Vona: Ki kellene lépni az Unióból

2012. január 11. 16:54

A Jobbik elnöke szerint az Európai Bizottság szerdai ultimátuma durva támadás Magyarország szuverenitásával szemben. A Jobbik szerint ki kellene lépni az Európai Unióból, ennek megvitatására rendkívüli parlamenti ülést kezdeményeznek. A párt szombaton tüntet az Európai Bizottság magyarországi kirendeltsége előtt.

Vona Gábor szerint az Európai Bizottság szerdai ultimátumával Magyarország szuverenitását durva támadás érte. A Jobbik elnöke hangsúlyozta: pártja szerint Magyarországnak ki kellene lépnie az Európai Unióból. Ennek megvitatására rendkívüli parlamenti ülés összehívását is kezdeményezik, szombaton délutánra pedig tüntetést szerveznek az Európai Bizottság magyarországi kirendeltsége elé.

A politikus szerint az Európai Bizottság ultimátuma  „nem saller, nem koki, hanem egy földön fekvő ország fejberúgása”. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a Jobbik nem az Európai Bizottság által kritizált törvényeket védi, hanem Magyarország szuverenitását, ugyanis „ennek az ultimátumnak az elfogadása Magyarországnak újabb megszorításokat jelentene”.

 
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/31332