Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. április 17. 12:07

Józsefvárosi voltam, büszke minden Kisfaludy utcai golyónyomra: őszintén szólva többször ábrándoztam arról, hogy egymagam legyőzök egy ávós ezredet, mint hogy egyedül megnyerem a foci-vb-t.

„Egy szép, jeges márciusi délelőtt épp azt tervezgettem, hogyan fogom felavatni a teljes havi zsoldomért vásárolt ÖKM magazint (egyházi iskolába jártam még pár hónappal korábban, ezért nem vertem bele azonnal, mint valami bunkó), amikor remegő szájjal jött az ütegparancsnok, hogy hívat az Elhárítás.

Jól beszartam, mert politikailag a legkevésbé sem voltam naiv. A József körúton egy házban laktunk Mécs Imréékkel, Kőszeg Ferenc, aki a szememben egyszerre volt a gyűlöletes komcsik és a meg nem dugott nők elleni titkos háború hőse, a mamám régi haverja volt, és nem sokkal előtte még tök szerelmes voltam egy Inconnu csoportos ellenzéki művész húgába. És amúgy is, Józsefvárosi voltam, büszke minden Kisfaludy utcai golyónyomra: őszintén szólva többször ábrándoztam arról, hogy egymagam legyőzök egy ávós ezredet, mint hogy egyedül megnyerem a foci-vb-t. (...)

Lassan azért végre ráfordultak a lényegre: őket – velem ellentétben – nagyon érdekli, mi történik a magyar katolikus egyházban, illetve – velem megegyezően –, hogy mi sül ki ezekből az új politikai pártokból. Ezért mi lenne, ha most csak mesélnék nekik a papokról, leszerelés után viszont beépülnék a Fideszbe (hiszen a KISZ-t, egyházi gimnazistaként nyilván utálom, amit ők abszolúte megértenek), eljárnék a gyűléseikre, valami funkciót is vállalnék akár, aztán néha találkoznánk, és elmesélném, mit tapasztaltam.

Vagy gyengeelméjűek voltak, vagy rólam feltételeztek ilyesmit, de ragaszkodtak ahhoz, hogy ők nemhogy utálnák a friss ellenzéket, de egyenesen drukkolnak a zsenge Fidesznek. Annyira drukkolnak, hogy direkte aggódnak értük, nehogy ezek a forró fejű, tapasztalan kölykök valami butaságot csináljanak. Én egyfajta szelep lennék, aki szintén csak segítene a zöldfülű ellenzéken azzal, ha néhanapján jelentenék róluk. Bárcsak ilyen nagybácsija lenne mindenkinek!”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/35574


42 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Korrekt. Kár hogy ez a maximum, amit megtudunk, megtudhatunk.


Mint a cylonok! Mindenütt ott vannak és még csak nem is tudod róluk, hogy azok.
Gaius Baltart ide!!!!:))

Válaszok:
Hispan07 | 2012. április 17. 13:02
raoul renier | 2012. április 17. 13:27

Ez a csávó nagyon nagyon gáz... Igazi, belvárosi libsi bunkó!


jah, Gaius mocskosul bejött :D mindenesetre ha lehet, akkor én pár 6-os és 8-as társaságában várnám ki a haza csúcsra törését :D


szerintem elég egyértelmű, hogy ez tinédzserkori álmodozás volt, '89 előtt, ráadásul valószínűleg túlzás is, és csak annyit akar mondani, hogy mindig is sokkal jobban foglalkoztatta ez a dolog, mint a korabeli gyerekeket úgy általában. aligha nézhetett utána akkor annyi idősen, bárminek is.


Most hirtelen indíttatásom támadt egy kamingáutra: a hadsereg biztos engem is beszervezett volna, mert elég genyó vagyok és akkoriban egy bölcsészet jegyzettel amúgy is simán levettek volna a lábamról (noha agromónusnak tanultam, de kíváncsi lettem volna rá, hogy milyen jogcímen merészelnek diplomát adni egy bölcsésznek) - így aztán el se mentem katonának, hanem polgári szolgálatos lettem. Ilyen ez a szacsizlájf.

Az összes ÁVH-közeli élményem egy kopasz, alacsony, köpcös figura volt, aki a "szerv"-től jött a gimi negyedik osztályába előadást tartani, összevont órán az E-sekkel, meg talán az F-esekkel, az előadás lényegében arról szólt, hogy mindenki fogja be a pofáját és ne ugasson a rendszer ellen, apró nüanszokra nem emlékszem, mert jelen volt a szőke Judit is, akibe akkoriban halálosan szerelmes voltam. Ha pl. a Juditot rám uszították volna mint Mata Harit, tuti még a saját fateromat is besúgtam volna, hogy hallgatja a Szabad Európát, bár ezt talán még anélkül is megtettem volna, annyira idegesített a hullámzó hagerejű, statikus zajjal és sípolással zavart kurva csöves rádió, amit már csak erre a célra tartottunk, PONT az én szobámban. (Végül a szerelmi szál besúgás nélkül is hepienddel zárult.)


Na, akinek ilyen haverjai vannak, mint Mécs és Kőszeg...
Nem épült be a Fideszbe, ezt látjuk, mi ebben az érdekes?
Arról beszélj inkább Szily, hová épültél be és miért.


Esküszöm nem tudom eldönteni, hogy ez most vicc vagy komoly???

Válaszok:
Panzergeneral | 2012. április 17. 14:35

Ne adjatok ötleteket nekik a cylonokkal, mert a következő retkes besúgó rohadék, akiről nyilvánosan lerántják a leplet, már azzal fog védekezni, hogy "engem, kérem, még csecsemőkoromban szerveztek be, de olyan ravaszul, hogy mostanáig nem is tudtam róla!"

Válaszok:
Dr. Táskás Tóni | 2012. április 17. 23:18

A történet érdekes, kérdés, mennyi benne a fantázia műve. A beszédmód gyalázatos, különös tekintettel az egyházi iskolai múltra. Ez így vagány mostanában?


"anno volt puccskísérlet a fideszben, csak megbukott, akkor páran ki is léptek, olyanok, akik aztán az új pártjukban komoly karriert futottak be

az a különösen érdekes, hogy az ilyen elképesztően tehetségesnek látszó, több pártban is vezető szerephez jutó politikusok aztán az egyéni megmérettetésekben a választáson úgy tűnnek el a futottak még kategóriában, mintha ott se lettek volna"

Valóban érdekes. Ők már nincsenek a parlamentben. Nem is akadályozzák - nem is tudják - hogy napirendre kerüljön az ügynöktörvény. Ellenben akik a parlamentben ülnek azok tudják. És akadályozzák is.

Vajon miért...

("Egyéni megmérettetésről": a zemberkenek különös tehetsége van "terhelt/titkolt" múltú politikusokat helyzetbe hozni - a tapasztalat ezt mutatja)


Szerencsére a véleményed annyit se jelent, mint légyszar a falon.


pedig a szily megtett mindent, hogy fidesz kegyenc legyen. annyi gyurcsányozós cikket talán senki nem írt mint ő. orbánról viszont gyakorlatilag hallgatott. talán már ő is kínosnak érezte volna dícsérni a kedves vezetőt.

szóval coki. nem jó kollégiumba járt.


Szily libsi gumigerinc média segédmunkásról nehezen hihető, hogy nem vállalta. A nem fizettek eleget és vagy nem sikerült beépülni verziók valamiért hihetőbbek.


Hasonló tapasztalatok eltérő élményeket indukálnak. 1976-ban a százhalombattai építőszázad elhárítósa berendelésemkor gépiesen rám ordított, mire higgadtan köszöntem. Eltátotta a száját, hellyel kínált és megosztotta velem az alakulat titkát: tiszti büntetőtelepként működik. Majd diszkréten megtette szokott ajánlatát, amit köszönettel elhárítottam. Kissé hosszúra nyúlt éhségsztrájkom alatt többször is fölkeresett (ő, a legénységi szobában, mivel gyengélkedő nem volt) és gondterhes arccal méregetett. Láthatóan tartott éhezésem esetleg rá háramló kínos következményeitől. Ha lett volna erőm hozzá, kinevetem, annyira félt. Az efféle terepmunkásoknál sokkal veszélyesebb volt az a roppant szervezeti, technikai apparátus, amit jelentéseik nyomán az emberre küldhettek.


Üdv.
Te nem hiszed el, hogy létezett Guszev kapitány? Pedig létezett, csak láthatatlan volt, mint egyesek szerint az Alkotmány. ;-)
A létezés helye is pontosan behatárolható. Illés Béla koponyája. ;)

Itt egy link: http://www.szazadveg.hu/files/.. melyből megtudható, hogy hogyan és miként létezett, mi a története.


Ez a címe:
„Hiszen Guszev nem is létezett”

Írjad be a keresőbe, s ne a címre, hanem a Gyorsnézet-re kattints, akkor bejön.

Korábban a linkre is bejött, nem tudom azóta mi történt.


:)))

Tudom, hogy nem igaz. Csak provokáltalak. Máskülönben az írást érdemes elolvasni, mert sok hivatkozás található a szövegben és a lábjegyzetekben is.

Nem ismeretlen a tanár úrral történt incidensed. Nekem is volt több hasonló, melyek között olyan is akad, amikor - bár igazam volt - én húztam a rövidebbet. Sebaj, ilyen az élet, mindig tanulunk. Ahogy a mondás tartja; A jó pap is holtig tanul.
A nyakas meg azon túl is. ;-)


A távolság 200 km. Nekem sok. Majd megszerzem DVD-n. Egyébként ismerős, mintha már olvastam róla.
Három percben: http://www.mult-kor.hu/2011081..


Csak részben. Már nem élnek a rokonaim. Én egy picit távolabb lakom, de sok emlék köt Paloznakhoz éppúgy, mint a Bakonyhoz.
Szóval olyan Bakonyi - Balatoni betyár lennék. J! és hamiskártyás, kicsit kálomista, kicsit pápista. ;-)


Korhely? Bohém. :)))
Biztos ismered -bár muzsikus nem vagyok; A muzsikusnak dalból van a lelke, Az egész világ szíve dobog benne, A muzsikusnak szmoking a kabátja ...
Későre jár.Jó éjszakát.


"A Fideszbe kellett volna beépülnöm"
Azután már nem kellett, mert Orbán beépült.


A fidesz gondoskodik róla, hogy ne legyen lepelrántás. Szerinted miért?Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó