Miért New York és a WTC?

2011. szeptember 12. 08:42

Bizony, a prosperáló szabad világ szimbóluma még mindig New York (és nem mondjuk egy budapesti romkocsma).

2011. szeptember 12. 08:42
Tallián Miklós
Egy elefánt izéi

„Nem igazán van értelme Magyarországon szeptember 11-ről írnom, mert ahogy minden világpolitikai jelentőségű eseményről, már erről is rég kialakult a kurucinfótól a Plankóig tartó tökéletesen téves alapkonszenzus. Amihez képest a kurucok paranoid, antiszemita összeesküvés-elméletei egyszerűen másodlagosak. A számos lehetőség közül szinte kizárólag Guardiant fogyasztó mainstream külpolitikai magyarázók (Lovastól az LMP-ig) magyarázatai a háborúkról, a gazdasági válságról meg ezekről meg hát, harmadlagosak.

Ennek a téves konszenzusnak a lényege, hogy 10 éve valaki másokat támadtak meg. Ez a konszenzus annak ellenére él, hogy bin Laden konkrétan elmagyarázta, hogy lófaszt, nem a WTC-vel, hanem az egész nyugati világgal van baja, és ezt pár rákövetkező robbantással meg is erősítette.

Hogy mégis akkor miért New York és a WTC? Mert bizony, a prosperáló szabad világ szimbóluma még mindig New York (és nem mondjuk egy budapesti romkocsma).

De persze egy olyan országban, ahol Semjén Zsolt felel a külpolitikáért, és lényegében bármit el tud hitetni arról, mi van az országhatáron kívül, nem kell ezt észben tartani, de még megfontolni se nagyon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mardel
2011. szeptember 12. 10:17
Kedves Félbarom! Járj egy kicsit az amerikai vidéken! Bedeszkázott, üres házak tömege. Ennyi, szóval ott az egész ország egy romkocsma. A másik probléma, hogy akkor miért itt osztod az észt?
Himalája
2011. szeptember 12. 10:03
"Bizony, a prosperáló szabad világ szimbóluma még mindig New York (és nem mondjuk egy budapesti romkocsma). " Természetesen. A kocsmák kötelesek az államot eltartani, jövedelem, ÁFA, jövedéki adók által. Ehhez képest a tőke, értékpapírok adóztatása maga a paradicsom. Ráadásul, ha a piac gyengélkedik, zuhannak a bankok, nagy cégek részvényei, értékpapírjai számíthatnak az adófizetők pénzére is. Mindent megkaphatnak állami támogatással még IMF hitelt is.
saddlenode
2011. szeptember 12. 09:41
"Hogy mégis akkor miért New York és a WTC? Mert bizony, a prosperáló szabad világ szimbóluma még mindig New York (és nem mondjuk egy budapesti romkocsma)." barom! New York-ban 50-szer annyi romkocsma jellegű hely van, az az alternatív (ott ráadásul antikapitalista is) szcéna, amit annyira gyűlöl ez a józsifejű milliószor erősebb és radikálisabb mint Magyaro-on.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik