Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2011. augusztus 24. 16:01

Az elmúlt nyolc év gazdaságpolitikájából másfél évért már Orbánék a felelősek - írja keddi közleményében a LIGA Szakszervezetek. A nyilatkozat Szijjártó Péter keddi, az új munka törvénykönyvéhez kapcsolódó bejelentésére válaszol.

Visszautasítja Szijjártó Péter keddi közlését a LIGA Szakszervezetek, melyben a szóvivő arról beszélt: az új munka törvénykönyvét ellenzők a munkanélküliség pártján állnak.

A szakszervezeti konföderáció az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében kifejti: alapos szakmai elemzést követően utasította el a munka törvénykönyve tervezetét; az elkészített és közzétett 80 oldalas munkajogi anyag következtetései egyértelműen azt mutatják, hogy a tervezett változtatások a foglalkoztatás növekedése ellen hatnak.

A LIGA úgy látja, hogy a tervezet életbe léptetése esetén számtalan munkahely válna feleslegessé, az állásukat megőrzők fizetése pedig drasztikusan csökkenne. Mindeközben a munkaidő és a szabadságok szabályozása úgy változna pusztán a munkaadók kedvéért, hogy az családok ezreit tenné tönkre - áll a közleményben.

A LIGA Szakszervezetek egyetért Szijjártó Péter azon gondolatával, hogy „Magyarország számára az egyik legnagyobb gondot a magas munkanélküliség okozza”, illetve, hogy „az elmúlt nyolc év elhibázott gazdaságpolitikája (...) miatt évről évre csökkent a dolgozó emberek száma”, ugyanakkor felhívják a szóvivő figyelmét arra, hogy „az elmúlt nyolc év gazdaságpolitikájából másfél évért már ők a felelősek”.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/25234


Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Hát, 3000 milliárdnyi magányugdij elköltéséért és az adórendszer felboritásáért, és az ehhez kapcsolódó gyorsuló eladósodásért (a valós hiányadat az eredeti fideszes 6-7%-ot közeliti) már a Fidesz a felelős.

Ha annyira látszott, hogy baj van a devizahitelezéssel -márpedig az biztosan látszott- az alakuló kormány első feladata lett volna, hogy beavatkozzon. Nem tette. Még most is csak ott tart, hogy rátolná a problémát a következő ciklusra, miközben a következő ciklus gazdasági kormányzatát alkotmányos eszközökkel gúzsba köti.

Ha távolabbra tekintünk a Fidesz ott bábáskodott a válsághelyzet kialakulása körül. A környező országokéhoz képest magas kamatszintért Járai jegybankár a felelős. A magas kamatszint, illetve a belső infláció/erős forint jelentette árfolyamkockázat hozta a nyakunkra a devizahitelezést.

Végül a Fidesz kormányzata alatt telepedtek be a nemzetközi áruhűzláncok, ekkor vesztettük el az ellenőrzésta belső piacok felett.

Nem, Orbán nem felelős :o) Ugyanmár. :pHozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó