Többnapos demonstrációt ígér a Liga

2011. november 5. 09:43

Ha a mostani demonstráció hatására sem vonja vissza a kormány a munkavállalókat hátrányosan érintő módosításokat, akkor egy hónapon belül újra félpályás útlezárásokat tartanak a Liga Szakszervezetek - közölte Gaskó István az M1 műsorában.

Csak Budapest környékén tart még a Liga demonstrációja, a félpályás útlezárások máshol mindenütt véget értek - közölte Gaskó István, a szakszervezet elnöke az M1 Az Este című műsorában. Gaskó elmondta, ha a mostani demonstráció hatására sem vonja vissza a kormány a munkavállalókat hátrányosan érintő módosításokat, akkor egy hónapon belül újra félpályás útlezárásokat tartanak. Hozzátette, akkor már nem egy, hanem két-három napra terveznek.

Gaskó közölte, a kormánnyal megszakadtak a tárgyalások, amikor az a nemzetgazdasági tárca álláspontját fogadta el a Munka törvénykönyve módosítása kapcsán, és ilyen irányú javaslatot terjesztett elő a parlamentben. Az adásban az elnök több szempontból bírálta a a módosításokat, az eredeti Munka törvénykönyvéről pedig megjegyezte: az sem nehezítette volna a munkahelyek szaporítását.

Gaskó szerint cinizmus azt mondani, hogy a saját érdekeiket védik a szakszervezeti vezetők, az ilyen kijelentések célja, hogy ellenszenvet keltsenek velük szemben.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/28303