A „szexuális devianciákról” egyeztetne a Jobbik

2012. április 17. 14:35

A Jobbik ötpárti egyeztetésen szeretné kibeszélni a „szexuális devianciák” kérdéskörét, egyben szeretné tisztázni saját szándékait is, mert a párt szerint a sajtó félreértelmezte múlt heti javaslatukat. A Jobbik egy önkormányzati rendelettel betiltaná a melegfelvonulást.

A Jobbik szándékainak tisztázása és a téma tabuk nélküli megtárgyalása érdekében ötpárti egyeztetést kezdeményeznek a „szexuális devianciákkal” és azok népszerűsítésével kapcsolatban. Mirkóczki Ádám szerint a média és a pártok is félreértették törvényjavaslatát, amely az „egyes szexuális magatartászavarok visszaszorításáról” szól. Hangsúlyozta: a Jobbik nem zárná börtönbe a melegeket és nem tiltaná meg, hogy a nyílt utcán csókolózzanak, vagy televíziók olyan műsorokat sugározzanak, amelyben homoszexuális szereplők vannak. A Jobbik szándéka pusztán annyi, hogy ne lehessen egyes szexuális devianciákat – mint a homoszexualitás, a transzneműség, a transzvesztitizmus, a biszexualitás és a pedofil magatartás – nagy nyilvánosság előtt népszerűsíteni és „társadalmilag elfogadott, követendő példaként” bemutatni. Éppen ezért a Jobbik ötpárti egyeztetést kezdeményez a témában.

Losonczy Pál, a Jobbik fővárosi frakcióvezetője elmondta: a Fővárosi Közgyűlés következő ülésén benyújtanak egy rendelettervezetet, amelynek elfogadásával meg lehetne akadályozni a Budapestre tervezett melegfelvonulást és „melegolimpiát”. Emlékeztetett: április 15-én életbe lépett az önkormányzati törvény azon módosítása, amelynek értelmében egy képviselő testület önkormányzati rendeletben meghatározhat tiltott, kirívóan közösségellenes magatartásokat.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/35582