Rengetegen vonultak a Békemeneten

2012. január 21. 15:20

Rengetegen vettek részt a kabinet mellett kiálló, Hősök teréről induló és a Kossuth térre érkező Békemenet Magyarországért elnevezésű rendezvényen szombaton. Egyes tudósítások szerint százezer, Bencsik András szerint egymillió kormányszimpatizáns vonult az utcán. A Mandiner élőben tudósított a menetről.

 

összesen: 44 db | 20 db/oldal

első vissza 1 2 3 következő utolsó
Búcsú
2012. január 21. 18:48

Teljesen a végére ért a rendezvény érdemi része, Kínai Kálmán és Pelikán kollégák egy közeli kocsma felé vették az irányt, egyben minden nemzetféltő honfitársunknak további szép estét kívánnak. Hasonlókat kívánunk mi is.

Kiss Brigitta

Nem akarnak hazamenni a szimpatizánsok
2012. január 21. 18:35

Bencsik Andrásnak van egy mikrofonja, amibe időnként bemondja, hogy a résztvevők hagyják el a teret és induljanak haza. Ez a szimpatizánsokat kevésbé hatja meg, nem igazán akarnak távozni.

Kiss Brigitta

Skandálósba váltott a tömeg
2012. január 21. 18:29

Érezhető a vidámság a tömegen a hatalmas résztvevői létszám miatt Kínai Kálmánék szerint, megy a skandálás, felváltva ordítja a tömeg a Viktor, Viktor!-t és a Nem hagyjuk!-ot. A tömeg vége az Alkotmány utcában ragadt, egyszerűen nem fér be a Kossuth térre. Kínaiék egy „Rendet, igazságot, önbizalmat + Viktort” tábla alatt állva figyelik a tömeget.

Kiss Brigitta

Örömujjongás
2012. január 21. 18:25

Kétharmad, kétharmad, skandálja a tömeg. Kínai Kálmánék szerint mindenki nagy sikernek éli meg, hogy ilyen sokan voltak, örülnek a budai háziasszonyok is.

Kiss Brigitta

Érkeznek az újabb turnusok
2012. január 21. 18:14

Akik már elérték a Kossuth teret, azok elindulnak hazafelé, helyüket újabb-újabb résztvevők veszik át. Illetve vennék, de az Alkotmány utcában tumultus alakult ki a már távozók és a még meg nem érkezők között. A menet vége Kínai Kálmánék szerint az Alkotmány utca és a Bajcsy Zsilinszky utca kereszteződésénél van.

Kiss Brigitta

Nem ismert irredenta nótákat énekelnek
2012. január 21. 18:09

Soha nem látott szubkultúrákat vonultat fel a tömeg. Kínai Kálmánék körül olyan irredenta nótákat énekelnek az emberek, amiket még ők sem ismernek, pedig az nagy szó.

Kiss Brigitta

Hivatalosan vége a Békemenetnek
2012. január 21. 18:04

Elhangzott a Szózat a Kossuth téren, ezzel hivatalosan vége a rendezvénynek, elindultak hazafelé az emberek. A Bencsik-Bayer duó szerint a menet vége még mindig az Oktogon környékén van. Kínai Kálmán a Bazilikánál jár, elmondása szerint az Andrássy út és a Bajcsy Zsilinszky utca sarkán még bőven túlnyúlhat a tömeg. Most elindult megkeresni a menet végét és lecsekkolni, hogy igazat mondtak-e Bencsikék.

Kiss Brigitta

Várják a menet végét
2012. január 21. 18:01

Zene megy a téren, az előbb az Egri Csillagok musical egyik dala szólt a hangszórókból. Várják a menet végét, a Mandiner tudósítója szerint beütött a mélyfideszes hangulat.

Kiss Brigitta

Tapsot kapott az alaptörvény
2012. január 21. 17:58

Pelikán kolléga elmondása szerint felmutatták az alaptörvény Kerényi-féle díszkiadását amit a tömeg lelkesen megtapsolt.

Kiss Brigitta

Bayer matekozik
2012. január 21. 17:54

A Magyar Hírlap publicistája az EU és más nemzetközi szervezetek életkorát hasonlította össze Magyarországéval.

Kiss Brigitta

Rendőrségi helikopter az égen
2012. január 21. 17:52

Feltűnt az első rendőrségi helikopter az égen. Akik 2006 őszén is kint voltak az utcán, most fedezékbe vonultak, a többiek vidáman integetnek neki.

Kiss Brigitta

Bayer meghatódott
2012. január 21. 17:47

Felszólalt Bayer Zsolt is, aki saját bevallása szerint ritkán hatódik meg, de most sikerült neki. Arról is beszélt, hogy nem leszünk gyarmat. A Hír TV szerint százezrek vannak a rendezvényen.

Kiss Brigitta

Viktor, Viktor!
2012. január 21. 17:44

Bencsik András szólalt fel és hivatalosan is bejelentette, hogy megérkezett a menet eleje a Kossuth térre. Elmondása szerint a Békemenet vége az Oktogonon is túl van. Azt mondta, hogy egymillióan vannak, de ezt a Mandiner tudósítója némi szkepticizmussal fogadta. A tömeg a Viktor, Viktor!-t skandálja.

Kiss Brigitta

Bayer-fanok > transzvesztiták
2012. január 21. 17:39

Kínai Kálmánék rendszeres résztvevői a melegfelvonulásoknak is, így van összehasonlítási alapjuk. Most megállapították, hogy sokkal több Bayer Zsolt-rajongó van, mint transzvesztita.

Kiss Brigitta

Tele a Kossuth tér
2012. január 21. 17:29

A menet eleje beért a Kossuth térre, ami a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Parlament között teljesen tele van tudósítónk szerint. A menet vége pedig az Operánál, vagy még hátrébb van.

Kiss Brigitta

Hazám, hazám
2012. január 21. 17:27

Kínai Kálmán mellett egy nagyon amatőr operaénekes hölgy énekelte a Bánk bán Hazám, Hazám című művét, a körülöttük állók megtapsolták, pedig nem is volt jó.

Kiss Brigitta

LMP-s ellentüntetés az irodából
2012. január 21. 17:23

LMP-zászlókat és „Demokráciát” feliratú transzparenseket lengetegnek az LMP Bajcsy Zsilinszky úti irodájából. Pelikán kolléga be akart menni az ökopárt főhadiszállására, de nem engedték őt be.

Kiss Brigitta

Mi folyik itt?
2012. január 21. 17:19

Kínai Kálmán szerint a budai idős hölgyek majdnem feltörték az Operánál lévő Louis Vuitton üzletet, de a rendőrök útjukat állták az izraeli vízágyúkkal.

Kiss Brigitta

Tábla a csúcson
2012. január 21. 17:17

„Jobb Kazincbarcikáért Polgári Kör” feliratú transzparens a menet legmagasabban lévő táblája. Egy legalább négy méteres horgászbotra akasztották rá.

Kiss Brigitta

Százezren?
2012. január 21. 17:15

Egyes információk szerint többször annyian vannak a meneten, mint pár hete az Operánál tartott ellenzéki demonstráción. Rengetegen gyülekeznek a Kossuth téren, ők a sétát kihagyták.

Kiss Brigitta

összesen: 44 db | 20 db/oldal

első vissza 1 2 3 következő utolsó
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/31829