Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. január 4. 13:51

Magyarország számára előnyös lenne egy készenléti hitelmegállapodás az IMF-fel - mondta a Wall Street Journal-nak Pleschinger Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.

Az államtitkár szerint nem lenne tragédia, ha nem születik megállapodás a nemzetközi szervezetekkel. „Egyeztethetünk és minden lehetőséget megfontolunk” - mondta a Wall Street Journalnak. Pleischinger úgy véli: egy elővigyázatossági hitelkeret (PLL) nagyon előnyös lenne Magyarország számára és segítene visszaállítani a piacok bizalmát az ország iránt – idézi az államtitkárt a Portfolio.hu.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/31003


19 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerintFellegi szerint meg sietős a dolgunk.
Döntéstek már el mit akartok...


"Egyezzünk ki döntetlenben"- mondta a Fekete Lovag


Pleischingernek tök mindegy,
nem fog éhen halni se így, se úgy.


Nem tragédia, legfeljebb beledöglünk de akkor is az van amit a fiúk akarnak...

Válaszok:
peninsulavaldes | 2012. január 4. 14:33

Együtt döglünk meg! A Nemzeti Megdöglés jön.


Azt írják az elemzők, hogy "a magyar kormány elmegy a falig" (http://www.portfolio.hu/gazdas..).

Ott aztán kérges kezek bekötik a szemét, a falnak fordítják, majd elhangzik a fegyvert vállhoz. És aztán nagy csönd lesz.


Ahogy elnézem ezt már Matolcsy sem vállalta be.


....gyula, b.mmeg...neked lehet, hogy nem "tragédia"....

...biztosan kifizetted már a fankhiteled...a k.rva anyád!


"A kormánynak van terve arra az esetre, ha nem születik megállapodás egy új biztonsági hálóról. Nem lenne tragédia - mondta arra az esetre, ha nem jönne létre új IMF-megállapodás."

Majd bejelentik, hogy a zembereknek még több anyagi áldozatvállalást kell hozni a hazáért amíg ők milliárdos bónuszokat osztogatnak az ügyészeknek?


Örülök, hogy van a kormánynak egy "b" terve, csak attól félek, hogy ugyan az ami nekem szokott lenni. Tudniillik, ha a vállalkozásom jövője egy tárgyalás sikerétől, vagy sikertelenségétől függött, mindig előkészítettem a papírokat, hogy ha nem sikerül a tárgyalás, másnap reggel bejelenthessem a csődöt a bíróságon. Csakhogy az én csődöm csak pár tucat családot érint...


Ha már háborút viselünk, legalább Szun-cetől vegyünk példát.

"Légy a végletekig kifinomult, egészen a formátlanságig!
Légy a végletekig titokzatos, egészen a némaságig!
Ezáltal kézbe veheted ellenfeled sorsát. "

Válaszok:
már foglalt | 2012. január 4. 23:46

Pleischinger, Pleschinger nagy marha vagy. Ülj le fiam, egyes...


A forradalmárok ott a fülkében igenis arra adtak felhatalmazást, hogy legyen már végre egy rendes államcsőd.
Csődöt akartak.
Nem kicsit - nagyot.


matolcsi és selmeci úrhölgyeknek sk:


"A kormány képtelen kezelni az egyre súlyosbodó válságot. Ezt láthatjuk a 300 forintos euróban és a 22 ezer munkahely megszűnésében is - hangzott el Navracsics Tibor sajtótájékoztatóján.
Létrehozva: 2009. február 3., 13:39 | Utoljára frissítve: 2009. február 3., 15:07

Ma délre a forint elérte a 300-as euró-átváltási árfolyamot. Senki sem tagadhatja, hogy ez egy lélektani határ. Egyrészt azért, mert a devizahitelesek nehézségeit tovább fokozza, másrészt azért, mert ez az egyetlen szám jól jelzi a kormányzati politika kudarcát - mondta a Navracsics Tibor sajtótájékoztatóján. Az elmúlt két nap abból állt, hogy Gyurcsány Ferenc a bankárokkal és gazdasági szereplőkkel találkozott, miközben a forint árfolyama folyamatosan zuhant - emelte ki a politikus.

A magyar valuta gyengülésének újabb lendületet a rendkívüli parlamenti ülés adott. Ez azért történhetett, mert a piac még egyszer, reméljük utoljára, bizalmat szavazott a miniszterelnöknek. A bankok megvárták, mit mond Gyurcsány Ferenc, milyen kiutat ajánl a válságból, ám semmi olyat nem tudott ígérni, ami megnyugtatta volna a gazdasági szereplőket. A kormányfő méltatlan volt a piac bizalmára. Ennek következtében a forint még aznap délután esni kezdett - fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője.

Navracsics Tibor hangsúlyozta: a kormány nem tudja kezelni a válságot. Ezt láthatjuk a forint mélyrepülésében és a munkahelyek megszűnésében is.

A kormány a felelős a 300 forintos euróért (Navracsics Tibor)

A válság következtében eddig 22 ezer ember veszítette el állását, a kormány 22 ezer munkahelyet nem tudott megvédeni. Ez egy évre nézve, térségekre bontva például a Közép- Dunántúlon 4500 új munkanélkülit jelent. Ma Debrecenben újabb 147 ember vesztette el állását - mutatott rá a képviselő.

Navracsics Tibor felhívta a figyelmet: csak januárban 1400 cég ellen indult csődeljárás. Ez negatív rekord, soha ilyen rossz számadat nem született még. A GKI konjunktúra-indexe történelmi mélyponton kezdte a 2009-es évet, a beszerzési menedzserindex 1990 szeptembere óta nem volt ilyen alacsony. Az államadósság mértéke az 1996/97-es szinten van. Mindezek alapján kijelenthetjük, hogy a Gyurcsány-kormány politikája nemhogy egyhelyben toporgást jelent, hanem egy egész évtizeddel vetette vissza Magyarország fejlődését - jelentette ki a politikus.

A Fidesz frakcióvezetője kudarckezelő testületnek nevezte a Kormányzati Válságmegelőző és Válságkezelő Központot. A képviselő elmondta: a kormányzat eddig nem tett mást, csak kudarcot kudarcra halmozott. Most egy testületet is életre hívnak, amely intézményesen fogja a kudarckezelést jelképezni. Sajnálatos továbbá az is, hogy a szocialisták sajtóeseményt csinálnak abból, hogy a miniszterelnök találkozik minisztereivel.

Azt láthatjuk tehát, hogy a kormány cselekvés helyett konzultál, nyilatkozik és jobb híján a Fideszt szidja - mondta a politikus, hozzátéve: ez nem politika, ez nem válságkezelés. A Fidesz továbbra is új választások kiírásában és egy új kormány felállításában látja a helyzet megoldását."


Navracsics szerint a kormány képtelen kezelni az egyre súlyosbodó válságot. Ezt láthatjuk a 300 forintos euróban és a 22 ezer munkahely megszűnésében is.

A Fidesz frakcióvezetője kudarckezelő testületnek nevezte a Kormányzati Válságmegelőző és Válságkezelő Központot.


2009. február 3


Nyilatkozgatunk, nyilatkozgatunk? Alacsony a mai árfolyam?


ez az önbizalmon múlik, nem a kivagyiságonBejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó