Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. február 2. 21:45

A korábban politikusként is tevékenykedő roma jogvédő állítólag megélhetési gondok miatt hagyta el az országot és kér politikai menedékjogot Torontóban.

Mohácsi Viktória, az SZDSZ korábbi európai parlamenti képviselője kivándorolt Kanadába – értesült a NOL. A lap értesüléseit az ismert roma jogvédő környezetéből többen megerősítették, a volt politikus ugyanakkor egyelőre nem válaszol a lap e-mailjeire.

Az oktatási tárca egykori roma és hátrányos helyzetű gyermekek integrációjáért felelős miniszteri biztosa állítólag munkahely híján, komoly anyagi problémák miatt költözött külföldre – erről rokonok és barátok számoltak be a Népszabadságnak. A Magyarországon 2009-ben fenyegetések miatt rendőri védelmet kérő liberális jogvédő valószínűleg Torontóban kér politikai menedékjogot.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/32445


Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


4 évig, havi 8 ezer eurót keresett Brüsszelben. Az majdnem 100 millió forint. Qurvára elhiszem, hogy megélhetési problémái vannak. De ezen már nem filózom sokat, bontok egy 2009-es Trapiche Malbeket!


Hümike, ha még sokan követik a népéből, mi akár maradhatunk is...


Nagyon nem értünk egyet. Mohácsi károsabb volt az utolsó tolvaj cigánynál is: azt verte beléjük, hogy életmódjuk, kultúrájuk védeni való értéket képvisel,a magyarok miatt élnek rosszul és vannak háttérbe szorítva. Az itt maradókkal Mohácsival a nyakunkban még nehezebb lenne bármit kezdeni.


Mi most nem elvekről vitázunk a kisebbségvédelem okán, hanem speciálisan Mohácsi Viktória megélhetési jogvédőről. Aki ritka kártékony alakja volt a cigány polgárjogi küzdelemnek. Nem ragoznám tovább, álljon itt Marian Cozma kivégzése kapcsán tett megjegyzése:"Cozma diszkóverekedés áldozata lett, mert feltehetőleg cigányozott".


Annak idején (a harmincas években) néhány fanatikus átszökött a SzU-ba, azzal, hogy kommunisták. De visszaküldték őket, mivel kommunistákból volt náluk is elég, kinti elvtársaik szerint itt nagyobb szükség volt rájuk. Mohácsi Viktóriára is nagyobb 'szükség' van itt.


Mohácsi kivándorolt Kanadába

Na végre.

Követhetné a többi elvtársa is!


Csak amikor 100X jobb életet fog élni, mint te, akkor ne panaszkodj.


nem hinném, hogy Mohácsi kivándorlása akkora nagy tragédia lenne. menjen Isten hírével! És menjenek vele sokan, akik nem képesek arra, hogy beilleszkedjenek a magyar társadalomba. Bár a kanadaikat nem irigylem.


Vagy az van, hogy a maffiózó barát is részesedni akar a 'menekültek' lenyúlásából, esetleg forró lett a talpa alatt a talaj...


Ejnye, Mohácsi!

Kapitánynak nem illik elsőkkel szökni a süllyedő hajóról! Ha ennyire veszélyes itt a romák helyzete, mért nem vitted magaddal őket?


E cigánynőt mégis hála illeti!
Ekkora örömöt az országban, mostanában nem okoztt senki!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó