Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. április 3. 12:43

A Demokratikus Koalíció Iványi Gábor lelkészt javasolja köztársasági elnöknek. A Jobbik szerint kizárt, hogy legyen közös államfőjelölt.

Iványi Gábor lelkészt, az egyházi jogállását március 1-jével elveszítő Magyar Evangéliumi Testvérközösség vezetőjét javasolja államfőnek a Demokratikus Koalíció. Varju László pártigazgató Iványi szociális érzékenységével indokolta választásukat, és felhívta a figyelmet arra, hogy Németországban a közelmúltban a demokratikus pártok egyetértésével választották államfővé Joachim Gauck evangélikus lelkészt. Elmondta, előbb a demokratikus ellenzéki pártoknak, majd ha velük sikerül egyetértésre jutni, a kormánypártok figyelmébe ajánlják Iványi Gábort, akivel már egyeztettek szándékukról.

A legesélyesebbként számon tartott kormánypárti jelöltekről Varju László azt mondta: Kövér László a legkevésbé sem alkalmas arra az egységteremtésre, ami a köztársasági elnök feladata, Áder Jánost pedig olyan hatalomtechnikusként, szürke eminenciásként jellemezte, aki ugyancsak alkalmatlan a tisztségre.

Dúró Dóra a Jobbik részéről közölte: kizárt, hogy legyen közös ellenzéki államfőjelölt, nem támogatják az MSZP által javasolt Sólyom László jelölését sem. Hangsúlyozta, hogy a Jobbik továbbra is kitart a közvetlen államfőválasztás mellett. Emlékeztetett: Orbán Viktor 2005-ben szimpátiaszavazást hirdetett az akkori államfőjelölt személyéről. Dúró szerint a Fidesznek most is támogatnia kellene, hogy az emberek véleményét is megkérdezzék, nem szabadna megfutamodniuk kormányon az emberek véleményétől. Megerősítette azt is, hogy a Jobbik konkrét személyekről és esetleges saját jelöltjéről a szerdai elnökségi és frakcióülésén tárgyal.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/35046


129 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Iványi, mint KE? Hát ez tényleg a hét vicce. Vagy csak Tőkésre akartak rákontrázni ezek a dékás "demokraták"?


megnyugtatlak, 2017-ig vagy őt, vagy Ádert meg is kapjátok:-)


Hát nem a Dopemant?

Válaszok:
bini | 2012. április 3. 13:00

Nehéz lesz a választás, mert a normálisabbja távol tartja magát a politikától.


Nincsen ezzel semmi gond.
A jelöléshez meg kell szerezniük a parlamenti képviselők egyötödét, hány fő is az? Hetvenhét?
Aztán az hogy ki-kivel-soha-semmilyen körülmények között??? Mellékes.


Iványit, hát az tényleg röhej lenne. Az ugyanis olyan piti tolvaj, hogy már nem is plagizál, egyszerűen csak almát lop, mint ahogy tette ezt nálunk, amikor hasonszőrű elvbarátait látogatta meg a szomszédunkban. Az ablakon keresztül láttuk, hogyan dézsmál az almánkból a nagy szakállas tolvaj, de hát ez olyan lezser és liberális, éljen a tolvaj tempó!

Válaszok:
Tehetetlen Dodó | 2012. április 3. 14:42

Dávid Péter is lehetett volna, hísz neki elévülhetettlen érdemei vannak a NER-el kapcsolatban.

Válaszok:
buckafej | 2012. április 3. 13:06

Április elseje két napja elmúlt...


Nekem erről a D.K. nevű izéről egyre többször a régi vicc jut az eszembe.
A vicc szerint együtt megy a hídon az elefánt és az egér, mire az egér odaszól az elefántnak, hogy "hé, hallod hogy dübörgünk?"

Miből gondolja Böszme, hogy rá odafigyel valaki??


hú ez erős. Jó hogy nem mindjárt Horn Gábort.


Ennyire hülyének nem kellene nézni a Fideszt!Ez kb. olyan,mint ha az MSZP amikor hatalmon van Kövért jelölné közt.elnöknek.Gyerekek használjuk már a józan eszünket!!


De ha ekkora vátesz vagy, akkor miért csattogtattad te is a fogaid Pali bá ellen a ballib vonyítókorusban? :-)


Dániel Péterre gondoltál?
Jelölni? szerintem félreértetted:
Lelőni.

Persze nem gondoltam komolyan, ilyen idiótákra is szükség van.


Neked ki lenne tiszteletreméltó? Ja, hogy aki jobboldali, az már eleve szóba sem jöhet a kényes ízlésű "demokartáknak"? Így jártatok. Pali bánál csak keményebb falatot kaptok, akibe beletörik a fogatok, ha megpróbáljátok őt is megcsócsálni.


Hát, az elmúlt napokból nekem bizony rémlik a fogcsattogtatás a részedről, kedves Topo, és férgezés, meg egyéb liberális, demokrata fincsiségek is.:-)


Vagy a patást rögtön..


És tedd melléjük Dopemant, meg Iványit is. Meg akikkel még elő fognak jönni a következő két hétben a vicces kedvű "demokraták".


Ha lesz hozzá kétharmaduk...

Válaszok:
nyoooc | 2012. április 3. 13:12

Nem vagyok nagyon hajlékony, de... ha ez sikerül nekik. :)


Iványi, mint a magyar Gauck? :-)

Citrom, mint a magyar narancs? Ez már örökre így marad! :-(


minek kell gyurcsánynak mindenbe beleszólnia. orbán már bebizonyította, hogy kiválóan tud köztársasági elnököt választani.


"mordorbasznádi,"

Én is határontúlira "számítok", ennek van szezonja. :-(


csak talál valakit orbán a jobboldalon, aki nem volt mszmp-s, nem volt besúgó, maga írta a diplomáját, és tud helyesen írni.

ja, és olvasás nélkül aláír mindent amit elétesznek.

Válaszok:
Askeladden | 2012. április 3. 13:30

A jobboldalon csak elögerinchurosokat találsz, a szélsöjobbon, meg csuszömászökat. TESSÉK választani


Már megint bunkó vagy,unalmas!


Nem, nem, a férget en bloc a jobboldali választókra írtad Pali bá kapcsán, és elő is fogom keresni, ha megpróbálod letagadni.

És nyugi bele, nem csak nekem rémlik, hogy beálltál a vonyítókórusba, hanem másoknak is. Ami nem baj, szíved joga ott csattogtatni a fogaid, ahol akarod, csak akkor ne jöjjél olyan dumákkal, hogy te mindig azok pártján állsz, aki ellen megy a vicsorgás. Mert most speciel nem ezt tetted.


Azoknak már talált pártállást. Megfelelőt, kényelmest. Normálisabbja ezt nem adná fel, hogy Sólyom és Schmitt után ke legyen.

Jobbközép komform pofát kellene megnyerni balközépről, a nemzeti erőtér nevében. Bár az sem lenne hiteles, akkor meg tényleg célravezetőbb egy volt szobatárs.

Szájer tuti nem a felesége miatt, talán Áder a főesélyes, ha ezt a logikát nézzük, de remélem inkább egy tudóst nőt választanak, aki magyar állampolgárként született és élt itt eddig.


Egy kis politikai fogyókúra után nem lenne annyira megosztó személyiség + úgy kilenctizedes parlamenti többséggel pedig biztos célrba érhet.


DK!

Rajtatok már a Jóisten sem fog segíteni.


Én meg Schürzenmürger Aranka nénit javaslom a harmadik emelet kettőből! Remélem a dekásoknak is megfelel! :-DDDD


Akkor biztos teljesen pártatlan lenne! :-DDD


A DK része lenne a NER-nek?


Frakciót nem szeretne a DK??

Válaszok:
Askeladden | 2012. április 3. 13:59

Nesze:

El Topohttp://t7.hu/mpz2012. március 28. 13:46


Tényleg? Le kell mondania Schmittnek? Komolyan?

Szerintem meg álljatok elé, és dugjátok az arcotokat minden köpésbe, amelyik felé száll! Fiatal, konzervatív, modern, keresztény ifjak! Schmitt a ti emberetek testestől-lelkestől! A ti miniszterelnökötök nevezte ki, a ti törvényeiteket aláírni vágtatott a Parlamentbe farokfelvágva! A ti oktrojálmányotokat hirdeti. Élvezzétek! És védjétek meg!


Férgek!

Ennyit a gerincedről, Topi. És kezdheted a verbális tekergőzést.


mondjuk Solyom mennyiben lenne jobb mint Kover? O a Jobbikrol mondta ki hogy nem tetszik neki hogy a parlamentben vannak, Kover az mszp-dk bandarol.
Ha az utobbin igy felhordultetek nem is a KE hanem a hazelnok reszerol, akkor elobbi eseten annal inkabb kellett volna.


Jobbat tudok! Kertész Ákos!!!!!!!!!!

Válaszok:
hátakkor | 2012. április 3. 14:00

Kezdődik megin a bolsevik casting. Mér nem rögtön Baynau a KE jelölt? A DK-nak a Millával kéne a Dopeman kérdést megvitatni, a szabad drog használat jegyében..


Mekkora barom vagy, Te Szilvanap!

Nem vagy képes saját szavaiddal, három mondatban megmondani, hogy mi bajod Iványival. Minek tönkrevágni az egész felületet?

Ebben igazad van, hogy a Te esetedben nem elég a link, mert a kutya sem kattintana rá! :-)


A DK összejátszik a Fidesszel!

Az ő magyargyűlölő szektás "lelkészük" után egy Kövér László kész felüdülés.


Orbán szerint a mandátum szabad, ha ez igaz, akkor a szabad mandátumot birtokló képviselők elméletileg szabadon társulhatnának.

Csakhogy gyakorlatban nincs így, frakciófegyelem van, szavazógépekkel.


Heller Ágnest rögtön!

Válaszok:
Negue | 2012. április 3. 14:04

Szilva nap bénábban copy-zik, mint Schmitt (két té, mert múlt idő!) Pál.

Itt nem a terjedelemre kellene törekedni, hanem az ütős érvekre.


Ezen még gondolkodom, de neeeem tűnik rossznak!:)


Ühüm, ha meg védték volna, akkor meg az lett volna a mantra, hogy micsoda seggnyalók. Így, hogy a lemondását követelték, kihátráltak mögüle. Ügyes, ahogy Kohn bácsi mondaná, mindenre van valami magyarázat. Van rajta sapka, avagy nincs tipikus esete. Csak jó nagyot bele lehessen rúgni, oszt azon élvezkedni, igaz-e?

Én meg tudod azt tartom rohadt ízléstelennek, hogy olyanok tetszelegnek az erkölcs bajnoka szerepében, akiknek bevallott célja csak a kormány basztatása bármi áron.


Tetszelegjél csak nyugodtan továbbra is, pöttyet hiteltelen ugyan a megnyilatkozásaid után, de kicsire nem adunk. :-)

Te kis nárciszlelkű pávakakas. :P


Nemcsak almát, egyházat is.


Te már csak tudod, hogy mi van az én eseményhorizontomon kívül, igaz? És mitől is lennék seggnyaló, hm? Mert nem azokat basztatom bármi áron, akiket te ellenségnek tartasz?

Na duzzogjál szépen tovább a sarokban, ha a primkó személyeskedésen kívül nincs más mondanivalód.


Csak nem gondolják komolyan, hogy Iványi Gábor teremtené meg az egységet mint köztársasági elnök??

Akkor már mért ne lehetne Hegedűs Lóránt?


Jó, hogy nem a vén Gönczöt akarják reaktiválni.


Iványi! Ennél jobbat kívánni sem lehet: tiszta mint a krokodilus lehelet,...illetve könny, nem övezi közöny, s olyan kalappal köszön, mi éppen van neki: megkérdőjelezi-e valaki, hogy szép fehér szakálla szakállami dolgozata biztosítéka, több információt tartalmaz, mint egy téka, de sosem volt tégla, be nem építették, mert minden tettét a Szentlélek vezette, s csak szeretet övezte, öltözött mint tiszta szövetbe ebbe Isten hűséges ebe!
Szavazni ezért rá kell Apu, hisz' hisz, s keresztyén alapú.
Aláírás: Ráchel


"A DK sem gondolhatja komolyan, ott sem csupa hülye ül. "

Egyet mondj! :-)))))

Attól még éni s inkább provokációnak érzem!


"az MSZP által javasolt Sólyom László"

---- és Sólyom László tud róla, hogy az MSZMP, khm, MSZP őt ajánlgatja? - http://www.youtube.com/watch?v..


Nem azért, hanem azért mert a DK kevés ahhoz, hogy elnököt jelöljön, sőt a DK az MSZP-vel, LMP-vel együtt sem elég a jelöléshez, a Jobbikkal meg nem közösködnek.

Egyszerű parlamenti matematika.

Viszont minden tét nélkül bedobni egy nevet, reklámnak nem rossz.


Szerintem pedig meg sem kérdezték, hogy mégis mit szólna ahhoz, ha az MSZP jelölné. Ha pedig így van, akkor ez a jelölés alkalmas Sólyom László lejáratására, eleve esélytelenné tételére. Nagyon csodálkoznék, ha Sólyom László elvállalná bármely párt jelölését, kivéve talán az LMP-ét, (Nem lehetséges, hogy az MSZP Sólyom lejáratása mellett, az LMP elöli elhalászást is megoldotta így, egycsapásra??)


A sajtószabadságért "küzdő" Milla örvendezik egy műsor betiltásának, az állam és egyház elválasztásáért rikácsoló DK pedig egy papot jelölne köztársasági elnöknek. Ezek ott a balszélen teljesen begolyóztak? Vagy a saját szájukba szarni elvárás arrafelé?


Dr.Papp Lajos szívsebész jó Köztársasági Elnök lenne !


Elvártam volna a DK-tól, hogy legalább egy akkora nagyságot jelöl, mint Bartus László, de végül is Iványi úr sem lóg ki a sorból:)


"Iványi Gábort szeretné államfőnek a DK"


Mégkéne kérdezni az óvodásokat is. Lehet, ők a Télapóban jobban megbíznak.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó