Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. január 11. 13:30

Magyarországon minden hatalom a népé, és nem a politikai elité. Ezt soha nem szabad elfelejteni.

„Az Új Ellenállás az emberekről szól, nem pedig a pártokról. Magyarországon minden hatalom a népé, és nem a politikai elité. Ezt soha nem szabad elfelejteni. Nem a sült galambot kell várni, hogy majd a politikusok egymás közt elintézik az ország bajait, hanem az embereknek kell kezükbe venni saját közösségük sorsát. Ha a politikai elit új paktumokat kötne egymás közt, és Gyurcsány-Mesterházy-Schiffer kéz a kézben ugrálna, miközben ordibálják az orbántakarodjot!, nem lenne az ország egy fikarcnyival sem előrébb.

A civilek közösségéből is egyre több olyan hangot lehet hallani, hogy nem pártok összeborulására van szükség, hanem a civilek megerősödésére. Szerintem is több kell most a hazánknak, mint egy elitváltás: mentalitás váltásra van szükség, és ez sokkal nehezebb. Ha a magyar társadalom nem lett volna ilyen atomizált és apátiás állapotban, ez az egész Orbán rendszer nem épülhetett volna ki. A csakafidesz nyomulás egy szimptóma: a magyar társadalom minden mindegy, szomszéd tehene is dögöljön, majd a mocskos politikusok úgyis eldöntik betegségének a tünete. Ha új köztársaságot akarunk építeni Orbán után, akkor a társadalom kiszolgáltatottságát kell csökkenteni a mindenkori hatalommal szemben.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/31314


Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Az emberek össze is fogtak - és leváltották az MSZP-t.
Olyan nehéz ezt megemészteni?
Hogy pár ultraliberálisnak ez sok, én megértem, de ezt választották a népek.
Minek ezt óránként megkérdőjelezni, én sem tudom.


"Magyarországon minden hatalom a népé..."

Ma mindenki ironizál, nem csak az Uj Péter?


Magyarországon minden hatalom a népé

Téved barátom. Az EU és az IMF ül a bírói székben és (pénzügyileg) Jobbfelől üt nekem fütyül, balfelől üt nekem fütyül.


"Magyarországon minden hatalom a népé, és nem a politikai elité."

Húúú, Gábor! Képviseleti demokrácia van, ezt te is tudod. Momentán legfeljebb Kaufer Virág mondhat olyanokat ciklus közben, hogy a civilek mit tegyenek, vagy ne tegyenek. De te, aki a politikai elit része vagy és maradtál, onnan a meleg szobából (amit T. Háznak is becézgetnek) nem mondhatsz ilyeneket. Ahhoz, hogy hitelesen ezt megtehesd, ahhoz Kaufer kisasszonyhoz kéne csatlakoznod.


Nem bírom ezeket. Viktor hátán bemásztak az MDF (se Gyúrcsány, se Orbán) helyére azzal a nóvummal, hogy se Bokros. Azóta sem tudom, hogy ténylegesen mi a faszomat akarnak.


Ennél is primitívebben már nem tudom megfogalmazni. Sorry, kedves piszokalfréd.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó