Befejeződött a bizonyítási eljárás Hunvald-ügyben

2012. január 19. 19:12

Befejeződött a bizonyítási eljárás a milliárdos ingatlanpanamával és más önkormányzati korrupciós cselekményekkel is vádolt Hunvald György volt szocialista országgyűlési képviselő, erzsébetvárosi polgármester és társai ügyében. A perbeszédek jövő héten kezdődnek meg.

2012. január 19. 19:12

Befejeződött a bizonyítási eljárás a milliárdos ingatlanpanamával és más önkormányzati korrupciós cselekményekkel is vádolt Hunvald György volt szocialista országgyűlési képviselő, erzsébetvárosi polgármester és társai ügyében csütörtökön a Fővárosi Törvényszéken. Az érintett vádlottak a csütörtöki tárgyaláson a többi vádponthoz hasonlóan tagadták bűnösségüket az ügyészség szerint több tízmilliós kárt okozó, önkormányzati lakáskiutalásokkal kapcsolatos bűncselekményeket tartalmazó, néhány nappal ezelőtti vádkiterjesztésről.

Az Erzsébetvárost mint sértettet képviselő ügyvéd bejelentette, hogy a vádkiterjesztésnek megfelelően felemeli a vádlottakkal szembeni polgári jogi igényét, amely így most már összesen mintegy 678 millió forint. A csütörtöki tárgyaláson elhangzott, hogy Hunvald György kényszerintézkedésének ügyében a vádlott indítványa nyomán a strasbourgi emberi jogi bíróság már megkezdte az érdemi vizsgálódást.

A büntetőper tavaly április elején kezdődött el. Tucatnyi, okirat-hamisítással vádolt stróman ügyében a tárgyalássorozat elején elévülés miatt megszüntette az elsőfokú bíróság a büntetőpert, ám ezt az ügyészség indítványára a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla felülbírálta. A strómanok ügyében már megszületett az FB-n az elsőfokú ítélet, ez jobbára pénzbüntetés, próbára bocsátás, illetve megrovás. A perbeszédek jövő héten a vádbeszéddel kezdődnek meg, azután védőbeszédek következnek, az elsőfokú ítélet kihirdetésére pedig várhatóan február második felében kerülhet sor.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik