Megvan a Kossuth tér rekonstrukciójának tervezője

2012. április 3. 14:48

A Középülettervező Zrt. (KÖZTI) nyerte a Kossuth tér újjáépítésre kiírt generáltervezői beszerzési eljárást. A teljes körű tervezői feladatot Tima Zoltán Ybl-díjas vezető tervező irányításával végzik majd.

A budapesti Kossuth tér újjáépítésre kiírt generáltervezői beszerzési eljárásban a Középülettervező Zrt. (KÖZTI) nyerte el a nettó 502 millió forint összegű megbízást. Az Országgyűlés sajtófőnökének közleménye szerint a beruházás – a tér felszíni rendezése, a mélygarázs, látogatóközpont és a kapcsolódó munkarészek – megvalósításához szükséges teljes körű tervezői feladatot (koncepcióterv, bontási-építési-engedélyezési dokumentáció, kiviteli dokumentáció) Tima Zoltán Ybl-díjas vezető tervező irányításával végzik. A KÖZTI a munkába alvállalkozóként az Uvaterv Zrt-t, a Főmterv Zrt-t és az S73 Kft-t (a korábbi térépítészeti tervpályázat győztesét) vonta be.

A tervezők április közepére készítik el a beruházás koncepciótervét, amely szükséges a tér arculatát meghatározó alapvető döntések meghozatalához. A beépítésről készülő látványterveket az Országgyűlés Hivatala nyilvánosságra hozza. A tervek alapján a kivitelezési munkálatok várhatóan 2012 utolsó negyedévében kezdődnek meg. A beruházás-lebonyolítói és műszaki ellenőri feladatok ellátására vonatkozó beszerzési eljárásban az Országgyűlés Hivatala az Óbuda-Újlak Zrt-t választotta ki.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/35052