Mit kaphat Gyurcsány?

2011. október 04. 17:32

2006-ban Gyurcsány adott valamit az embereknek, amit még soha senki, hitet, hogy megváltozhat az ország.

2011. október 04. 17:32
Cseszkó Tamás
westindex

„Gyurcsány Ferenc a rendszerváltás óta a legnagyobb hatású politikus. Mindenekelőtt ezt kell aláhúzni. Őt soha nem győzte le Orbán Viktor, ellenben neki sikerült legyőznie a Fidesz legerősebb emberét. 2006-ban Gyurcsány adott valamit az embereknek, amit még soha senki, hitet, hogy megváltozhat az ország. Persze nem változott semmi, de maga a tudat, hogy végre felemelkedhetünk a középszerűségből, előre mutató volt. Vajon mi lesz vele? (...)

Gyurcsány ma aktuálisabb, mint valaha. Azóta új szelek fújnak, Orbán Viktor kormánya tökéletes úton halad valamifelé, amiről még mi sem tudjuk, hogy pontosan mi. Célkeresztbe került a legbátrabb baloldali politikus, kiadták az ügyészségnek, és most már meg is gyanúsították. A képlet nem egyszerű. Ha ejtik Gyurcsány ellen a vádat, akkor gyakorlatilag kimondják, hogy ártatlan. Egy esetleges ítéletnél óriási balhé törhet ki, hiszen kormányfőt elítélni, ráadásul munkájával összefüggő ügy miatt... Hogy is mondjuk... Bátor húzás lenne. A jobboldaliak közül azonban továbbra is vannak, akik várják az elszámoltatást. A jobbikosokról nem is beszélve. Vajon van-e megoldás? Vagy a Fidesz tényleg ráhagyja az ügyészségre? Nem gondolnánk. Az is benne van a pakliban, hogy Gyurcsány felfüggesztett börtönbüntetést kap. Ebben az esetben szabad marad, de a bélyeg örökké rajta marad, s a jobboldal kárörvendően mondhatja, hiteltelen, mert elítélték.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 220 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nagytestver
2011. október 05. 10:24
"2006-ban Gyurcsány adott valamit az embereknek, amit még soha senki, hitet, hogy megváltozhat az ország." Megváltozott, te beteg agyú! Nyögi mindenki azt a fasza kis változást, akinek nem volt annyi esze, hogy megpattanjon a hitet kapott országból. Adott hitet a bűnöző és elvette a pénzt,jó csere volt, köszi Gyurcsány, Puch László stb.
nyugalmazott tanár
2011. október 05. 09:19
Lassan eljön az ideje, hogy a Polgári Körök tüntessenek a jogállamiság mellett, a médiából tovább áradó hazugságok és a közhatalmat gyalázó, szélsőséges, mocskolódó baloldal, a jogállamiságot veszélyeztetők ellen. Ha kell, akkor ez nem kerülhető meg. Akkor is tüntetnünk kell, amikor még csak fenyegetnek bennünket, bűnözők és gyanusítottak, meg a klientúrájuk és tettestársaik fenyegetik demokratikus, jogállami intézményrendszerünket. Ha kell. hát tüntessünk! Ez a lényege az új szellemi Szövetségnek: a Szabadság Kiáltványának. Lélekben mindenki csatlakozhat ehhez a gondolathoz.
Sihuhu
2011. október 05. 08:45
"Geir Haarde (izlandi exminiszterelnök) tagadja bűnösségét, azt hangoztatja, "bohózat" az ellene indított eljárás, amelyet politikai ellenfelei kezdeményeztek." Lehet, hogy ott is diktatúra van?
OmegaMale
2011. október 05. 08:29
"2006-ban Gyurcsány adott valamit az embereknek, amit még soha senki, hitet, hogy megváltozhat az ország. " Kész, CSODAFEGYVER, végünk van !!!! OMFG Mindenki meneküljön! Ennyi, én mára végeztem... XD Először azt hittem Dawn-szindrómás a kép alapján, az talán mentette volna a srácot (de nem, a Dawn- szindrómások is kikérik maguknak a srácot :D). Ilyen fiatal, feltörekvő (az internet egy kurva, keressetek és találtok... de csak ha bátrak vagytok) gyerkőc, ha besétált volna a bankba és bombával meg rablással viccelődik, akkor sem tudta volna így elintézni magát XD.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik