Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2011. július 3. 10:45

A médiatörvény hatálya az internetes sajtótermékekhez fűzött kommentekre, blogbejegyzésekre, fórumokra nem terjed ki - közölte Koltay András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának tagja. A vonatkozó szabályozás csak a szerkesztett tartalmakra vonatkozik.

Koltay András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának tagja közölte: „A médiatörvény hatálya az internetes sajtótermékekhez fűzött kommentekre, blogbejegyzésekre, fórumokra nem terjed ki, és az internetes vagy nyomtatott sajtótermékek esetében eleve csak a június 30-át követően megjelent tartalommal kapcsolatban alkalmazható”.

 
Koltay úgy fogalmazott: „A július 1-től alkalmazható jogszabályok változást hoznak a sajtójog korábbi állapotához képest, a szabályozás azonban csak a szerkesztett tartalmakra vonatkozik. A komment még akkor sem tekinthető szerkesztett tartalomnak, ha moderálják azt, hiszen nem a szerkesztő döntésén múlik, hogy mi kerül ki az internetes oldalra” - utalt a Népszava egyik cikkéhez fűzött kommentek ügyére, amellyel kapcsolatban vizsgálat indult. A baloldali lap június 8-i írásávalvel (Schmitt Pál: erős jellem volt Mádl Ferenc) kapcsolatban Bodonovich Jenő, a médiatanács tagja elmondta: „Ismereteim szerint a médiabiztos azt próbálja kideríteni, hogy a kifogásolt írás vagy szöveg egyáltalán a médiaszabályozás hatálya alá tartozik-e, hiszen ő maga is csak szerkesztett tartalommal kapcsolatban vizsgálódhat”.
 
Koltay András a törvénnyel kapcsolatban még hozzátette „Bár ezen alapvető szabályok jórészt eddig is léteztek valamilyen formában a jogrendszerben, a médiatörvény világos eljárásrendet határozott meg, elsősorban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsát jelölve ki a vizsgálatok lefolytatására. A sajtóra olyan alapvető szabályok vonatkoznak (emberi méltóság és a gyermekek védelme, a gyűlöletbeszéd tilalma), amelyek megsértése ellentétes a demokratikus jogállam alapértékeivel, és amelyek betartása szükséges a működőképes társadalmi nyilvánosság fenntartásához” - emelte ki az NMHH tagja.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/23257


11 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Ebből az a tanulság, hogy az egész blogszféra fürdős kurvák gyülekezete (a mandinert is beleértve) ...
Egy feljelentés után (azt bárki tehet bármiről) mindjárt mindenki diktatúrát kiált. Na mind1 láttunk már rosszabbat is a magyar blogoktól/sajtótól.


Na, ezért nem voltam hajlandó két nappal ezelőtt beállni bőgni a csordába. Elég nyilvánvaló volt, hogy bármit is akciózgat Kovács Zoltán (ha egyáltalán úgy történtek a dolgok, ahogy azt az Index interpretálta), az NMHH nem fog foglalkozni az üggyel.


Miből áll majd lézerjaninak-vagy rogántoninak két perc alatt összeütni egy módosítást, osztjónapot.


Amikor idekattintottam, épp egy segget láttam a hozzászólások alatt az ánusz - dehogy - Bónusz Brigád hirdetésében...

Válaszok:
DRKOTÁSZ | 2011. július 3. 14:19

Jó, hogy Hapci vagy és nem Kuka!
Ismered a nótát: van, aki hátulról tör előre!

Azért kell szabadon kommentelni, mert ha visszatartjuk, akkor az egészségtelen!
A fing is gyakran felszorul és milyen szörnyű miatta szélgörcsben tekeregni, mint a tv-ben a Gomes!


Ritkán tapasztaltam ekkora fejetlenséget. Mindenhol mindenki mást mond.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó