A szíriai elnök távozását kéri a Külügyminisztérium

2011. augusztus 23. 17:28

Szíria lakossága megérdemli a demokratikus változásokat, ezért itt az idő, hogy Aszad elnök félreálljon - áll a Külügyminisztérium Szíriával kapcsolatos keddi közleményében.

2011. augusztus 23. 17:28

Magyarország kedden felszólította Bassár el-Aszad szíriai elnököt, hogy tartsa tiszteletben a szíriai tüntetők akaratát, és ne álljon a demokratikus változások útjába. A Külügyminisztérium keddi nyilatkozata szerint Bassár el-Aszad elnök mára elvesztette legitimációját, az „általa alkalmazott kíméletlen önkény” pedig hiteltelenítette folyamatos reformígéreteit is.

A közleményben az áll, „Magyarország rokonszenvvel tekint a szíriai nép demokratikus fordulatot óhajtó, békés tömegdemonstrációira”, ugyanis „Szíria lakossága megérdemli, hogy a demokratikus változásokra irányuló óhaja teljesüljön”. A Külügyminisztérium hozzáteszi: „Aszad elnök ennek (a változásnak) ma útjában áll, itt az idő, hogy félreálljon”. Magyarország emellett felszólította a szíriai elnököt és rezsimjét, hogy „azonnal hagyjon fel a civil lakosság tömeges mészárlásával”.

A Külügyminisztérium azt szeretné, ha Szíriában utat engednének „a demokratikus átalakulást, szabad választásokat, az emberi jogok és alapvető szabadságok érvényesülését célzó törekvéseknek”.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2011. augusztus 23. 22:38
Logikus közlemény. Nagyobbat szólt volna, ha nem az atlanti nagytesók előtt és nem után simul az antidiktátoros csapásirányba a külügy, de sebaj, a reálpolitika keményebb biznisz a popszakmánál :)
korona
2011. augusztus 23. 19:28
Én, aki a megbékélés, a békés egymásmellettélés híve vagyok, eddig azt hittem, hogy vannak magyarországi jó zsidók. De most már látom, hogy ezek mind a vesztünkbe hajszolnak bennünket. Miért? Miért ez a szellemi és lelki rombolása ennek az országnak?
korona
2011. augusztus 23. 19:20
Úristen! A hülyeségnek nincs határa! Mi a izét törődünk mi a szerencsétlen szíriaiakkal ??? Milyen jogon avatkozunk mi bele annak az országnak a belügyeibe ?? Ez a külügyminiszter brillíroz, de Magyarország ellen. Hiába, ilyenek a zsidók, ő sem tehet róla, hogy nem magyar, de a kormány tehetne, hogy a nem magyarok kezéből végre már kivenné a politikai (és nemkevésbé a gazdasági!) irányítást! Ez már nem a szocializmus, ez már nem a nemzetközi in- ternacionalizmus. Ma már igenis fontos, hogy ki milyen nemzetiségű, mennyire lojális Magyarországon a magyarokhoz! Emberek! Már nem marxista-leninista szellemű a politika - vagy mégis?!
Pirosz-szka
2011. augusztus 23. 17:52
Na, erre aztán Bassár el-Aszad szíriai elnök, összeszarta magát, fülét-farkát behúzva, szemlesütve elindult kifelé az országból, miközben megpróbálta virtuálisan elhelyezni a térképen, hol is van Magyarország.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik