Bárcsak Hunvald csokit lopna!

2012. március 02. 10:12

Titkon remélem, hogy Hunvaldot elkapják majd egy boltban, hogy épp elrak a zsebébe egy tábla drága svájci csokit, talán úgy megkapja azt a büntetést, amit már most megérdemelt volna.

2012. március 02. 10:12
Bella Péter
reposzt

„Dühít az aránytalanság, az arcátlanság, az abszurd és érthetetlen összkép. Ízlelgessük csak még egy kicsit: hosszabb elzárást jelent, ha egy gyerek ellop egy csokit a boltból, mintha egy választott és felesküdött politikus benne van a köz vagyonának eltulajdonításában, átjátszásában.
Még valami? (...)

Jó lenne, ha egyszer valaki kiszámolná, hogy az Erzsébetvárosban eltűnt százmilliókon hány csokit lehetne vásárolni. Persze tudom, más ez, nem löktek fel senkit, csupán a köz vagyonát herdálták el, azon gazdagodtak meg. Hunvald Gyögy pedig csak segített ezzel-azzal. Ugye, hogy arcátlanság, erre nincs megfelelő érv!

Sokan nem tudják, de a ma már megkopott, meghaladott »szemet szemért, fogat fogért« elvet annak idején az igazságosság miatt vezették be. Egy kivert fog miatt nem kell megölni a bűnöst, legyen arányos a büntetés, adja ő is a fogát, és így tovább. Az arány a lényeg. Az oroszlányi csokitolvaj fiú és a közvagyon ellopásában segédkező expolgármester ügyénél csak aránytalanságot látok, és mindazt, ami ezzel jár: igazságtalanságot, impotenciát és egy megroppant társadalmat. (...)

Nagy a gond, és a baj az, hogy ezzel a rendszer tényleg nem ér el semmit. Mi nem érezzük biztonságban magunkat, a fiú egyenes úton van afelé, hogy tényleg bűnöző legyen, viszont van egy réteg, aki nagyon is jól érezheti magát, mert úgy látszik, mindent megtehet.

Azért titkon remélem, hogy Hunvaldot elkapják majd egy boltban, hogy épp elrak a zsebébe egy tábla drága svájci csokit, talán úgy megkapja azt a büntetést, amit már most megérdemelt volna. Csokiért jár már, nem?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kalasnyikov
2012. március 03. 03:18
Sajnos a mi oldalunkon igen sok az erélytelen , határozatlan faszkalap. Ennek okán a bün változatlanul bünhődés mentes. Csak igy tovább fidesz, biztos vesztők leszünk hamarosan.
JackHárpi
2012. március 02. 13:43
Te szent ég! Még mindig ennyi "házmester" van széles e hazában? Mennyi beteg lélek! Szegény Magyarország , szegény magyarok! ...nem csoda, hogy még a Gestapo is meglepődött a takonygerincűség láttán 1944-ben!
Antigoné
2012. március 02. 12:50
A belinkelt cikk szerint - ha jól értem - nem tettenérés volt, hanem az illető elvitte majd visszavitte az inkriminált eszközt. Ez azért nem ugyanaz, mint százmilliókkal megkárosítani egy kerületet, nem gondolja? Üdv
tóth mária
2012. március 02. 12:40
Le a kalappal a bírók előtt! Még egy tyúknak is több esze van, mint nekik. Arányos és igazságos volt ez a döntés? Hányingerem van a magyar igazságszolgáltatástól, ami persze csak jogszolgáltatás! Mikor lesz ennek már vége,hogy ilyen "nagy-tudású" bírák osszák ki az éveket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik