Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. április 4. 15:31

Itt már rég nem antikommunisták küzdenek posztkommunisták ellen, hanem a posztkommunisták egymás ellen, (poszt)kommunista módszerekkel.

Kiragadott idézetekkel dobálózni a zsurnalizmus legolcsóbb trükkje, de sajnos nem bírtam megállni, mert a magyar nemzetes Csontos János rendszerváltós cikkemre írott reakciója (itt az egyik fele, és itt a másik) elsőre Erdős doktor legendás felszólalását juttatta eszembe. És másodszorra is. Van abban valami egyszerre mókás és borzongató, hogy három évtized elteltével, egy állítólag tök másik rendszerben, egy állítólag tök más világnézetet képviselő lapban ugyanúgy felsír a Kozák téri csirkedaráló, és ontja magából ugyanazt a sértett tanárbácsis puffogást a szemtelen, senkit sem tisztelő fasisztoid fiatalokról. Ez épp azt az érzést erősíti, amiről a Rendszerváltók takarodó! című írás szólt. (...)

Nem az a baj, hogy nem jött el a Kánaán, hanem hogy ugyanabban az alternatív valóságban élünk 2012-ben, mint amit a rendszerváltáskor állítólag Orbán Viktor és a többi szemtelen fiatal agyagba döngölt, és betuszkolt Silov altábornagy Volgájának a csomagtartójába. És ez azért van, mert itt már rég nem antikommunisták küzdenek posztkommunisták ellen, hanem a posztkommunisták egymás ellen, (poszt)kommunista módszerekkel. Politikai-gazdasági fronton a koncért, hol kiegyezve, hol egymás torkának ugorva. Szellemi pályán meg azért, ami éppen az aktuális pártvonal, mindegy, ha tegnap még pont az ellenkezője volt.

Mégis kit kellene piszkálni azért, hogy ez így történt? Csak nem azokat, akik tevékenyen részt vettek benne, vagy hagyták, elnézték, hogy ugyanaz az alternatív valóság-generátor fullgázzal működjön tovább a mai napig? Az a baj, hogy pont azokat kellene, akik bezárták magukat ebbe az alternatív valóságba. Ahol a »két láb jó, négy láb rossz« az egész világra alkalmazható, a kritikát ellenséges ármánynak hiszik, a vallást, a hazaszeretetet, meg a wc-n ülés módját politikai kérdésnek, a szabadság, meg a demokrácia azt jelenti, hogy a másikak lehetőleg fogják be, a függetlenség meg azt, hogy az ő szövegeiket nem a mi politrukunk láttamozza. Ahol Schmitt Pál keresztény-nemzeti csimborasszó, Medgyessy Péter meg finom européer, nem pedig egy bukott diktatúra túlélt káderei, érdemeik elismerése mellett.

A kívülről jövő ingereket az alternatív valóság-generátor automatikusan hárítja. Csak akkor van baj, amikor olyan kritika érkezik, amit a kissé kontaktos, de azért még mindig príma, endékás, kivehető ajtós ellenség-barát felismerő rendszer nem tud a jobb-bal koordinátarendszerbe dekódolni. Ilyenkor jön a pofátlan, tiszteletlen szélsőséges fiatalok kezdetű szöveg. Így volt ez korábban is a Hírszerzővel, vagy mikor az Index bőszítette fel az öreg balosokat. Mintha még mindig 1983-at írnánk.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/35117


34 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Nagy különbség, hogy az MSZP 20 éve azt adja, mi lényege. De a Fidesz története a rendszerváltás összes be nem váltott illúziója és beváltott hazugsága egyben.

Válaszok:
Morrison | 2012. április 4. 16:47

A baj azzal van, aki majd' mindenkit posztkomcsinak vél.
Sötétben talán. Ahol minden tehén fekete. Ugyanolyan.


Ahol ők tagok voltak, kik voltak vajon az előljárók?
Csak adódik a kérdés.


"És ez azért van, mert itt már rég nem antikommunisták küzdenek posztkommunisták ellen, hanem a posztkommunisták egymás ellen, (poszt)kommunista módszerekkel."

Kedves Smalladam!

Tudod-e, hogy nézett volna ki a plágium botrány (magas tisztséget betöltő állami vezető plagizálása) a rendszerváltás előtt?
Sehogy!
1.) Ki sem derülhetett volna, mert senki nem m e r t e volna kideríteni. Nem is lett volna módja kideríteni.
2.) Ha véletlenül mégis valaki rájött volna, akkor sem lett volna belőle ügy. A főelvtársaknak ugyanis minden ügyét eltussolták. (Csak emlékeztetőnek, sem Horn Naés Gyulának, sem Medgyessy D209 Péternek, sem Gyurcsány Öszöd Ferencnek nem kellett lemondania, hiába ugyanis, hogy elvileg az MSZP szakított a kádárizmussal, azért náluk működtek, s valamennyire ma is működnek a régi reflexek.)
3.) Ha mégis ügy lett volna belőle, csakis a párt belső, titkos köreiben zajlott volna le. Alkalom lett volna az egyik főelvtársnak, hogy a másik főelvtársat kicsinálja. Mert a fúrás azért náluk is ment.
4.) Ha következménye lett volna is az esetnek, az csak annyi lett volna, hogy a plagizáló főelvtársat érdemei elismerése mellett más, fontos, (legalább névleg) magasabb beosztásba helyezték volna.

Ezzel szemben:
1. Az ügy kezdettől fogva nagy nyilvánosságot kapott.
2. A Fidesz-KDNP ugyan megpróbálta eltussolni az ügyet, de éppen a nyilvánosság miatt nem volt rá képes.
3. Az inkább a Fidesz-KDNP-vel szimpatizáló véleményformálók zöme is (legkésőbb a doktori bizottság világos állásfoglalása után) Schmitt lemondását tartotta az egyetlen lehetséges megoldásnak.
4. A Fidesz-KDNP vezetése - pont a fentiek, és az aktivistáik véleménye miatt is - kénytelen volt megérteni, hogy Schmitt lemondása nem halogatható, s ezt - gyanúm szerint - Schmittnek is értésére adták.
5. Van következmény!!!!!! (Csak még egyszer emlékeztetőül, eddig a posztkommunisták ilyenre nem voltak képesek!)

Akkor miről is írogatsz itt? (Eleve csak könyvekből, filmekből, mások elbeszéléseiből tudsz bármit is a Kádár-rendszerről. Ezt nem bántásból mondom, hanem megértésből.)

Válaszok:
nyoooc | 2012. április 4. 16:47

A végkövetkeztetés: Magyarországon demokrácia van. Hatalmi csatározásokkal, hatalomtechnikai húzásokkal, trollokkal, de demokrácia.

Kedves Smalladam!

Felvilágosítalak, a demokrácia nem egy ideális, nem egy tökéletes társadalmi berendezkedés. Utopisztikus elvárásokból kiindulva hamis következtetésekre jut az ember.


Nahát, hogy te kikkel barátkozol!:)


Hirszerzonek reszeltek.


Na most gyerek telibe találtad, vak tyuk is talál szemet.


tyúk

Válaszok:
julianus | 2012. április 4. 17:26

Levehető ajtós, ádámka, nem kivehető ajtós. Ha éltél volna abban a rendszerben, amiről oly biztonsággal regélsz, emlékeznál az ilyen nüanszokra. Nem mintha oly fontos lenne. Csak azér' írok éppen erről, mer' nem nagyon érteni, mit akarsz a cikkel. Egy dolog világos(nak tűnik): jó volna a korcsami filozófok szintjén, vagy borbélynál két meccs megbeszélése közben történő politizálás szintjén összemosni kommunistát és ántikommunistát, hogy hát egyformák ezek mind, meg ilyesmi. Pedig nem, ádámka. Figyelj, tanulj még egy kicsit, s magad is látni fogod.
Ma már a robotgép ajtaja magától is leesik kis idő után. Ez a különbség az endéká és kínai bóvli között. Csak hogy valami hasznosat is írjunk ma.


Tudod Ádi az jutott a cipőmbe,h szólni kéne MOJZESNEK,h vigyen minket egy hosszú társasútra oszt aki vissza jön az mind kóser lesz.


Ez is téves, mert kappan. ;-)


:))))
Ez olyan sügéres történet.

A csirkedaralás legendája c. írásból idézet.
„„A Kozák téri koncert napján a csirke már érkezésemkor a szekrényben volt. Állítólag a főbérlő nénitől lopták, akinek rengeteg csirkéje volt. A buli elején a lábdobra kötötték egy gatyamadzaggal, ott kapirgált a szerencsétlen a koncert alatt. Aztán egyszer Béla levágta, úgy, ahogy egy csirkét le szoktak vágni. Ettől a tömeg teljesen bevadult, páran feljöttek a közönség soraiból a színpadra is, és cafatokra szedték” – mesél az estéről Varga Zoltán, a CPg basszusgitárosa.”
Forrás: http://www.urbanlegends.hu/200..


Igen, '90-ben már nagyon sokan nem vállalták, tagadták párttagságukat! :):):)


Az a baj Ádám, hogy Csontos Jánosnak még csak a táskáját sem hordhatod, mert ahhoz valamilyen tartás is kellene. Az meg, hogy a komcsik - akik még nem jártak Damaszkusz felé- hogyan marják egymást, nem téma!


Szemerédi Endre az ágyon fekve szeret dolgozni, Erdős száma: 1.


Ha őszintén bevallanánk, hogy a gépesítés miatt a népességnek csak a töredékének kéne dolgozni, vagy többeknek részmunkaidőben, akkor a csirkedaráló ellhallgathatna, és ehetnénk házi, akár saját csirkét is.

Hová lesz az értékkülönbözet a lehetséges és a valós élet között?

http://hu.wikipedia.org/wiki/G..Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó