Védi Schmitt doktoriját az egyik bíráló

2012. január 12. 12:17

Fontos alkotásnak és jó dolgozatnak tartja Schmitt Pál államfő doktori disszertációjára Kertész István ókortörténész, aki az írás egyik bírálója volt.

2012. január 12. 12:17

Szakszerű volt és gazdag információanyagot tartalmazott Schmitt Pál doktori disszertációja, amely az olimpiai programok változásait vizsgálta - emlékezett vissza az Origónak Kertész István történész az államfő 1992-es doktorálására. Kertész István az portálnak azt mondta, nagyon örült a bírálatra vonatkozó felkérésnek, és jónak tartotta a disszertáció szakszerűségét. Ugyanakkor leírta: „A megnevezett szakirodalom alapján aligha lehetett volna a sportágak ilyen részletes programelemzését elvégezni”. A disszertációt mindezek ellenére fontos és követelményeknek megfelelő alkotásnak nevezte. A formai hibák kapcsán Kertész úgy fogalmazott: a kollégák biztosították arról, hogy a dolgozat formailag megfelel a követelményeknek. Kertész azt mondta, elítéli, hogy húsz év távlatából politikai okokból vesznek elő egy disszertációt, és szakmai ürüggyel támadják annak készítőjét.

A plágiumvádat szerdán délután közleményben utasította vissza a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH).

Frissítés:

Kertész Istvánhoz képest kevésbé volt kritikus a dolgozattal Schmitt témavezetője, Takács Ferenc – írja a hvg.hu. Takács úgy vélte, „prognosztikai értékű ajánlásokat szolgál témája kifejtése során, melynek értékeire ezuttal (sic!) is szeretnénk felhívni a szakemberek edzők, sportvezetők, sportszervezők, testnevelők figyelmét”. Megjegyezte, Schmitt jól érzékeli, hogy „a televízió a jövő olimpiai programjára is meghatározó szereppel rendelkezik”, ám a bíráló szerint a téma kibontása „további munkálatokat igényel”.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
láma szeme
2012. január 12. 21:46
A manóba, pedig lefogadtam volna, hogy beismerik: ez bizony bukta volt.
kaszablanka
2012. január 12. 18:52
Némi fejvakarást és bizonytalanságot okozott, hogy csak nem lehet ennyire hülye ez az ember, hisz doktorált, és azt azért nem adják ingyen!Végre helyükre kerültek a dolgok! Ez egy szerencsétlen hülye ember, akinek képessége csak a szopásra, nyalásra, helyezkedésre, ha kellett akkor csalásra volt. Az igazi tragédia, hogy most az ő fajtájának áll a világ. A 263 db fideszbirka az országgyülésben semmivel sem különb.
StG
2012. január 12. 15:51
Nem tudom, Kertész István ókortörténésznek milyen, de hogy érvelni nem tud, az biztos. Kollégái biztosították, hogy "jó lesz az így Pista bátyám, mégiscsak Schmitt Pálról van szó".
Ouroboros
2012. január 12. 15:35
http://galeria.index.hu/belfold/2012/01/12/doktor_schmitt_pal_doktor/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik