Schmitt: Nem áll meg a plágiumvád

2012. január 18. 08:37

Huszonegy különböző forrásból dolgozott, az akkori szabályozás pedig nem írta elő, hogy oldalanként jelölni kellene a forrásokat, elég volt azt a doktori disszertáció végén egyszer megtenni – ezt mondta Schmitt Pál köztársasági elnök azzal kapcsolatban, hogy a hvg.hu egy hete plagizálással gyanúsította meg.

21 különböző forrásból dolgozott, az akkori szabályozás pedig nem írta elő, hogy oldalanként jelölni kell a forrásokat, elég volt azt a doktori disszertáció végén egyszer megtenni – ezt mondta Schmitt Pál azzal kapcsolatban, hogy a hvg.hu egy hete plagizálással gyanúsította meg. A köztársasági elnök az MR1 Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt is hozzátette: így nem áll meg a vád, a forrásmegjelölés megtörtént, de „meg kell nézni a magyar értelmező kézi szótárt”. Megjegyezte: a plágium szót nem szívesen használja.

Schmitt Pál szerdán arról is beszélt, hogy a dolgozatot elbíráló opponenst és konzulenst a Testnevelési Főiskola akkori tanácsa nevezte ki mellé, és formailag mindketten rábólintottak a kisdoktorira. Nikolaj Georgiev néhai bolgár sportkutatóról – kinek munkáját Schmitt kiemelten használta fel dolgozata elkészítésekor – a köztársasági elnök azt mondta: jeleztem neki, hogy a könyvét szeretném egy kisdoktorihoz felhasználni, de a megírásban nem segített.

„Gondolta volna, hogy kétszer kell megvédenie doktoriját?” – a riporter kérdésére Schmitt azt felelte: „örültem, hogy egyszer meg tudtam védeni”. Mint mondta, a doktori cím megszerezésében az motiválta, hogy körülötte akkoriban minden az ötkarikáról és az olimpiai eszméről szólt.

„Remélem, hogy tisztázni tudom a vád alól, ami mögött semmi mást nem tudok feltételezni, mint rosszindulatot” – mondta az elnök arra reagálva, hogy hétfőn a SOTE bejelentette, tényfeltáró bizottságot hoz létre a disszertáció létrejöttének kivizsgálására.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/31640

Összesen 169 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azonnal kamerák elé kellett volna állni, és vizsgálatot kérni.

Válaszok:

Igen, úgy nehéz.

kétségtelenül ez lett volna a legtisztább dolog

de nem így történt

mondjuk neked, akinek a hvg a biblia, mindegy h más mit ír

ha a hvg azt mondta akkor az úgy is van!

LOL

Ha erre kerülne sor, akkor valami normális ember, aki nem csak írni tud.

Úgy látszik megérkeztünk:))

Végül is ide tartottunk. Vagy nem?
:)

Nyilván nem véletlen, hogy ezidáig nem tette meg, hiszen a bíróságon bizonyítani is kell pro és kontra.
Ott már kevés a duma...

:) viccről annyit, hogy legalább használható tárgyat raktak össze:)) de most használni sem lehet majd.))

Büdös ételt nem tartogatunk a hütőben. :)
Az élet csupa kacaj, van min nevetni:)

Kotyvaszték:)
Boldog ember vagy, ha örök nevetés a részed. :)

Igen, jobb. A kesergés nem vezet sehová. ülni egy sötét szobában és nézni a messzeséget, ez az ami haszontalan, és felesleges.

én bárhol, bármikor kész vagyok egy nagy nevetésre.

na ott nem.de az utcán bármikor. falnak dőlve.

Juj az nagyon kellemetlen lehetett

Az mindenesetre nem semmi, ha rákezdek a nevetésre. :))))

inkább az idős mama vett túl nagy lendületet.

Na én kábé hasonló vagyok. Először csak megjelenik a szám szélén a mosoly, igyekszem visszatartani, aztán kitör belőlem a kacagás, nekidőlök egy falnak, vagy az arcomba temetem a kezem. Miközben nevetek elkzedek fuldokolni, ilyenkor egy percre megállok, igyekszem lenyugodni, de egy másodperc múlva már újból kezdem, és ilyenkor már még durvább:))

Én az Édes Annán kaptam nevetőgörcsöt még 4 éve.

Válaszok:

Én szeretem Pedrót, ő a barátom.)) Igai denevér, vért szív éjszaka.

a szerelmi jeleneten.

Vagy SP ma délután besétál a Bíróságra és feljelenti a HVG-t, ahogy van. De ezt már lassan egy hete nem tette meg. Miért?

Egyébként nézd meg a HVG összeállítását, aztán írd meg a véleményedet: szerinted SP maga írta a dolgozatát, vagy tekintélyes részében a szótár volt az egyetlen szakirodalom a bolgár fickó művén kívül?

ilyennel még nem találkoztam, siratómama..

még ma is van:)

nem nekem. neked van ma is:))

sámlim is volt.)) és hokedlim is:))

Erőltesd meg magad, mert amit ide írtál az nagyon pocsék. Egyébként úgy látom nagyon szereted a disznókat. Velük osztod meg tán az ágyad?


Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés