Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2011. november 21. 08:31

Kár érte! Lehetett volna a mérsékelt jobboldal, a megfontolt konzervatívok menedéke – ennek azonban annyi. Innen nincs visszaút. Szaros nadrággal nincs belépő semmilyen szalonba.

„Nehéz számonkérni bármit is azon, aki nem maga szabja meg tetteit, aki csak szót fogad, követ, végrehajt. Aki lekötelezett, függő helyzetben van, eltartják. Felnőtt emberek azonban mégiscsak maguk felelnek tetteikért. Nincs mentség az elvtelen megfelelni vágyásból elkövetett aljasság alól sem – attól az még éppúgy aljasság, éppolyan következményekkel, mintha meggyőződésből, szabad akaratból tenné bárki. Megalázni másokat, földbe taposni, megfosztani emberi mivoltától, bűnbakká tenni parancsra is bűn – nem lehet elmenni hát mellette csak úgy,  mintha meg se történt volna.

Lehet azt gondolni, hogy bizonyos szint alá ereszkedni nem érdemes, hogy vannak azok, akikkel jobb nem vitatkozni, jobb nem is tudomást venni róluk. De attól még léteznek, attól még hatást gyakorolnak másokra, attól még terjesztik az aljas, orduló eszméket.

A Mandiner online blogozda – (ál)neves blogolok mögé bújva – szócsöveként a súlyosan műveltség-deficites hatalomnak több ízben leverte már azt a lécet, melyet magának állított indulásakor, de most sikerült olyan mélységekig eljutnia, melyre az elmúlt időkben csak Bayer Zsolt és követői voltak képesek. Eddig mindig beállt a megfelelő szólamokat erősíteni: ha kellett, Kertész Imrét cikizte, vagy Heller Ágnest alázta, mikor az volt műsoron, Kertész Ákost taposta laposra, vagy a Millás tüntetés szervezőit buzizta. De ha kellett, védelmezni is tudott: Dörner György kinevezése melletti kiállása mutatja, hogy destruktivizmusa nem céltalan. Építő jelleggel igyekezett szarrá alázni a nyilasodó főváros ellen tiltakozókat, megvédve Tarlós főpolgi kultmissziójának eddigi csúcspontját. Tüntetés a hajléktalan József Attila ellen című cikkével azonban szépen belehuppant a csúszda alatti, kutyaszaros homokba. Kár érte! Lehetett volna a mérsékelt jobboldal, a megfontolt konzervatívok menedéke – ennek azonban annyi. Innen nincs visszaút. Szaros nadrággal nincs belépő semmilyen szalonba. (...)

Illetve még valami: egy nagy francot vagyunk mi a Mandiner régi riválisa. Mi egy civil kezdeményezésből magát kinövő független lap vagyunk, egy elvi alapon szerveződő virtuális közösség. Sajnos ezen szavak egyike sem mondható el a Mandinerről.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/29013


166 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


"Mi egy civil kezdeményezésből magát kinövő független lap vagyunk, egy elvi alapon szerveződő virtuális közösség. "

Ja.


Hú, de kihúzta a Mandiner a gyufát a jóérzésű Kazinczy utcai értelmiségnél, hogy díszköveznék ki őket is...

Gondolom, hasonlóan aggódtok, amikor az:

-Egyenlítő
-Varánusz
-Michael Knight
-Ténytár
-Véleményvezér
-Vincent

és csatlósaik hiperkorrekt posztjait és kommentjeit olvasgatjátok.

Ahogy az egy szem jobbos színházra, úgy az egy szem jobbos blogra is hatalmas gyűlölet zúdul. Nem tudják megtűrni, ha valaki másképp gondolkodik, mint ők.

Változnak az idők, kedves belvárosi barátaim!

Válaszok:
citizen queen | 2011. november 21. 08:58

Zolika, "nyilasodó főváros"? Csak amúgy "mandineresen": a hétfő reggeli rettegő álarcodat vetted fel vagy tényleg ilyen hülye vagy?


Bázmeg Turul, én elhiszem, hogy minden agykárosult balliberális cuppogós szájú gyurcsányista szoponcnak teret kell adni a szemlében, de hétfő reggel, kávé előtt, ezt tényleg fel kellett rakni?

Ember, itt mellettem mások még reggeliznek!

:-P

Válaszok:
Hatodik Béla | 2011. november 21. 10:21

Má megint egy civil alapon szerveződő... azaz újliberális, lecsúszott értelmiségi, önképző kör.

Minek?


összerímeltek honttal, meg az előző három (? csak) kormánnyal.
"akkor itt az ideje tisztázni: a hajléktalanokat nem az utcán tartani szeretnék azok, akik a hatalom elmezavartól szenvedő rendcsinálóinak akciói ellen tiltakoznak, hanem azt üvöltik tagoltan és (szerintem) világosan: NEM EZ A MEGOLDÁS! " nyolc évetek volt, hogy megoldást találjatok!
tudod milyen sok az?
Eljutottatok oda, hogy szépelegjetek és kinyilatkoztassátok: "NEM EZ A MEGOLDÁS!"
Gratulálok!
menjetek tüntetni a szobor ottmaradása mellett!
azt szeretném tudni, tudjátok e miért mi ellen, mi mellett tüntettek.
pótcselekedtek.
elmúlt felettetek az idő
szerencsére.

Válaszok:
citizen queen | 2011. november 21. 09:03

Úgy látszik, most a Mandinerre szállt rá a ballib véleményterror-kommandó. Amolyan igazi "demokrata" módon - lásd KínaiTrágár lenyomozása. Utolsó spiclik, és még ők vannak felháborodva. Igaza van Kínainak, ezek beleőrültek a gyűlöletbe.

Persze amikor jobboldali közéleti személyiségeket fikáznak hasonló, vagy akár még keményebb stílusban a ballib bloggerek, az kurva vicces, és menő. De ha ők, vagy a kedvenceik kerülnek sorra, oda a legendás ballib humoj, és vérig vannak sértődve. Hányinger kettősmércés szar alakok.

Karsay Dórika, te díszfeminista, tiltakoztál-e a téged ért beszólás után teljesen kiakadt Tóta W.-nél Szalai Annamária, egy nőtársad méltóságának korábbi megsértése miatt? Amit pár hónappal korábban a mostanra oly' kényes ízlésűvé érett Tóta követett el egy otroma pornómontázzsal? Ha a másikat alázzák, nem fontosak a nagy ballib eszmék, csak ha neked szólnak be?

Válaszok:
OrangeOrder | 2011. november 21. 13:57

Látom a ballib beindította a teljes pályás letámadást a jobboldal ellen. Már nem csak a kormány ellen harcol belföldön, külföldön a média és a bankvilág fegyvereit felhasználva. Nem csak a Fidesz, a kormány, a parlament tagjai ellen hirdetett keresztes (bocs a képzavarért, hogy a ballibet egy keresztény jelzővel illetem) hadjáratot. Most már a jobboldal blogjainak, véleményeket közlő helyeinek ellehetetlenítésére is hadjárat indult, a demokrácia nagyobb dicsőségére. Persze ezt mint az egyetlen, hiteles demokrataként teszik.
Hát ballib fiúk, lányok Ti képtelenek vagytok újítani. Ezt a módszert már ismerjük, ez most nem fog működni. Továbbra is a jobboldal fogja a kormányt adni a következő 6 évben. Azután meg majd meglátjuk.


"azt szeretném tudni, tudjátok e miért mi ellen, mi mellett tüntettek.
pótcselekedtek."

Telitalálat. L'art pour l'art tüntik sorozatban, nemteccikarendszer, szellemi maszturbáció. Ennyire képesek ezek a civil álca mögé bújt szadesz-árvák. Épkézláb, életszerű javaslat persze sehol, csak a fikázás megy nekik.


Ezek a megtévesztett fiuk, lányok számára keserű lesz az ébredés, mikor felébrednek látni fogják, hogy milyen primitív, korrupt banda karmai közé kerültek.


jó neked!
ez a legnagyobb gondod! miközben lehet csak most tudtad meg, hogy ott (is) van egy JA szobor.
szerintem meg hagyd békén a teret! megvárod szépen míg kialakul egy koncepció és ha nem stimmel neked akkor keresel fórumot.


"Építő jelleggel igyekezett szarrá alázni a nyilasodó főváros ellen tiltakozókat"

Pontosan az ilyen kis célzások miatt érzem úgy, hogy inkább lennék nyilas, mint ballib.


Azt megtudtad e a tiltakozás közben, hogy hova akarják állítani?
Úgy gondolod, hogy József Attila attól jó, hogy ott áll, de ha áthelyezik, már nem lesz olyan kedves neked a költészete?


Miért ne lehetne JA szobrát máshová tenni?
Mi köze neki a Parlamenthez?
Egyáltalán milyen megfontolásból került oda?
A Duna mentén jobban mutatna.
Az országház köré politikusok szobra illik, azon lehet vitatkozni, mely politikusoké.
Rákóczi, Kossuth tuti, XX. századi politikuson pedig lehet vitatkozni, pl. Teleki, Bethlen, Tisza, Nagy Imre stb.

Válaszok:
Szedlacsek | 2011. november 21. 11:56

Éppen a rákosi-rendszer 'csak úgy' szoboráthelyezését csinálnák vissza.


Dehogynem helyezgethetünk, sőt a népakarat ennél többre is képes, le is dönthetett szobrot! :-))


:-D mért milyen törvény tiltja?
".. A rakodópart alsó kövén ültem, néztem, hogy úszik el a
dinnyehéj...." Nem is arra néz!
Nem is a Duna part.
egyébként meg szerintem ez a jellemző: "3)Abszolút nem vagyok kíváncsi az átépített Kossuth térre, J.A. szobra nélkül, és ezt előre is meg tudom ítélni."


Tudom, te nem szeretnéd, ha sikerülne nektek is a kétharmad.


Próbálom belőni, de szerintem 90 fokkal (kb)jobbra van a Duna part. Lehet tévedek.

Fontosabb: igen a 2/3al bármiről tud törvényt hozni, még arról is amihez 2/3 kell.
Baj is lenne ha nem hozna.
Ha minden törvény előtt végeláthatatlan egyeztetésbe kezdene.
És nem hozna 2/3os törvényt csak akkor ha a maradék 1/3 is hozzájárul.
Tessék tudomásul venni, kormányoznak (jól, kisebb nagyobb hibákkal) ahogy felhatalmazást kaptak. Azoknak meg akik 1/3ban maradtak ehhez nincs erejük.
Csak ahhoz, hogy megpróbálják lejáratni a 2/3-ot.
Ilyen mű JA álvitákkal!


Topo..ha tetszik,ha nem,te is mandineres vagy..itt lógsz egész nap... A feleségeknek mindegy,hogy a férjük melyik asztaltársaság tagja..Ők csak azt látják ,hogy a micike kocsmába jár mindegyik.. :)))


Ez ma második mandiner-fikázós cikk. Ezek szerint a korábbi mandiner-es szavazó-támadások (pl. Galamus-os posztokra benyomni 1000 thumbs up-ot), nulla km-es új nick-ek, akik valamiért itt és csak itt kommentelnek. De biztos ez véletlen.

Az is elgondolkodtató, hogy azok fikázzák a mandiner-t, akik a 2010-es választások előtt soha semmit nem publikáltak, hivatalosan nem is léteztek , noha a mandiner már egy ideje a pályán van (többek közt az index hosztolja a blogját).

Az is igaz, hogy a mandiner érdemi kritikát fogalmaz meg rendszeresen a kormány magatartásával-tevékenységével szemben (pl. KE, oktatáspolitika, szabadságharc és egyebek tekintetében). Igaz, hogy a váltás után sem többet nem írnak, se szebb nem lett a blogmotor, de még csak egy papír alapú megjelenésre, facebook-mozgalomra, vagy állami támogatásra se futotta (persze, tudjuk, hogy van, de nem látszik, mint ahogy azt is tudjuk, hogy a mostani mozgalmárok között egy sem volt korábban baloldali kormányzati alkalmazásban).
Nincs több poszt, mint régen, ha van, az is rendszerint építő kormány kritika (konkrét javítanivalókkal, ez olyan széljobbos tempó, tudjuk).

De természetesen ebben nincs semmi szervezés és nincs benne semmi személyes sem. Hiszen a baloldal által annyira fájlalt diktatúrában minden vélemény, pro és kontra is bele kéne, hogy férjen.

Válaszok:
OmegaMale | 2011. november 21. 09:48
Claypool | 2011. november 21. 09:55

Ez a Fleck meg milyen név?? Ne..várjatok..kitalálom.. :DD


Bocs Topo, nem Neked ment :).

Tudtommal múgy a J.A. szobor ott marad, ahol van.
(volt rá utalás a pénteki Célpont-ban).


Én jómagam a múltkor Matolcsyt kritizáltam..pedig én vagyok a Fidesz egyik nehéz tűzére..:)))) A szolgai hozzáállás tehát nem igaz.. Okom van feltételezni,hogy bizonyos diszlájk történetek mögött sem a tömegesen átugró indexesek diverzáns akciói húzódnak meg.. A index fórumnak is megvannak a maga trolljai..


Bocsánat..Fleck úr személyesen?? :)


"a nyilasodó főváros"

Világos, ahol fogynak a liberálisok ott csak is a nyilasodás lehet a magyarázat..


Gabika!
Rajtad frissen mosott nadrág van - ugye?


Ha nem vagy rá kiváncsi, majd nem sétálsz arra!


Nem vagyok híve annak, amikor valakit fölényesen, lenézően lefikáznak.
De! A Mandiner nem ilyen.
A mandi (Reakció, UFI) stílusa nem változott, ezekről ugyanúgy írt akkor amikor a Fidesz ellenzékben volt, mint most.
És a humora is hasonló volt, lásd Árokásó.
Liberálisaink kigúnyolták II. János Pál pápát, a Szent koronát, a turulmadarat stb.
Most, amikor őket fikázzák, akkor hirtelen milyen sértődősek lettek.
Kedves liberális barátaim, mi a baj?
Ti gúnyolódtok, mi gúnyolódunk.
Tényleg ciki, amikor bemutatják, hogy nem félelmetesek, hanem szánalmasak és nevetségesek vagytok.

Annyira unalmas már ez a kettős mérce!
A kommunizmus nem olyan, mint a nácizmus, a zsidó népírtás nem olyan mint más népírtások, a jobboldal szobrait fel lehet robbantani (Gömbös), be lehet olvasztani (pl. Andrássy), de a "mi szobrunkat" arréb sem lehet tenni!
Miből gondoljátok, hogy a seggetekkel ti fújjátok a passzátszelet?
Mi ez a kiválasztottság tudat?
Éppen ez árul el titeket, mutatván, hogy nem demokratikus a gondolkodásotok.

Válaszok:
60felett | 2011. november 21. 12:34

amúgy ki ez a hivatásos, szalonképes gyűlölködő?
(Artner Sissért kár, ő jó fej)

Válaszok:
citizen queen | 2011. november 21. 11:29

"Szaros nadrággal nincs belépő semmilyen szalonba."

Ja, nem is értem, hogy került ide ez a cikk.


Ha növesztettél volna annyi agyat, amennyi egy csigának van, tudnád, hogy az Andrássy szobrot nem a szél fújta el a déli homlokzat elől.


Látom, egy csigával hamarabb szót értenék. Hogy megértsd: nem, ő csak üressé tette a helyet - persze téged csak a szoboráthelyezés zavar, a szobormegsemmisítés nyilván nem.


szerinted érdekli ez El Topot?


Eztet én se értem. Tele van a mandi kormánykritikus hsz-okkal.
Meg fikázzák itten a "fideszdroidokat", stb. Mi kell még ezeknek a fleckeknek?
Vagy épp ezt irígylik. Ez tán náluk tilos?

Most már csak az a kérdés, vajon a hajléktalanoknak volt-e kikészítve a zsíros kenyér. Mer mintha sertészsír lett volna rajtuk.


Egyébként meg ugyanolyan jól hisztizel, mint Fleck vagy Hont - titeket klónoznak valahol, vagy csak szimplán agymosással állítanak elő? :)


"József Attilát az elvtársai koncepciós perben rég kivégezték volna."
Pontosan!

Válaszok:
Matróz Kommandó | 2011. november 21. 10:52

A kérdés csak az, hogy Rajkkal, vagy Nagy Imrével együtt!


Ez az ifjú, médiaiskolákból kikerült,jól visszavezethető családi kötődésekkel megáldott emberkék alkotta gárda egyik beavatási szertartása.. Keress egy jobboldali médiumot,vagy weboldalt, írj egy köcsögőzős káromkodós cikkecskét, valós tartalommal,vagy anélkül,és várd,míg az érintett médium elkezd veled foglalkozni.. Trambulin a javából.. Beavatás.. mint a parázson futkosó Texasi szombatisták.. Utána pedig a nagy öreg főnökök,Azamat Bagatovok vállveregetésével megáldott ifjak,picit a gatyába csurrantva a nagy izgalomtól,elégedetten,és izzadtan rázzák az öklüket:"vesszen Orbán.."


Csak nem szoltak a mult heten,hogy tul sok a jozan paraszti eszbol megart es kilogsz a sorbol?:)) Vissza a falkaba,nem ugatunk szolot!


Tulajdonképpen hány ilyen Fleck tolong a ballib oldalon?
Komplett patchwork.


Leginkább magukat tévesztik meg: azt hiszik, így sokan vannak.


Hát igen, mint dánielpéter és tsai óta tudjuk, '56-ban is a nyilas csürhe döntötte le Sztálin elvtárs szobrát. Igaz, vakondok?


Igen, ez is annyira vicces, hogy mindenáron a ballibek akarják megmondani, milyen is legyen a jobboldal. Hát nem elvtársak, ebben nem vagytok illetékesek. Alakítgassátok csak a saját arculatotokat, imidzseteket, rátok fér. A másik dolgába meg ne pofázzatok bele állandóan, sepregessetek a saját portátokon.


Sisso ugyanolyan díszfeminista, mint Karsay Dorka, csak régebbi kiadású. Erősen kétlem, hogy valaha is nyújtott volna egyikük is_érdemi_segítséget például bántalmazott nőknek, mondjuk egy eldugott borsodi anyaotthonban. Merthogy az a való világ, kedves feminista kisasszonyok, nem a budapesti tüntik, lilaködös lózungok, és jópofi színpadi ugra-bugrálás.


Egeszen a mult hetig szinte minden kommented amit olvastam,hordozott valami ertelmes gondolatot,amivel lehetett v.egyeterteni,v. vitatkozni es nem csak frocsoges volt.


Persze hogy nem zavarsz, de én arra a megállapításodra reflektáltam, miszerint: "Ja, ja, ja. Tudom én, hogy a csürhe sokmindenre képes." - Írtad ezt Nick:Hornby hozzászólására: "Dehogynem helyezgethetünk, sőt a népakarat ennél többre is képes, le is dönthetett szobrot! :-))"

Így már vili, vagy próbálsz még tekeregni egy sort?


Na akkor biztos azt is tudod, hogy mikor került oda a szobor és milyen ideológiai megfontolás alapján.

Egyébként a Kossuth térnek a magyar történelmet kellene kifejezni a megfelelő szobraival és sétányaival. A feladata a magyar államiság kifejezése a parlament épületével együtt, s ha netán egy idegenvezető sétálgat ott akkor kronológiájában bemutattva a külföldiek elött világossá tenné magyarország sorforditó nagy pillanatait ami europa történelmében is nyomot hagyott a szobrokon keresztül.

József Attilának gondolom, hogy nem ebben a társaságban lenne méltó helye, mivel más szerepe volt a magyarság kulturájában.


Valószínű, hogy van köztük rokoni kötelék. Ezek mindig a szabad piac, meg a tiszta verseny miatt rinyálnak - elméletben, a gyakorlatban nagyonis élnek a protekció nyújtotta előnyökkel. Álszent, sunyi bagázs.


Értettem Topo elvtárs. Tehát csak és kizárólag a József Attila szoborról lehet írni ebben a fórumban... mert miért is? Hol marad a szent szólásszabadság, szabad vélemény-nyilvánítás? Nem te szoktad kijelenteni nagy arccal máskor, hogy ahhoz szólsz hozzá, és úgy, amihez akarsz?


Jó az ausgetippelt is.
A sváb is használja, de még inkább a jiddis.


Na, Mandiner - innentől kezdve Ti (mi) vagyunk a neo-kuruc.info. Ezt most megüzente a csicskásán keresztül valamelyik balbunkó. lehet kezdeni rettegni - vagy "igazodni" a ballib PC-jéhez.
Megjegyzem, én ezeken az oldalakon bunkóságokat a ballib fizetett vagy önkéntes tahózásaira adott replikákban szoktam olvasni. Valóban, néha durva formában. De hát a ballib magyar prófétája őszödi beszéde? Az milyen? Az hogy tetszett-e a szerzőnek, erről nem beszél. Nem is értem miért. Hisz ezt a nyelvezetet ők honosították meg. (Bár egy-két derék honfitársam, tényleg, néha kevesebb a nemi élettel kapcsolatos kifejezést használhatna, még ha ezek a kifejezések ma már a Kossuth Rádió ballib szerkesztői által megszólaltatott takonymagyarokkal már megszokottá tenni kívánt nyelv, a "trágár nyelv" lett. De ez csak a privát nyelvvédő habitusomból adódó aggály, amelyet viszont mindenképpen ki kell mondani.)
Szóval, szegény Mandiner, ezt tekinthetjük akár életveszélyes fenyegetésnek is. Nemsoká a ballib bojkottál titeket mindenhol... Ez egy önbeteljesítő jóslat. Ezek nem viccelnek, ezek rögtönítélőleg bíráskodtak eddig és több embert kivégeztek, mint Haynau.) Most, ettől a macskajancsitól, és alom-testvéreitől kell-e félni?

Válaszok:
citizen queen | 2011. november 21. 11:57

Isten őrizz, hogy ezt a jogodat elvitassam tőled. :-) De nem is erről volt itt nagybaszó'... Hanem egészen másról. Tisztességes, egyenes választ persze nem sikerült produkálnod, de hát ez nem újdonság, megszokhattuk már, hogyha olyan kérdést kapsz, ami számodra kellemetlen, akkor mesterien tekergőzöl ki belőle. Ez is valami.


Nem a parlamenthez mi köze ennek az eltartott ingyenélő senkiházinak, a Hatvany báró kitartottjának, hanem a magyar államhatalomhoz?
Mert mondjuk a Kossuth tér egy államhatalmi és nem egy ideológiai jelkép. Volt. Míg bolsikáink saját képükre és hasonlatosságukra át nem alakították. Amikor kidobták a szemétbe a régi Kossuth szobrot. Akkor nem vinnyogott egy posztkommunista ballib sem.
Vinnyogni lehet, de akkor inkább az eldobott csikkeken.


Tojni kell a ballib bojkottra Kínainak, és a Mandinak is. Nehogy már a belpesti ballib értelmiség véleményterrorjához kelljen igazodniuk. Ha nemteccik valami, akkor el lehet menni innen, kedves ballib nickek, ugye emlékeztek még, ki mondta ezt az örökbecsűt.


Jaj, El Topo, maga ne hivatkozzon a "mindenről az jut eszébe" szólásra - hát magának is csak egyetlen egy gondolata van és csak azt ismételgeti, mint egy civil molnárcsaba, vagy ez a cikkíró.
Maguk véletlen nem azonosak, vagy nem egy hospodárból jöttek?


Juj-juj, csak nem dühösnek tetszik lenni?

"Természetesen Sztálin szobrát nem nyilas csürhe döntötte le, hanem mások."

Ennyire voltam kíváncsi, köszöntem. Tehát akkor megegyezhetünk abban, hogy szobrot nem mindig a csürhe döntöget.


"Tudhatnád, hogy az önzetlen és szeretetteljes magyar, baloldal hagyományosan elég sajátosan értelmezi a szabadság fogalmát, mindent szabad ami az véleményükkel és romboló szándékaikkal egyezik, a többi ostoba náci."

Igen, nap mint nap ékes példákkal bizonyítják ezt az axiómát itt a Mandin is a ballib nickek. De ez a hiszti, ami a hétvégén Kínai írása miatt kitört, ez übereli az eddigi vonyításokat, pedig van bőven.


Endékás vidékeken nemigen ismerik.


"Szobrokat pedig nem helyezgetünk át csak úgy."

Persze, szemforgató, bociszemű balos ártatlanság.
És meg tudná mondani hol van Pázmány Péter szobra? Prohászkáé? És ki robbantotta fel Gömböst? Hát a maguk hipertoleráns, most kegyelemért könyörgő terrorcsapatai.
De legalább ne hazudoznának. Mert van még, aki emlékszik a régi szobrokra, amiket maguk eltávolítottak vagy a munkás-paraszt hatalom, a proletár diktatúra vagy a Forradalmi Kormányuk nevében azokra is vagyunk még akik emlékszünk.
Mert maguk egy fajtából valók, Ebből. A szobordöntögetősből.


LOL!

nem is tudtam, hogy hatalmi akolmelegben blogolok!
köszi flekó! 'U made my day!'

--------------------
viccet félretéve. nekem nem igazán derül ki, hogy mit akar mondani ez a fleck úr. ezen a mondaton pedig szinte felnyerítettem:
"Mi egy civil kezdeményezésből magát kinövő független lap vagyunk, egy elvi alapon szerveződő virtuális közösség."

civil, független, elvi, virtuális, közösség.
aha persze.
ezt már ismerjük.
1. civilek, ha nincsenek a haverok kormányon
2. függetlenek, ha a haverok nincsenek kormányon
3. elviek úgy általában, csakhát magyar ember tudja: az elv olyan, mint a fing. amíg lehet tartjuk... ...de nekik csak pajzs és szélkakas.
4. virtuális. jó. legyen, de akkor nem létezik. akkor mit veri a mellét?
5. közösség. inkább bűnbanda, ám mivel virtuális, nem lehet őket bekasztlizni.

szerintem ez az ember nem igazán érti és éli a valóságot. természetesen tévedhetek.

Válaszok:
Tehetetlen Dodó | 2011. november 21. 12:14

Hogyne értené.
Csak pechje van: most nem az ő valóságuk működik.

Válaszok:
arlequin | 2011. november 21. 12:19

rendben dodó. neked bevallom. értem én.

de éppen ezért nem értem...


Látod, erre nem jön válasz. A szellemi fölényük axióma, nem szorul magyarázatra. Egy liberális maga az Úristen, akinek létezését tagadva önmagát teszi annak helyére. És fennen hangoztatja:

Csak hódolat illet, nem bírálat!

Ezen kívül mindig független és világnézetileg semleges. Bár ezzel kissé bajban vagyok, mert semleges világnézete csak egy hülyének lehet, aki nem tud képet alkotni magának az őt körülvevő világról.

A liberális pedig nem hülye. Csak hazudik.


Nem a témához tartozik, de arról vajon miért nem olvasni sehol, hogy a baloldal hős protokommunista költője halála előtt pár hónappal belépett a Nyilaskeresztes Pártba. Ezek után Sas Józsi bácsi mondandója inkább tragikus, mint objektívnak tekinthető és az egész balos haccacáré közröhej .
De ez nem is JA névtelen niemandról és munkakerülőről szól, hanem a bal féktelen és sértett egójáról - még ha egy kisnyilast is kell ehhez megvédeni.


igazán szórakoztató. s mégis helytálló nyelvészeti fejtegetéseid vannak. össze kellene gyűjteni őket és kiadni.

őszinte tisztelettel:

egy paraszthajszál


és mi van a némákkal?
és a süketekkel?
azok nem is emberek?

evolúciós ábrándjaid fokozott felülvizsgálatra szorulnak.

hovatovább, egy kis topo-magyar szótár:

információ=adat
archiváljon=megőrizni, de szakszerűen: "becses dokumentumokat(értsd: iratokat) adattárba helyez (nem, nem az öreg aids-esről van szó...)

no akkor essünk neki finoman. egy nyelv sohase képes az archiválásra. elnézést őrmi. lehetséges, sőt én készséggel elhiszem, hogy te anyanyelvként tanultad az igaz magyar nyelvet, de ne archiváltassál már vele kérlek, mert körédröhögöm a mariana-árkot...

bezzeg az 'áramoltasson' kifejezésed helyénvaló és jól kifejezi közlési kényszerünk működési elvét. jó legyél.

Válaszok:
1istvan | 2011. november 21. 13:22

a szobor valóban a Duna felé néz.
bocs

Válaszok:
arlequin | 2011. november 21. 13:30

parancsolsz?
felőlem akár tibet felé is nézhetne.


drága szüvemszottya!

lennél oly együttérző, hogy elmondanád hol jelentettem ki ilyet?

de tényleg, mert emlékezetem szerint - ami persze megcsalhat - soha nem vitatkoztam a józsef attila szoborról.

utána fikázhatsz okkal-joggal.


A közszereplőnek kötelessége eltűrni mindent. Kivéve persze, ha balliberálisról van szó, mert azért mindennek van már határa..!!


szóval?

nagyon remélem, hogy nem hazudtál.


na azért. ennyire még nem hülyültem meg.
de azért hagy jegyezzem meg, hogy elég 'nagy' mellékattintás volt komám.
öhm.
nademiegymás. szép napot mindenkinek!


na azért. ennyire még nem hülyültem meg.
de azért hagy jegyezzem meg, hogy elég 'nagy' mellékattintás volt komám.
öhm.
nademiegymás. szép napot mindenkinek!


én kérek elnézést, hogy nem vagyok hajlandó kis-nagybetűzni.

azért szabadjon megjegyezzem, hogy nem annyira egyszerű a debil-téma, ahogy azt látod(?). sok-sok honfitársunk egyszerűen nem vesz semmiféle fáradtságot nyelvünk művelésére. blogen nyilván nem egy átlagos felfogású ember, így, szerencséjére, nem kellett foglalkoznia a magyar nyelv megpróbáltatásaival. ez rád is áll. ezek tények. ám a nyelv nem csak ennyi és nem csak így. hiába képes valaki szépen fogalmazni, ha boldogtalan.

nem?


miért kell egy bocsánatkérést diszlájkolni?!

de tényleg! topo olyat tesz, ami igen ritka, erre itt egyesek diszlájkolják.

megáll az ész!

Válaszok:
Tehetetlen Dodó | 2011. november 21. 15:19

Kárpótlásként ezennel adtam neki egy pluszt.

Válaszok:
arlequin | 2011. november 21. 15:30

na én is. pedig nem szoktam se ezt, se azt megtenni. pedig elég 'jól' félrekattintott... :-)))


Azok a történelmi ismeretek, amik hiányoznak a veres zoknis szalonokból.
Saint Simon herceg emlékirataiban olvasható arról az arisztokrata dámáról, aki hiperaktív bélműködése miatt helyben fosikázta minden összejövetelen magát.
Kiegyengetném a cikkíró kitekert magyarázgatását.
Nem kellene a gátlástalanul helyben fosikázókat szobatisztaként feltüntetni s mindjárt érthetőbbé válna a világ.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó