Jávor Benedek az LMP új frakcióvezetője

2012. január 29. 13:58

Jávor Benedeket javasolta frakcióvezetőnek az LMP parlamenti képviselőcsoportja. A politikus felszólalt a párt kongresszusán, majd válaszolt a tagság kérdéseire is. Ezt követően a kongresszus titkos szavazással, közel kétharmados támogatottság mellett megerősítette Jávor jelölését.

Az LMP parlamenti frakciója Jávor Benedeket javasolja frakcióvezetőnek. Az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának elnökét az esemény alatt tartott frakcióülésen jelölték az országgyűlési képviselőcsoport tagjai. Jávor már elmondta beszédét a párt kongresszusán és válaszolta a tagság kérdéseire. Most titkos szavazás következik a frakcióvezető-jelölt elfogadásáról – olvasható az LMP honlapján.

Frissítés

A párt honlapja szerint a kongresszus közel kétharmados arányban megerősítette Jávor Benedek jelölését.

Frissítés

 

Jávor Benedek sajtótájékoztatón elmondta: nagyobb hangsúlyt akarnak fektetni a parlamenten kívüli eszközökre, mert úgy látják, hogy a kormány „gyakorlatilag formálissá tette” az Országházban végzett munkát. Az úgynevezett Új ellenállás keretében az LMP közvetlen kapcsolatot akar létrehozni a választókkal, és olyan tömegtámogatást szeretne teremteni, amely képessé teszi a pártot, illetve az ellenzéket arra, hogy 2014-ben leváltsák az Orbán-kormányt. Hangsúlyozta: mobilizálni kell azt a több mint négymillió szavazót, akik jelenleg egyik parlamenti pártot sem támogatják, ezért az LMP nekik akar alternatívát felkínálni.

A politikus megköszönte elődje, Schiffer András munkáját, amelynek eredményeképpen az LMP „egy szakmailag hiteles, ütőképes és politikailag hatékony párttá tudta formálni magát”. Hangsúlyozta, hogy alapvetően a Schiffer András által megkezdett munkát szeretné folytatni, és az LMP továbbra is számít majd a volt frakcióvezető tapasztalataira. Azt viszont különbségként említette, hogy miután más habitusúak, ezért ő jobban szeretne támaszkodni a frakcióelnökségre és a párt más képviselőire.

 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/32218