljön valaki gyereket egy olyan országba, ahol tudja, hogy a rendszer előbb-utóbb összeomlik, nyugdíja, szemben a mai nyugdíjasokkal, nem lesz, munkája nincs, és még őt tartja a rendszer fejőstehénnek, akinek kutya kötelessége az inaktívakat eltartani.


Ha a közgázra gondolsz. Európai hírű elismert egyetem. Szerintem kár érte.

Válaszok:
bolá | 2012. április 23. 14:21

Nem kell már gondolkodni,nem kell tanulni sem. Hozzáérteni pedig végképp nem kell. Az a hatalmaknak káros. Kitermelték saját szubkultúrájuk utánpótlását. /Tudnék említeni jópárat mindkét oldalon/ Azért a fidesz viszi a pálmát marcell gyerekkel 1.7 millióért. Ilyen országban élünk.


A népességcsökkenés kapcsán felhívnám a figyelmet arra, hogy 1956 után kb 200 000 fiatal menekült el az országból. E ennyi család hiányát is jelenti.
Ez pedig a kommunisták bűne, akikk most a globalisák érdekeit szolgálják.
Lehet a "szivattyún" gúnyolódni, de azt tudomásul kell venni, hogy a külföldi tulajdonos a hasznát kiviszi az országból.Legyen az bank, biztosító vagy egyéb szolgáltató. Termelő beruházás esetén, a munkaerő hasznát viszik ki az országból.
A privatizáció során a közösség kárára, magán érdekek javára születtek döntések.
Emiatt nőtt meg az adósságunk, vesztettük el piacainkat, csináltak állami monopóliumokból magán monopóliumokat. A "versennyel" etették a népet, miközben kartelleket csináltak.
Akik Bogár Lászlón gúnyolódnak, továbbra is ennek a politikának érdekeit képviselik.
Való igaz, hogy annak a hazaárulásnak az elbeszélése ami itt történt, elbeszélhetetlen normális nyelven az etnikai érintettettség okán.
Maradnak tehát a szimbólumok, a hasonlatok, nyakatekert megfogalmazások, mert az igazság
egyszerű magyar nyelven elbeszélhetetlen.
El leht távolítani Orbán Viktort, de akkor majd lesznek "Brevik-ek", és más fejlettebb ellenállók. Nincs már mit veszíteni sokaknak.


Egész jó meglátásaid vannak. Én azonban nem tettem soha kivételt, mindkettőt utódpártként kezelem.
Semmiféle rendszerváltás és megtisztulás nem történt.
Szívesebben hallgatnám Bogár úrtól, hogy hogyan működött a "belső szivattyú", amely némi baksis reményében szétszalámizta a társadalmi vagyont, juttatva ezzel a külső szivattyúnak. Ha már ilyen épületgépészeti hasonlatoknál maradunk.
Szívesen hallgatnék előadásokat az olajmaffiáról is. Dehét mint tudjuk abban minden párt szaros.
Ezért egy páran nyomozás közben a rendőrautóban úgy gondolták, hogy szalámis tízórai közben "főbe lövik" magukat.
Ha a belső és a mai napig is folyó, eldurvult
kifosztást tisztáztuk, akkor szívesen hallgatnám a szakrális szivattyút, de addig, NEM.


Be kell szántani, és a helyét be kell sóval hinteni!


Így megy ez.
De vannak idióták, akik sose változnak, történjék bármi.


Persze, mert a GIF elismeri négy évtizedes, "elévülhetetlen szolgálatait" az ország gazdaságának a kézére játszásában!


Az lenne a doktori?


...most mi mondjak? Helyzetbe hozták magukat:D
Nagy kihívás volt a privatizáció. Abszolválták rendesen..?D


Akkoriban ez volt az eljárás, különösen a TF-en, amelyet akkor emeltek egyetemi szintre, ezért kellett nekik minél több doktori cím. Schmitt ott hibázott, hogy azt kezdte bizonygatni, az az ő munkája, ahelyett hogy elismerte volna, hogy csak az akkori gyakorlattal élt. Mint ahogy amikor Weizsäckernek nekimentek, hogy Wehrmacht katona volt, akkor ő ezt azonnal elismerte hozzátéve, hogy ez volt a gyakorlat, próbált volna nem az lenni. Be is fogták a hőzöngők a pofájukat.


Kádár óta csökken a népesség, nem a módszerváltás óta.

Tény persze, hogy a demokrácia, bár én ezt a köztársaság számlájára írnám, azóta is képtelen akármilyen érdemi választ adni a krízisre.


semmi és, annyit állítottam, hogy mindez egyáltalán nem egyedi eset, ráadásul kurva egyszerű logikát próbálsz sugallni.

a demokrácia és a csökkenő népesség együtt még nem jelenti azt, hogy az első okozza a másodikat.

A problémával egyébként sokan foglalkoznak, és találhatók köztük épeszűek is.

Bogár is foglalkozhat vele, de valahogy mindig a legnagyobb idióták élik bele legjobban magukat a váteszszerepbe.


Lehet itt köpködni Bogárra meg minden, de egyetlen nagyokos sem állt még fel, hogy megcáfolja, amit ő már évek óta mond. Mindig csak az megy, hogy 'hülye', meg 'idióta' meg 'barom', de arra még egyetlen szájbakefélt, nyomorék neoliberális senkiházi sem vette a fáradtságot, hogy tételesen megcáfolja őt.

Ennyit rólatok, liberálbolsevik banda!

Egyébként pedig tudjuk jól, hogy ez miért van... Nektek ugyanis nem kell cáfolat és nem kell érv, elég ha előveszitek a jó öreg píszí-kártyát és már kukába is van hajítva az illető, aki esetleg mást mond...

De tudjátok, mi van?

Csesszétek meg! Egyre többen vagyunk, akik hasonló véleménnyel élünk, mint Bogár és kurvára szarunk a félremagyarázó neoliberális, miltonfriedmann-i logikátokra (sic!).

Változás kell, és az csakis úgy érhető el, ha végre kimondjuk a történet pontos valóságát! Az pedig ez!

Ennyi.

Válaszok:
bolá | 2012. április 23. 14:58
bigyomail | 2012. április 23. 15:00
gyz | 2012. április 23. 15:04

Btw: A globálkomprádor böllérszivattyúnak egész pontosan miért érdeke a népesség csökkenése?

Hát ha nekem itt van 10millió adósrabszolgám, miét ne akarnám, hogy abból 15millió legyen?
Mitől érdekem nekem, hogy a megtermelt javak nagy része rögtön elmenjen nyugdíjas-ellátásra, ahelyett, hogy elszivattyúzhatnám vagy befektethessem, hogy aztán még többet szivattyúzhassak?


Így bizony! Ha köpködnek, magukat köpdösik csak.


Már egyszer megmutattátok, hogy mire mentek a Bogár-féle kommunista gazdaságpolitikával és tőkeellenességgel. 40 év elég volt. Nem kérünk belőle még egyszer!


te szerencsétlen, azt hiszed, csak a liberálisok tartják idiótának ezt az őskommert?

(persze tudom a választ, neked mindenki liberális, aki mást mond, mint a te Bogarad)


Talán már mások is mondták:
1. Betelepülések.
2. Baby-boom.(általában háború után, nő a születések száma)
3. Jobb orvosi ellátás/ higiéniás viszonyok. (több a túlélő csecsemő)
4. A születésszabályozás relatíve nem volt elterjedt, nem voltak ilyen kellemes könnyen használható módszerek.(óvszer, anti-bébi tabletta, esemény utáni tabletta stb....)
5. A nők korábban vállaltak gyereket. (középtávon egy egységnyi nő többet tudott szülni)

Egy szociológus, vagy egy demográfus többet is tudna mondani ennél. Ja és nem vagyok liberálnáci. Csak nem hiszek az összeesküvés elméletekben.

A mostani népességcsökkenés oka pedig a fentiek mellett talán az, hogy sokan nem látják biztosítottnak a gyermekeik jövőjét, pláne ha nagy családot szeretnének ezért legfeljebb egyet, kettőt vállalnak. Illetve sokkal több a meddő férfi és nő, mint régebben. De ez már csak spekuláció. Érdekes lenne egy felmérés az újonnan kivándorolt magyarok körében, hogy mennyi gyereket vállalnak külföldön (jobb gazdasági körülmények között).


"Bogár tökéletesen reprezentál mindent, amit édes hazámban utálok."


Vén hülye ez már ... pár éve körberöhögte volna a mai önmagát.

Ez itt a baj:

"A több száz oldalas dokumentumból kiderül, hogy elmarad a gazdaságpolitikai forulat, a kormány az elmúlt 20 év gyakorlatát követve továbbra is a bevételnövelő intézkedésekkel akarja betoldozni a lyukakat, ahelyett, hogy a piac által elvárt strukturális, kiadáscsökkentő reformokba fogott volna bele. A megszorító csomag azt jelenti, hogy idén 150 milliárd forintos, jövőre (a tranzakciós adó részleteinek hiánya miatt) 567-665 milliárd forintos lehet a kiigazító csomag."

http://hvg.hu/gazdasag/2012042..

"Kilóg a posztkommunizmus
A Fidesz nemzetmentő és rendszerváltó retorikája mögül egyre nyilvánvalóbban lóg ki az aktívakat kétségbeesetten sarcoló, de az öregségi nyugdíjasokat az utolsó véréig védő, ízig-vérig posztkommunista politika. És csakúgy, mint a korábbi kormányok esetében, a posztkommunista politika a Fidesz vezényletével sem vezet sehová. A folyamatos sarcolás a szürkegazdaság növekedéséhez, ezen keresztül pedig a már eleve kettészakadt gazdaság további szétválásához vezet.
A hazai vállalkozónak ugyanis így, újabb és újabb, ráadásul egyre bonyolultabb adók mellett esélyük sincs versenyképesen termelni vagy szolgáltatást nyújtani. Közben a külföldi befektetőket meglehetős szisztematikussággal ijeszti el a kormány jogalkotásnak nevezett voluntarizmusa. Még csak sejteni sem lehet, hogy ki fog itt százezrével (vagy akár tízezrével) munkahelyeket teremteni."

http://velemenyvezer.blog.hu/2..

Mikor jön már végre valódi rendszerváltás a kaki tologatása helyett ??? Ott folytatják, ahol Gyurcsány befejezte.


Mindenesetre készülnek a jövőre a 98%-os különadót eltörlik a jövőben a végkielégítéseket ne sápolják :D


Nem vagyok ideológiailag elég képzett, de ha az egyik globaloböllér 3-4%-ra ad hitelt míg szabadságharcos hevületünket meg 8-9%-os kamat mellette szponzorálják, akkor most melyik is a nagyobb szivattyús?


Bogárral szemben nincsenek érveik. Marad a hülyézés. Mennyivel egyszerűbb dolguk lenne, ha őt is lehetne antiszemitázni, mint Csurkával tették. (Akivel szemben szintén nem volt más "érvük".)

Válaszok:
koronaszep | 2012. április 23. 17:45
Tehetetlen Dodó | 2012. április 23. 18:32

Ha valaki 89-90-ben megírta volna, hogy VALÓJÁBAN mi lesz itt 20 év múlva, közfelkiáltással, a Lipótba zárták volna.

Válaszok:
bolá | 2012. április 23. 17:30

Pl. Lóránt Károly megírta ’89-ben mi fog következni, lásd fentebbi megjegyzésem.
A main stream neoliberális vonal, ha nem is a lipótba, de karanténba zárta, pl. a Közgazdasági Szemlében tőle nem hoznak le cikket, mintahogy nem hoznak/hoztak le Csathtól, Gidaitól, Szakolczaitól, Síklakytól, Vargától sem.

Válaszok:
marko11 | 2012. április 23. 17:39

Igen, igaz. Volt egy-két cikk, volt egy-két józanabb hang. Csak a nagy hangzavarból ezek alig hallatszottak ki.
Vagy, ha kihallatszott is, mint pl. Csurka, akkor azonnal hatalmat össztűz alá került.
Meg hát, a jó magyar nép sem akart kételkedő hangokat hallani. Úgy gondolta, ha megtagadja a múltját, akkor fényes lesz a jövője. (Nem lett!)


"mióta kitört a demokrácia, azóta meg erősen csökken a lélekszám"

1.)Jó műsor van esténként a TV-ben, túl sok a csatorna
2.)internet


Bogárt nem lehet komolyan venni, milyen érvek ?


"...mióta kitört a demokrácia, azóta meg erősen csökken a lélekszám"

Várjunk még 6 hónapot, hadd teljesedjék ki az egykulcsos adó vágyfokozó hatása.


Beszélgetések a zárt osztályról. A hatos kórterem....

Válaszok:
igazmondó juhász | 2012. április 23. 18:20

te csak tudod! mikor engedtek ki???


Na, alighogy leírtad, máris akadt egy idióta, aki fényesen igazolta szavaidat.


„A "plágium."

Most egy fiatal kolozsvári könyvtári tisztet
(dr. Gyalui Farkast) vádolnak plágiummal. A fiatal
embernek meg van az a szerencsétlensége,
hogy vidéken lakik, ahol egyszerübbek az emberek.
Képzelem, hogy ezek most nem hisznek
neki, mert félnek, hogy naiv lelkeknek
nézik majd öket. Gyalui tehát hiába bizonyitja,
hogy a darabra ráirta: "idegen eredeti
után készült ;" hiába mond el igen plausibilis
dolgokat, a helybeli intelligenczia és a
"Magyar Polgár" gunyosan mosolyog mégis. Bizonyosnak
tartom hát, hogy Gyalui Farkas
most ezért a dologért igen sokat szenved, keserü
tapasztalatokat tesz az emberek jóakarata
felöl, magányos óráiban talán könyezik
is. Miért történik ez ? Az üldözött ártatlanság
meséjét állitja tán elénk az élét, hogy Gyalui
Farkast minden ok nélkül megkinozzák ? !
Nem hiszem. Az ö esete tragédia inkább,
melyben régi scholasztikus törvények szerint
bünhödik a hös. Egy kis hibáért aránytalanul
nagy szenvedésben részesülvén.
Mert Gyalui Farkas nem plagizált. Egy
normális esztendökben a költségvetést
tullépni, akkor legalább is hat millióra
tehetjük a minuszt.
Vajjon mi történnék a kis-szatymazi
hitelegyesület mint szövetkezet direktorával,
ha ilyen mérleget csinálna?”
Forrás: ORSZÁGOS HÍRLAP Főszerkesztő Mikszáth Kálmán 1898, péntek, deczember 2-án.

http://epa.oszk.hu/00200/00242..


Ez a Szaniszló-interjú Bogárral - a magyar újságírás újjászületésének kezdőpontja is lehetne, ha azt (mármint az újságírás internetes szegleteit) nem eszdéeszes agymosott oskolákban "végzett" szerencsétlen gyerekek uralnák.

Ennyi.


Fájdalmas, de Bogárnak igaza van a globális pénzszivattyú valóság. A multik nem jótékonykodni jönnek ide és az adósságcsapdát úgy készítik, hogy soha nem másszon ki aki beleesett, hanem a világ végéig fizesse a kamatokat. (Ez is egyfajta -jól jövedelmező- tőkebefektetés.)

Válaszok:
duzur | 2012. április 23. 22:08

Marx is valami ilyesmit mondott.
Ezért már akkor hirdette: világ proletárjai egyesüljetek!
(Különben egymás ellen játszanak ki benneteket...)


Sajnos nem ilyen egyszerü a képlet. Erös hatást gyakorolt pld. Ázsia rohamos betörése a nemzetközi gazdaságba. Jelenleg a sikeres német gazdaság egyik fö eleme a német luxusautók tömeges exportja Kinába. Közben ott is egyre erösebbek a társadalmi feszültségek amelyek kimenete szintén kétséges.


Senkinek nem tiltják meg, hogy kamatmentesen adjon kölcsönt bárkinek. De valahogy nem tülekednek az erre hajlandók...

Különben megbabonázva hallgattam ezt a beszélgetést ami tökéletesen megfelelt a régebbi kommunista agymosásoknak. Ott is folyton azt magyarázták, hogy a kapitalisták egyetlen célja kizsákmányolni a kis embereket... Ugyanakkor mindenki a rohadó kapitalizmusba vágyott...

Hogy azóta sok minden megváltozott, az többek között a munkahely-szivattyú Ázsiának is köszönhetö.

Bogár tanárúr elfelejti emliteni, hogy az USA mennyire el van adósodva Kina fele. Ezek szerint a rettegett hátsó pénzhatalom, Kina.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó