Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. január 22. 13:17

A miniszterelnök szóvivője megköszönte a szombati Békemenet részvevőinek, hogy kiálltak Magyarország mellett. Szijjártó Péter a megmozdulást értékelve egyúttal arra hívta fel a figyelmet, hogy még mindig él a 2010-es parlamenti választáson létrejött összefogás. A Belügyminisztérium szerint négyszázezren demonstráltak a kormány mellett szombaton Budapesten.

„Örülünk, hogy ilyen sokan gondolták fontosnak azt, hogy kiálljanak Magyarországért. Öröm számunkra, hogy Magyarország történetének legnagyobb demonstrációját megszervezve az emberek tanúbizonyságát adták annak, hogy az a rendkívül széles összefogás, amelyet létrehoztak a 2010-es parlamenti választáson, és amely lehetővé tette Magyarország megújítását és újjászervezését, még mindig él. Örülünk és köszönjük, hogy kiálltak Magyarországért” – mondta el Szijjártó Péter a Békemenet Magyarországért elnevezésű megmozdulásról vasárnap.

 
A Belügyminisztérium szerint négyszázezren demonstráltak a kormány mellett szombaton Budapesten. „Emberemlékezet óta Magyarországon ekkora tömeg még nem demonstrált a kormány és politikája mellett” - írták szombati közleményükben. A Hősök teréről elindult tömeg élén a demonstráció szervezői, mások mellett Bayer Zsolt közíró, Bencsik András, a Magyar Demokrata című lap főszerkesztője és Széles Gábor nagyvállalkozó haladt egy kifeszített molinót tartva, amelyre magyarul és angolul az volt írva: „Nem leszünk gyarmat”.

Fotó: MNO

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/31901


Összesen 100 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Na konkrétan emiatt a Szijjártó-közlemény miatt nem mentem ki!

Most akkor szépen hátradőlnek a fiúk: minden rendben, minden mehet, ahogy eddig ment. Nem kell befejezni a mutyializmust, nem kell gerincet növeszteni, nem kell dolgozni.


Tudom.

Sajnálom, hogy csalódást okoztam nekik. :)

Egyébként a felvetésemre valami érdemi válasz? Nem kötekedésképpen, tényleg érdekelne.


Választási kampány nagygyüllés.


Kommunizmus? A hasonlat több szempotból is ül. Kezdjük mindjárt azzal, hogy a jelenlegi kormány problémái nagyjából ugyanazok mint az utolsó egynéhány kommunista kormányéi. Meg még egy-kettő, amit sajátból tett hozzá az emúthúszév.

Ok, revidiálnom kell korábbi véleméynemet ;)

Ez a tüntetés _mégsem_ Eu ellenes tüntetés volt, csak azzá lett. Higgyük el a fidesz jelenlévő mamelukjainak, hogy _nem_ akartak az Eu ellen tntetni. Hogy ez egy a "kormányért" szervezett tüntetés volt. Node ha _nem_ az Eu tárgyalások befolyásolására szervezte a Fideszen közvetlen párthierarchiájába nem tartozó erő a tüntetést, akkor ki ellen?

Válasz: a párthierarchia, valamint a képviselők ellen. Minthogy Orbán Viktor egyik hatalomgyakorlási biztositéka a belső párt(nép)szavazás intézménye. Ez a tüntetés meg annak bizonyitéka, hogy kézbentartja a mozgositó hálózatot, akar és tud is hatalmon maradni.

Ennyi.

Magyarország szemszögéből jóformán semmi sem változott. A kormány eddig is Orbán Viktor személyes érdekét képviselte, ezután is azt fogja.

Ja és persze ha az esetleges tárgyalóparnerekben volt valami kétely a Fidesz antidemokratikus működése kapcsán, a választ most megkaphatták.


nem hiszem, hogy voltak négyszázezren..

azt írták, hogy kb a kossuth tértől az oktogonig (esetleg kicsit tovább) ért a vonuló menet.
namost a január másodikai tüntetésen (ahol olyan 30-40-ezren lehettünk) az operától a jókai térig ért a társaság, de úgy, hogy a terület nagy részén alig lehetett megmoccanni. ha vonultunk volna, amit persze legfeljebb harmad-negyedakkora népsűrűséggel lehet anélkül, hogy felrúgják egymást az emberek, akkor kb a bajcsytól az oktogonig ért volna a tömeg.
a kossuth tértől az oktogonig kb háromszor ilyen hosszú az út, tehát jóindulattal is százhúszezer, de maximum százötvenezer tüntető férhetett el annyi helyen.

és akkor olyanokat még nem is néztünk, hogy tömegével szállították ide a tüntetőket vidékről (kíváncsi lennék, kinek a költségén), és lényegesen reklámozottabb volt az esemény, mint mondjuk a januári, ahol jellemzően pestiek gyűltek össze.


"úgy gondolom, az ilyenekre nincs is szükségünk!"
Ó, hát milyen vagyok? Köztörvényes kételkedő? Sötétben bujkáló fülke-ellenforradalmár?

Tudod én sosem írnám nemzeti érzelmű magyar emberre, hogy "az ilyenre nincs szükségünk". Akkor sem, ha egy kérdésben más a véleményünk.

Azt viszont leírom: ilyen mentalitásra valóban nincs szükségünk.

"tata! ez nem a Vissza a jövőbe c. film amiről azt hiszed h, Michael J. Fox helyett te vagy a főszereplő."
A toronydaruról meg azért nem ugrom le, mert mikor leérek a betonra meghalok. Elég könnyű összerakni.


Mosakodás? Ne hülyéskedj.

Már írtam a tünti előtt is: amíg a kormány nem bír ki két hetet, hogy nem hazudik a képembe én nem fogok kiállni érte, hogy aztán önelégült vigyorral nyugtázza ez a papagáj, hogy igazából milyen fasza gyerekek is.


Jó akkor válasz te: kivel szemben viztositotta Széles és Bayer támogatásáról Orbán Viktort:

A) a jelen nem lévő, esetlegesen az Eu csábitotta és az összeomlás kilátása miatt megrendült pártkorifeusok ellen

B) az Eu ellen, amit álcázni hivatott a tény, hogy a párt képviselői nem voltak jelen (hogy ennek mi értelme van?)

C) ?

Nyugodtan fejtsd ki ;)


Ok, ezek szerint az ellenzék ellen tüntettek?

_Annyira_ féltek a 11%-os MSZP-től, a 9%-os Jobbiktól és az 5% alatti LMP-től és a mérhetetlen DK-tól? Amikor _köztudottan_ 60-70%, de talán 80% a Fidesz támogatottsága ;)

???? akkor most hogy is van ez ????

:o)


Kössz, miután senki sem voltz hajlandó elárulni az ide irogató fideszesek közül azt, hogy _kitől_ akarták megvédeni Orbán Viktort, TE végre rámutattál a lényegre a linkedre.

Ez egy __BÉKE__ menet volt. Ki áll harcban? Hát kormányunk és Orbán Viktor, akik szbadságharcot vivnak!

Következtetésképp miért tüntetett Bayer és Széles? A békéért.

Ki háborúzik? Orbán.

Ki ellen tüntetett Bayer és Széles? Orbán ellen.

Végre, megértettem :p

Válaszok:
jag3 | 2012. január 22. 21:02

Itt az ideje, hogy a parlamenti pártok felszólitsák a Fideszt, hogy a hétvégi _ellenzéki_ _béke_ tüntetés szaváz meghallgatva hagyjon fel a háborúzással!!!!

;)

ps: remélem van ennyi humorérzékük.


Te is Orbán ellen tüntettél a BÉKÉÉRT, Masszáj? Jó tudni, hogy egy platformon vagyunk :DDDD Remélem Orbánt minnél előbb _megbuktatja_ Széles és Bayer ;)


A helyzet az, hogy képtelenek vagytok leirni, mi a szöszt akart elérni ez a "béke" menet. Ugyan, mi a nehézség ebben?

Az ettől teljesen független hogy szivből utálom a propagandista fogásokat. Ilyen a "béke" menet is. Kivéve persze, ha meg tudod indokolni, mitől béke menet ez? Rajta. Ne csak minősitgess, foglalkozz a szennyessel is.


Szóval még mindig nem tudod miért tüntettél? :)


Na mi van, megakadtál? :o) Akkor majd én ;)

Kicsit se kinos: a kormány meg _akar_ egyezni az unióval. Nade az ugye a nép érdekének feladását jelenti. Szóval mi a szöszért tüntethetne a nép a kormány mellett?

Ugyan már. Ennek a tüntetésnek egyetlen egy célja volt: Orbán Viktor hatalmi poziciójának megerősitése. Ez az a "felemelő" cél, igaz? :p

... csak ugye ezt mégse lehet kimondani. "békemenet", na ja.


Nézd te bennfentes vagy, úgyhogy jobban tudod mi az igazság a népszerűségi és megelégedettségi mutatók körül ;)

A dolog igen egyszerű: most vagy az igaz, amit a Nézőpont Intézet "kutatott", vagy az amit a Szonda Ipsos. Mivel a tüntetésnek semmi tartalma, ezért az előbbi esetben elmegy, az utóbbi esetben viszont nagy öngólt lőtt a Fidesz. Ui. azok, akik nem elégedettek a kormány teljesitményével most egy kicsit furán érzik majd magukat. Ha a Fidesz kiegyezik, akkor még furábban. Te tudod :o)


Szorozd meg Szijjártóval.


Még egy, aki képtelen visszafogni a klaviatúráját. Pedig már majdnem sikerült leirnia a véleményét annélkül, hogy ismét mellékhelyiségben érezné magát az ember.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó