Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2011. augusztus 24. 16:01

Az elmúlt nyolc év gazdaságpolitikájából másfél évért már Orbánék a felelősek - írja keddi közleményében a LIGA Szakszervezetek. A nyilatkozat Szijjártó Péter keddi, az új munka törvénykönyvéhez kapcsolódó bejelentésére válaszol.

Visszautasítja Szijjártó Péter keddi közlését a LIGA Szakszervezetek, melyben a szóvivő arról beszélt: az új munka törvénykönyvét ellenzők a munkanélküliség pártján állnak.

A szakszervezeti konföderáció az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében kifejti: alapos szakmai elemzést követően utasította el a munka törvénykönyve tervezetét; az elkészített és közzétett 80 oldalas munkajogi anyag következtetései egyértelműen azt mutatják, hogy a tervezett változtatások a foglalkoztatás növekedése ellen hatnak.

A LIGA úgy látja, hogy a tervezet életbe léptetése esetén számtalan munkahely válna feleslegessé, az állásukat megőrzők fizetése pedig drasztikusan csökkenne. Mindeközben a munkaidő és a szabadságok szabályozása úgy változna pusztán a munkaadók kedvéért, hogy az családok ezreit tenné tönkre - áll a közleményben.

A LIGA Szakszervezetek egyetért Szijjártó Péter azon gondolatával, hogy „Magyarország számára az egyik legnagyobb gondot a magas munkanélküliség okozza”, illetve, hogy „az elmúlt nyolc év elhibázott gazdaságpolitikája (...) miatt évről évre csökkent a dolgozó emberek száma”, ugyanakkor felhívják a szóvivő figyelmét arra, hogy „az elmúlt nyolc év gazdaságpolitikájából másfél évért már ők a felelősek”.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/25234


14 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


"Visszautasítja Szijjártó Péter keddi közlését a LIGA Szakszervezetek, melyben a szóvivő arról beszélt: az új munka törvénykönyvét ellenzők a munkanélküliség pártján állnak."

Ennek a tenyérbemászó Petyának ezekért a kijelentésekért miért nem adja meg már valaki azt, amit érdemelne? Bár mivel Petya a kormány szócsöve, ez vonatkozik az Emberre Aki Még Soha Nem Hazudott.


a sztrájkokra már nem is emlékszel?
Szatyorban éltél akkoriban?


És a legsúlyosabb, hogy az ilyen kijelentésekkel Petya elárulja, hogy mennyire hülyének néz minket ő és szeretett kormányunk. Hogy ilyen egybites üzenetekkel el lehet terelni a figyelmet a lényegről.


Másfél éve 2010. február 24. volt. Aznap a ME Bajnai Gordon volt. És még egy jó ideig ...


"Az elmúlt nyolc év gazdaságpolitikájából másfél évért már Orbánék a felelősek"

Ez kb olyan hogy a szakadékba irányításról és a belezuhanásról nem a Fidesz tehet viszont a földet érés zúzódásiról már igen..

Válaszok:
jag3 | 2011. augusztus 24. 22:11

Hát, 3000 milliárdnyi magányugdij elköltéséért és az adórendszer felboritásáért, és az ehhez kapcsolódó gyorsuló eladósodásért (a valós hiányadat az eredeti fideszes 6-7%-ot közeliti) már a Fidesz a felelős.

Ha annyira látszott, hogy baj van a devizahitelezéssel -márpedig az biztosan látszott- az alakuló kormány első feladata lett volna, hogy beavatkozzon. Nem tette. Még most is csak ott tart, hogy rátolná a problémát a következő ciklusra, miközben a következő ciklus gazdasági kormányzatát alkotmányos eszközökkel gúzsba köti.

Ha távolabbra tekintünk a Fidesz ott bábáskodott a válsághelyzet kialakulása körül. A környező országokéhoz képest magas kamatszintért Járai jegybankár a felelős. A magas kamatszint, illetve a belső infláció/erős forint jelentette árfolyamkockázat hozta a nyakunkra a devizahitelezést.

Végül a Fidesz kormányzata alatt telepedtek be a nemzetközi áruhűzláncok, ekkor vesztettük el az ellenőrzésta belső piacok felett.

Nem, Orbán nem felelős :o) Ugyanmár. :p


Azt hittétek. hogy a vezér csak ijeszgetett Kinával.

Hát nem, elhozza nekünk, munka törvénykönyv formájában.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó