Obama: Amerika erősebb, mint tíz éve

2011. szeptember 10. 15:44

Az amerikaiakat nem rettentik meg a biztonságukat érő ismételt fenyegetések - jelentette ki a rádióban elhangzó és interneten is közzétett szokásos heti üzenetében szombaton Barack Obama amerikai elnök. Az USA ma erősebb, és az al-Kaida úton van a megsemmisülés felé - fogalmazott az elnök.

2011. szeptember 10. 15:44

Az Egyesült Államok tíz évvel a tragédia után erősebb, az amerikaiakat nem rettentik meg a biztonságukat érő ismételt fenyegetések - jelentette ki a rádióban elhangzó és interneten is közzétett szokásos heti üzenetében szombaton Barack Obama amerikai elnök. „Hála katonáink és hírszerzőink, jogalkalmazóink és belföldi biztonsági szakembereink erőfeszítéseinek, kétségtelen, hogy Amerika ma erősebb, és az al-Kaida úton van a megsemmisülés felé" - fogalmazott az elnök.

Obama szólt arról, hogy terrorcsoportok ezután is célba fogják venni az Egyesült Államokat. „Elszánt ellenséggel állunk szemben, és senki se higgye, hogy nem akar majd újból lecsapni ránk. De mi éberek maradunk. Minden tőlünk telhetőt elkövetünk azért, hogy megvédjük népünket, és bármi próbáljon is utunkba állni, lendülettel teli nemzetként tovább haladunk utunkon" - mondta az amerikai elnök.

XVI. Benedek pápa elutasította az Isten nevében elkövetett erőszakot abban az üzenetben, amelyet a 2001. szeptember 11-ei Amerika-ellenes terrortámadások tizedik évfordulóján küldött Timothy Dolan New York-i érseknek, az amerikai püspöki konferencia vezetőjének. A katolikus egyházfő az igazság iránti nagyobb elkötelezettségre, s „a szolidaritás globális kultúrájának” ápolására szólított fel annak érdekében, hogy a világ megszabadulhasson azoktól a bajoktól, amelyek a tíz évvel ezelőttihez hasonló erőszakos cselekedeteket idéznek elő.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alma1234
2011. szeptember 11. 19:37
"Obama: Amerika erősebb, mint tíz éve" Marhaság. Amerika húsz éve volt a legerősebb, mint egyetlen szuperhatalom. Tíz éve még mindig a legerősebb volt, de már gyengébb volt mint húsz éve. Ma gyengébb mint tíz éve és még gyengébb tíz év múlva lesz. Így múlik el a világ dicsősége. És ha tovább folytatja a dél amerikaiak, afrikaiak bevándoroltatását, a fehér lakosság részarányának csökkentését akkor 30 év múlva nem lesz a világ 50 legfejlettebb állama között.
korona
2011. szeptember 11. 18:08
Ime, élő tanúi lehetünk, hogyan csinálnak valamiből kultuszt. Már-már olyan ováció, olyan meghatódottság a parancsolóan illő magatartás, mint amikor egy szoborról addig győzködik a nézőit, hogy csodatevő, mígnem végre - mégha többen kételkednek is - az államhatalommal együtt a nép is elhiszi. Nos, igaz a történelem?
Krupp Skya
2011. szeptember 11. 17:07
Tegnap cseresznyepaprikát ettem ma erősebb volt mint tegnap.
sky.net
2011. szeptember 11. 11:45
ja nagyon izzad ... bácsi elromlott a kormányszervó kicsi néger ? meg aztán harvardi jogász imázson eléggé lötyög ez az alfa hím.357 magnum jelmez...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik