Gyurcsány-Szijjártó vita a Parlamentben

2011. október 27. 12:51

Először szólalt fel függetlenként Gyurcsány Ferenc, aki beszédében a jövő évi költségvetés tervezetét és a kormányt bírálta. A kormány „vad, jobboldali, konzervatív gazdaság- és társadalompolitikát folytat, szegényellenes és gazdagpárti” - összegzett Gyurcsány. Szijjártó Péter válaszában több szerénységre intette a volt miniszterelnököt.

2011. október 27. 12:51

Őrült beszéd, de van benne rendszer - idézte William Shakespeare Hamletjéből Poloniust Gyurcsány Ferenc, hozzátéve, hogy ezt a kormány költségvetési tervére érti, és nem dicséretnek szánja. Szerinte a kormány lemondott arról, hogy az ország a növekedés pályájára álljon, és hiába beszél Orbán Viktor miniszterelnök a magyar gyorsnaszádról és nehézkes európai uniós anyahajóról, mivel Magyarország gazdasága minden bizonnyal nem növekszik, Európa átlagos növekedése viszont teljesül. Kritizálta a kormányt, amiért komoly összegeket von ki az oktatásból, az egészségügyből és az önkormányzati szférából, miközben ellenzékben ezek ellenkezőjét ígérték. Megjegyezte, hogy miközben ellenzékben azt mondták, hogy az adócsökkentés vezeti ki az országot a bajból, másfél év alatt 20 új adót vezettek be. A kormány „vad, jobboldali, konzervatív gazdaság- és társadalompolitikát folytat, szegényellenes és gazdagpárti” - összegzett Gyurcsány, aki szerint a kormány folytatja az elmúlt másfél év ámokfutását és tönkreteszi az országot. „Lelkük rajta, de ezért az emberek meg fogják önöket büntetni. Nem kicsit, nagyon” - fogalmazott.

Szijjártó Péter Gyurcsány beszédére reagálva úgy fogalmazott: több szerénység lenne indokolt egy olyan politikus részéről, akinek vezetésével Magyarország „végletekig eladósodott”, ráadásul nem külső tényezők hatására, hanem „rossz gazdaságpolitikai döntések, rosszindulat és a magánérdek közérdek fölé kerülése” okán. Felszólalását azzal zárta, hogy sajnálja, hogy Gyurcsány Ferenc és képviselőtársai nem támogatják a kormány céljait, de az emberek - akik 2010-ben világos döntést hoztak Gyurcsány Ferencről és véget vetettek a megszorítások és a hazugság politikájának - igen.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Réka
2011. október 28. 14:24
Ez a VADBAROM gyurcsány, aki LEKURVÁZTA az országot, most beáll a "4 K" közé. Ezek nem négyen vannak, hanem: " S O K - K ". Lehet, hogy nem rák gondolt amikor ezt a jelzőt használta? Ezeket tisztelte meg, mert az ilyeneket ismeri csak. Gondolom, hogy az anyjából, feleségéből, lányából kiindulva mondta ezeket. Azt hitte, hogy más is olyan mint a saját családja. Mi kikérjük magunknak, mi másfajtához tartozunk, de elfogadjuk, sajnos vannak kurvák, de azért ne éltessük azokat, határolódjun el.
trust
2011. október 28. 07:29
Nekem az a véleményem, hogy nem kell ezzel az őrülttel foglalkozni. Ne szóljon a parlamenti munka Gyurcsányról, van ebben az országban elég baj, azzal kéne foglalkozni. Ez az ember nem érdemli meg, hogy a média róla szóljon.
magnamater
2011. október 27. 18:24
Igazán megható, hogy a dúsgazdag Gyurcsány hogyan aggódik a szegényekért, bár az is eszébe juthatna néha, sokukat az ő rendszere juttatta nyomorba!
Honfi-fi
2011. október 27. 16:27
Felszólalócsány, még szólalgat kicsit, aztán végleg elnyomják, mint a csikket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik