Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2011. november 11. 19:00

Jogerősen felmentette Tóth Jánost a hivatali visszaélés vádja alól a Fővárosi Ítélőtábla.

Jogerősen felmentette az UD Zrt. vezetőjét, Tóth Jánost a hivatali visszaélés vádja alól pénteken a Fővárosi Ítélőtábla. Tóth János és öt másik személy ellen azért indult büntetőeljárás, mert 2008 őszén a céggel kapcsolatos botrány kipattanásakor az UD Zrt. székhelyén tartott házkutatáson rendőrségi és adóhatósági információkat tartalmazó adathordozókat találtak, amelyek jogellenes adatlekérésre utaltak.

A vádemelés után azonban idén áprilisban a Fővárosi Bíróság első fokon bűncselekmény hiányában felmentette a felbujtói magatartással vádolt Tóth Jánost, mert hiányzott a hivatali bűncselekmény megállapításához szükséges célzatos magatartás nála. Ezt emelete jogerőre az ítélőtábla - mondta el Futó Barnabás ügyvéd.
   
Tóth János két, tettesi magatartással vádolt társát, egy rendőrt és egy adóhatósági dolgozót jogerősen pénzbüntetéssel sújtották.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/28626


Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Ez elég nehezen értelmezhető. Ezek szerint bárki gyűjthet illegálisan adatot az adóhatóságtól és a rendőrségtél bárkiről? Jól értem? :o)


Hivatali visszaélés volt, nyilván felbujtó is, aki pengetett, csak Tóth nem (egyszerű) hivatalnok. Így hivatali vétséget sem követhetett el.

Jogszerű.


Hát igen, ez után nyilvánvaló, hogy Dávid Ibikéék egy nagyot hazudtak,
és a bűncselekményt a volt MDF-es igazságügymuniszter (Dávid) követte el tettestársaival együtt.

Meglepő lenne, ha a felelősségrevonásuk (méltó és példaértékű büntetésük) elmaradna.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó