Cáfolja Szijjártót a LIGA

2011. augusztus 24. 16:01

Az elmúlt nyolc év gazdaságpolitikájából másfél évért már Orbánék a felelősek - írja keddi közleményében a LIGA Szakszervezetek. A nyilatkozat Szijjártó Péter keddi, az új munka törvénykönyvéhez kapcsolódó bejelentésére válaszol.

Visszautasítja Szijjártó Péter keddi közlését a LIGA Szakszervezetek, melyben a szóvivő arról beszélt: az új munka törvénykönyvét ellenzők a munkanélküliség pártján állnak.

A szakszervezeti konföderáció az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében kifejti: alapos szakmai elemzést követően utasította el a munka törvénykönyve tervezetét; az elkészített és közzétett 80 oldalas munkajogi anyag következtetései egyértelműen azt mutatják, hogy a tervezett változtatások a foglalkoztatás növekedése ellen hatnak.

A LIGA úgy látja, hogy a tervezet életbe léptetése esetén számtalan munkahely válna feleslegessé, az állásukat megőrzők fizetése pedig drasztikusan csökkenne. Mindeközben a munkaidő és a szabadságok szabályozása úgy változna pusztán a munkaadók kedvéért, hogy az családok ezreit tenné tönkre - áll a közleményben.

A LIGA Szakszervezetek egyetért Szijjártó Péter azon gondolatával, hogy „Magyarország számára az egyik legnagyobb gondot a magas munkanélküliség okozza”, illetve, hogy „az elmúlt nyolc év elhibázott gazdaságpolitikája (...) miatt évről évre csökkent a dolgozó emberek száma”, ugyanakkor felhívják a szóvivő figyelmét arra, hogy „az elmúlt nyolc év gazdaságpolitikájából másfél évért már ők a felelősek”.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/25234