Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. január 11. 13:30

Magyarországon minden hatalom a népé, és nem a politikai elité. Ezt soha nem szabad elfelejteni.

„Az Új Ellenállás az emberekről szól, nem pedig a pártokról. Magyarországon minden hatalom a népé, és nem a politikai elité. Ezt soha nem szabad elfelejteni. Nem a sült galambot kell várni, hogy majd a politikusok egymás közt elintézik az ország bajait, hanem az embereknek kell kezükbe venni saját közösségük sorsát. Ha a politikai elit új paktumokat kötne egymás közt, és Gyurcsány-Mesterházy-Schiffer kéz a kézben ugrálna, miközben ordibálják az orbántakarodjot!, nem lenne az ország egy fikarcnyival sem előrébb.

A civilek közösségéből is egyre több olyan hangot lehet hallani, hogy nem pártok összeborulására van szükség, hanem a civilek megerősödésére. Szerintem is több kell most a hazánknak, mint egy elitváltás: mentalitás váltásra van szükség, és ez sokkal nehezebb. Ha a magyar társadalom nem lett volna ilyen atomizált és apátiás állapotban, ez az egész Orbán rendszer nem épülhetett volna ki. A csakafidesz nyomulás egy szimptóma: a magyar társadalom minden mindegy, szomszéd tehene is dögöljön, majd a mocskos politikusok úgyis eldöntik betegségének a tünete. Ha új köztársaságot akarunk építeni Orbán után, akkor a társadalom kiszolgáltatottságát kell csökkenteni a mindenkori hatalommal szemben.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/31314


57 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Lökött gyerek, nem vetted észre, hogy a nemzetközi. és a hazi szoc-lib banda kukába dobott benneteket.


És hogyan gondolod a civilek megerősödését,te tehetségtelen szerencsétlen!
Pilátesszel,aerobickkal,vagy sima fekvőtámasszal?
Értsd már meg te anyád szégyene:nem tudtok elég elégedetlent az utcára vinni.
Nem csak azért,mert hideg van...


Először azt hittem a Vona. Onnan szoktak ekkora baromságok jönni.

Te figura melyik bolygón élsz? Még az egy párt rendszerekben is pártok voltak. Igaz csak egy. ;-)


Milyen kovász, milyen liszt?
Populiszt.


"Az emberek fogjanak össze, ne a pártok!"
Hoppá!!
Felfedezték hogy van itt- valmiféle nép is.
Igaz, hogy az ellenzék szerint hülye, meg -összevissza szavaz, ahelyett, hogy a demokratikusan, nagyon demokratikus, és még azon túl is- (majd a Bárándi elviteti a reakciós bírókat.) ellenzékre szavazna.
Én javasolok egy programmot, 2014-re.

Gábor gondolkozzatok azon el, hogy a szardobáláson kivűl- még mihez értetek.
Esetleg Mekiben valami bizalmi állás, a pultnál? :-)


Az emberek össze is fogtak - és leváltották az MSZP-t.
Olyan nehéz ezt megemészteni?
Hogy pár ultraliberálisnak ez sok, én megértem, de ezt választották a népek.
Minek ezt óránként megkérdőjelezni, én sem tudom.


Gábor!!! Esetleg, mi lenne -ha kibaszott jó gazdasági programokat irnál??? :-)

Válaszok:
ketroot | 2012. január 11. 14:06

"Magyarországon minden hatalom a népé..."

Ma mindenki ironizál, nem csak az Uj Péter?

Válaszok:
novara | 2012. január 11. 14:17

REmélem nem sokára szemlézi a mandi Seres László nemrég felkerült írását Kaufer Virágról és az ellenzéki parlamenti munka értelmetlenségéről.

Seres felvetései pontosan tükrözik azt a helyzetet, amiben a jobb oldal Gyurcsány alatt volt. Résztvenni és legitimálni, vagy kivonulni?


Olyan jó látni a vergődésüket!

És az is nagyon érdekes lesz milyen választ adnak.


Magyarországon minden hatalom a népé

Téved barátom. Az EU és az IMF ül a bírói székben és (pénzügyileg) Jobbfelől üt nekem fütyül, balfelől üt nekem fütyül.


Ezt inkább Matolcsyéknak kéne mondani...


És miután jól összefogtak, mi lesz?Bezárjuk az országházat és a fészbukkkkon szavazunk a törvényekről, közfelkiáltással eldöntjük, a Gazsi kapjon-e egy kis dorgálást, mert elcsórta a Marinéni tyúkját vagy Marinéni, mert nem adta oda? Egyperces videókból válasszunk (köztársasági/és vagy miniszter)elnököt? Ha több lájkot kap az egymillás minimálbér mint az egymillás nyugdíj, akkor kinek jön el a kánaán?

És mindenki egyetért, virággyermekek özönlik el a mezőket, andalgunk a csillagfényes vízpartokon, ingyéé visszük a teszkóbul a gazdaságost és mindenkinek elég lesz egy nercbunda is.

Csak egy óvatosan gonosz kérdés: ki teszi fel a kérdéseket? Gondolom, ti/te.


Mi lesz velük akkor,ha meglesz az IMF megegyezés?
Kardjukba dőlnek?
Á,ahhoz is nyúlbélák.
Bár,a remény hal meg utoljára...


Oké, civilek és, hogyan tovább, mi lesz az ország mentő program.Ha olyan civil szerveződésekre gondolsz mint az Opera előtt tüntetők akkor inkább ne!


Fenn van még valahol a kép, ahol ülve megyen a Dzsolizsdóker a madzagon?

Beszartam :D


Ez a fószer már a gesztusaival és a beszédmódjával is elképesztő. Sugárzik belőle a tudálékos, élettapasztalattal nem rendelkező, nagypofájú, naiv kávéházi elemző. Ennél, a pártjából már csak az Schneider (vagy mi) tűnik nagyobb amatőrnek.

Válaszok:
Faqtya ezredes | 2012. január 11. 15:21

Öt LMP-s népszavazási kérdést hitelesített az Országos Választási Bizottság (OVB) szerdai ülésén, a kérdések mindegyike a nyugdíjjal, illetve a nyugdíjjogosultsággal kapcsolatos. A kérdéseket Szél Bernadett, Schiffer András és Scheiring Gábor LMP-s politikusok magánszemélyként nyújtották be.

http://inforadio.hu/hir/belfol..
-

Ezekről az elempésekről is ennyit a legfontosabb kérdéskörökre ugrottak rá ...


Addig egyetértünk, hogy minden hatalom a népé. Persze már azon is lehet vitatkozni, hogy ez jó-e, de most maradjunk annyiban, hogy az az elfogadott álláspont, hogy jó.

Csakhogy innentől már el is kezd sántítani a dolog. Ugyanis a mai elit épp úgy, mint a tegnapi 20 évre visszamenőleg úgy szerezte a hatalmát, hogy minden hatalom birtokosa a nép felhatalmazta az ország vezetésére. Nem mást, nem másokat, hanem azokat, akiket eddig a kormányon láthattunk. Ezt nevezzük demokráciának. Ha meg úgy gondolja a szerző, hogy ezek nem voltak alkalmasak főnöknek, akkor azt a kérdést is fel kell tenni, hogy a nép mennyire alkalmas, aki ezeket megbízta főnökösödéssel. Ez megint lehetne egy vita tárgya, csak az a vita is zsákutcába vezetne.

Most a nép a hatalmat Orbán kezébe tette. Ennek ugyan én sem örülök, de ez van, ha a fránya demokrácia nevű politikai berendezkedést favorizáljuk a királyság, vagy a diktatúra helyett (van más?).

Azután jön a kérdés, hogy kinek a kezébe lehet a hatalmat helyezni. A válasz meg egyszerű politikusokéba. Mert édes mindegy, hogy a Fidesz kormányoz, vagy az LMP, vagy a DK, vagy az MSZP, mindig politikusok kormányoznak. Ugyanis a politikus az nem attól lesz valaki, mert kijárta a politikusképzőt, hanem attól, mert ebben a "szakmában" dolgozik. Mint ahogy egy cég ügyvezetője sem attól ügyvezető, hogy elvégezte az ügyvezető iskolát, hanem attól, hogy a tulajdonos (a cégen belül minden hatalom birtokosa) megbízta a vezetéssel és ehhez átadott neki egy rakat jogot arra, hogy a "hatalom" nevében eljárhasson. Ugyanis a Fidesz is csak egy halom "civil", élükön egy "civillel", akik összefogtak egy célért, nevezetesen az ország irányításáért.

Ha most a civilek összefognak és alakítanak egy új szervezetet, aminek vezetői kormányozni kezdenek egy sikeres választás után, akkor minek is kell nevezni a szervezetet és annak vezetőit? Bizony: a szervezetet pártnak, a vezetőit pedig politikusnak.

A társadalom kiszolgáltatottságát meg nem lehet ennél jobban csökkenteni, mint a demokráciában lehet. Ugyanis itt a hatalom birtokosa négyévente eldönti, hogy kinek a kezébe adja át a hatalmát. Ha nem tetszik neki az "ügyvezető" munkája, hát majd egy másikat bíz meg vele, hogy vigye az ügyeket.
Valaki egyszer azt mondta, hogy a jól működő demokrácia az egy olyan diktatúra, ahol négy évente új diktátort választunk. És itt teljesen mindegy a diktátor személye, mert ha nem Orbán állt volna a fideszes 2/3-ad élére, akkor Horváth Pityu állt volna oda és most "Orbán takarodj", helyett a "Horváth takarodj" ment volna az Operánál. Orbán csak megszemélyesíti azt az eszmerendszert, amit a többség képviselve szeretett volna látni az ország élén. Mint ahogy előzőleg Gyurcsány is. azelőtt meg Medgyessy és így tovább. És teljesen mindegy a párt neve és a személy, aki vezeti. A párt és a politikus csak egy válasz a nép igényére és nem ő teremti az igényt.

Persze az is igaz, hogy vagyunk sokan, akik nem tudnak választani, mert nincs olyan szervezet, aki azt az értékrendet követi, ami nekem tetszene. Ám a most olyan hangos civil szervezetek sem kínálnak alternatívát. Azt csinálnák, mint Orbán, csak nem lenne az alkotmányban Isten, meg nem ennyire látványosan cenzúrázna a köztévé. De ugye a mai Magyarországnak kicsit nagyobb gondja a kezelhetetlen államadósság a deficites költségvetés és a rossz gazdasági struktúra, mint az, hogy ez az egész át van-e kötve nemzeti szalaggal, vagy nincs. Viszont erre nem kínál alternatívát senki, sőt bizton mondhatom, az a bizonyos nép sem akar másról hallani. Még a legvadabb 4k-s tüntető sem mondja azt, hogy csináljunk egy más gazdaságpolitikát, csak azt, hogy ő is ugyanezt tenné (tehát adóztatná a bankokat és a multikat, miközben nem csökkentené az egészségügy és az oktatás kiadásait), legfeljebb kivenné Istent az alkotmányból.
Akkor meg már ennyi erővel akár Orbán is maradhat, nem?


Egyelőre örül, ha a saját pöcsét megtalálja és kezébe veheti.


"Magyarországon minden hatalom a népé, és nem a politikai elité"

Az ilyen mondatok kicsit megnyugtatnak, valamennyit visszaadnak a politikusok iránt elvesztett bizalmamból. Nem minket néznek hülyének, ők a hülyék, el is hiszik azt a sok baromságot amit mondanak. Bár az ország szempontjából ez még rosszabb helyzet.


komolyan, ez már kezd arra hasonlítani, amikor Caesar* ellen összeesküdik Brutus, Cassius, Casca meg a többi kis percemberke. Csak annyi különbséggel, hogy a diktátor legyilkolásával nem Caesar unokaöccsének ágyaznák meg a hatalmat, hanem valami párthus helytartónak.

*na nem mintha Viktor felérne JC bokájáig is akár, csak a helyzet hasonlít


Van egy katyvasz a fejedben a fogalmakkal kapcsolatban, az már biztos!
Az ugye meg van, hogy a komcsik előbb a bankokat, majd a nemzetközi vállalatokat államosították később meg minden mást is, és ezek a régi tulajok (már amelyik nem menekült el időben) kerültek börtönbe és munkatáborba elsősorban?

Nem a "népet" fosztották ki, mert annak nem volt szinte semmije. Gyárban dolgozott és bérházban lakott. És úgy érezte, hogy a gyáros és a bérház tulajdonosa kizsákmányolja, ezért nagyon örült, amikor a gyárat és a bérházat államosították, a gyárost és a bérház tulajdonosát meg elhurcolták. Csak később jött rá, hogy ettől neki nem lesz sokkal jobb, sőt...


Fogjon össze veled a kankutya vaggab, de örökre:-)))

Válaszok:
sensei | 2012. január 11. 19:30

"Nem kell ide előrehozott választás. Néhány nap,aztán megnyugszik ez a pár óbégató szarjankó."

Egyetértek. Egy választás költsége, alsó hangon- hat, hét milliárd forint. Jobb helye is van annál, minthogy bizonygassuk a vörösfasisztáknak,- megvan a kormány- kellő támogatottsága.
Lófaszt Mama.

De alapból- az is nagyon fontos- és már a vörösfasiszták is észrevették- NEM a vörösfasiszták kottájából játszunk.

Azok csak, az Internacionálét ismerik, azt fújják, ha kell- ha nem.
Jó volt a Bajnai, amikor a szoci kongresszuson, tátogta az internacionálét a többiekkel a szinpadon. :-)
Föl- föl te éhes proletár!!!! :-)

Válaszok:
sensei | 2012. január 11. 19:47

"Magyarországon minden hatalom a népé, és nem a politikai elité."

Húúú, Gábor! Képviseleti demokrácia van, ezt te is tudod. Momentán legfeljebb Kaufer Virág mondhat olyanokat ciklus közben, hogy a civilek mit tegyenek, vagy ne tegyenek. De te, aki a politikai elit része vagy és maradtál, onnan a meleg szobából (amit T. Háznak is becézgetnek) nem mondhatsz ilyeneket. Ahhoz, hogy hitelesen ezt megtehesd, ahhoz Kaufer kisasszonyhoz kéne csatlakoznod.

Válaszok:
sensei | 2012. január 11. 19:41

Vinnyognak, de ez így van jól...:-)


Ez a "vaggab" gyerek azt hiszi, mond is valamit amikor megszólal...


Vannak normális pillanataid...

Válaszok:
sensei | 2012. január 11. 19:42
Oblomov | 2012. január 11. 20:03

Igaz, - nagyon ritkán.


Többszáz családot tett tönkre, - hogy a szeme folyjon ki - mert "nem értettünk hozzá"...


Nem bírom ezeket. Viktor hátán bemásztak az MDF (se Gyúrcsány, se Orbán) helyére azzal a nóvummal, hogy se Bokros. Azóta sem tudom, hogy ténylegesen mi a faszomat akarnak.

Válaszok:
sensei | 2012. január 11. 20:30

Brrr... Mit mondasz?
No mégegyszer, - lassabban.

Válaszok:
Oblomov | 2012. január 11. 20:43

Ennél is primitívebben már nem tudom megfogalmazni. Sorry, kedves piszokalfréd.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó