12 millióért ad tanácsokat Hegedűs Zsuzsa

2011. november 4. 19:22

Nyilvánosságra hozták a Miniszterelnökség által kötött szerződések legfrissebb adatait.

Hegedűs Zsuzsanna szociológus a társadalmi felzárkóztatás, a társadalmi konfliktusok kezelése és az ezek megoldására szolgáló stratégiák kidolgozására 12 millió, Tellér Gyula a kormánypolitika társadalomelméleti háttérének tanulmányozására, politikai elemzések készítésére és tanácsadásra több mint 7 millió forintot kap, Balogh Gábor öttusa-világbajnok pedig sportügyekben ad tanácsokat Orbán Viktornak 9 millió forintért évente. Szapáry György 2010 júniusa és 2011. január 31. között 8 millió forintért végzett tanácsadást jogalkotási és kodifikációs ügyekben, továbbá nemzetközi pénzügyi és gazdasági folyamatokat elemzett. Félegyházy-Megyesy Jenő 12 millió forintért segíti a nyugati magyarsággal, valamint a civil és jótékonysági szervezetekkel való kapcsolattartásban a kormányfőt. Madarász László a magyar-francia gazdasági kapcsolatokat akadályozó ügyek rendezésében működik közre 4,3 millió forintért.

A nettó ötmillió forintot meghaladó szerződések közül a legnagyobb értékűt az I.M.G. Inter Media Group Kft.-vel kötötte a Miniszterelnökség: a vállalkozás 40 millió forintért nyújtott médiaszolgáltatásokat a szociális konzultációhoz kapcsolódóan. Az AllSys Management Kft. 8 millió forintért tájékoztatta a lakosságot a szociális konzultációról, míg a Prestige Media Reklámügynökség Kft. 7,7 millió forintért gyártott filmeket az új alaptörvényhez kapcsolódó nemzeti konzultációhoz. Burger Barna cége, a Fókusz-Pókusz Kft. évi 9 millió forintért készít fotódokumentációt az Orbán Viktor részvételével zajló eseményekről, Benkő Szilárd pedig tíz hónapon keresztül döntően rendezvényszervezői munkát végzett a Miniszterelnökségnek 11 millió forintért. A Qualiton Alkotó, Művészetszolgáltató Kft. a kormányfő beszédeinek előkészítéséért és rendezéséért 8,2 millió forintot kap. Győri Tibor, a Nézőpont Intézet korábbi tulajdonosa a miniszterelnök tevékenységével kapcsolatos jogi koordinációs feladatok végrehajtására szerződött 6,7 millió forintért. A Nézőpont Intézet nyáron ugyancsak dolgozott a Miniszterelnökségnek: 1,7 millió forintért közvélemény-kutatást végzett a magyar uniós elnökség megítéléséről.

Az orbanviktor.hu weboldalt tervező Vármegye Média Kiadó és Szolgáltató Kft. évi 3,7 millió forintért üzemelteti a honlapot. Völgyesi Miklós, Horváth Attila, Henter Lilla és Vida Viviána Ildikó a 2006. október 23-i események kivizsgálásával összefüggő jogi tanácsadásra szerződött, mindannyian Balsai István mellett dolgoztak. Henter 3 millió forintot, a többiek - valamint a Gaudesign Bt. - 4,2 millió forintot kaptak ugyanezért. Pintér Sándor korábbi cége, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. pénzszállításra kötött szerződést, és idén nagyjából 1,2 millió forintért végezte ezt a tevékenységet. A nyilvánosságra hozott adatok között kisebb értékű szerződések is szerepelnek, így kiderül belőlük például, hogy Jókai Anna író százezer forintért mondott emlékbeszédet Brunszvik Teréz halálának 150. évfordulóján.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/28293