Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2011. június 28. 14:55

Ha az jut eszetekbe, hogy bezzeg Horvátország, akkor tényleg itt az ideje költözni.

„A Balatont sokan képesek abszolút csak és kizárólag egyfunkciós vidéknek felfogni. Ahol jó fújni a matracot, ahonnan fejest lehet ugrani, ahol jó a lángos (a borig nem sokan jutnak el), van vízibiciklikölcsönző, egyáltalán: ahol víz van, és pont. Mindig furcsállottuk, hogy ezt, csak és kizárólag ezt látják abban a helyben, ahol mi élünk, ahol nekünk életünk zajlik, iskolába járunk, szerelmesek vagyunk, ahol az év többi részében élet zajlik. Úgy is mondhatnám: akik Siófokot és/vagy a déli partot látják a Balatonban. Na, ezek között kell keresni azokat, akik az első hívó szóra (és igen: a szolgáltatások sok helyen jogos kritikájával!) húznak Horvátországba. Na, ezekre az emberekre valóban nincs szüksége a Balatonnak. A pénzükre annál inkább – igen, a balatoni vállalkozók nagy többsége meg is érdemli, hogy az a pénz elmenjen idegenbe. De hogy szar pocsolya lenne a Balaton, azzal mindenemmel (jöhetnek ide piacilag értéktelen, sőt giccses szavak is, tehát), neveltetésemmel, gyerekkorommal, pénztárcámmal, nemzettudatommal, lokálpatriotizmusommal – és főleg: minden esztétikai alapbeállítottságommal együtt tiltakozom.

Mert tudjátok, a Balaton vizét mi, ottaniak (ja, jöttment, elszármazottak is így gondoljuk) csak azért tartjuk ott a csodák közti mélyedésben, hogy nektek a pénzetekért cserébe legyen hol fújni a matracot. Ha már nagyon besűrűsödik körülöttetek a Terézváros levegője. Ahol, ugye, ti éltek. Ha ennek nem felelünk meg (mondom, nem egyszer előfordul ez), akkor megérdemeljük, hogy elmenjetek máshova, jönnek a helyetekre újak, akiket aztán a mi aranyos vállalkozóink pénzéhesebbje megint átver, és azok is továbbállnak (és a vállalkozók is), ezt nevezik piacnak, így van jól. De hogy szar pocsolya lenne, és hogy egy, a Balaton csodáit lelkiismeretesen gyűjtő megszállottal készített interjúról az jut eszetekbe, hogy bezzeg Horvátország, akkor tényleg itt az ideje költözni. Vagy átmenni egy horváttengerpartos oldalra rajongani. Még Szlovákia is egy opció.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/23078


7 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Noné, egy Balaton Blog! Jónapot. Megkérdezhetem, tud-e valaki arról, hogy az egykor a Balatonturist által tulajdonolt nagy, északi parti kempingek most kinek a tulajdonában vannak? (Füred, Akali, Révfülöp, stb.). Mert a levelek a DSC Group és a Veszprém Megyei Közgyűlés nagy bizniszéről susognak. Ráadásul azzal összefüggésben, hogy a partmenti települések rendre megváltoztatják a helyi építési szabályzatot, hogy ne legyen akadálya a vízparti területekre építkezésnek...


a mocskos terézvárosiak....!


Általában bírom a kommentjeit, de ezt most nem értem.


A balatoni Szot üdülök privat"izéiről" többet szeretnénk tudni.Kik mennyiért vették meg.Nem igazi Siófoki!Csak egy gyütt-ment,ahogy az ottani somogyi tájszólással hívják az ilyeneket.Gumimatraccal nem lehet a Balatont megvédeni!Szétvásárolták.Siófokon nem lehet fejest ugrani.A kis móló lezárva a nagy móló pedig a hajóké.Azt ígérték,hogy a Balaton körüljárható lesz.Az "újgazdagok" feltöltik,hogy nagyobb legyen a telek ,stéget raknak és bekerítik.A Balaton mindenkié.--Nekem az örök szerelmem.--


Kedves Balázs !
A Balaton az tényleg valami más. Egyet értek veled, hogy másképp kell ránézni és viszonyulni hozzá.
Én és családom sok-sok éven át Fonyódon töltöttünk nem kevés időt nyaranta és még késő ősszel is. Valójában az ősz a legszebb, nem csak a táj miatt, de mert nincs tele sok idióta pestivel akik mindenfele csak a mocskot hagyják maguk után.

De, az Adriához hasonlítani a Balaton, nos hát az azért durva.
Ne keverjük a szezont a fazonnal.
Mi ott is sok időt töltöttünk el és még remélhetőleg fogunk is.
És leírom a valóságot a részemről. Én bizony inkább megyek az Adriára, sokkal jobban érzem ott magam. Azt is megmondom, hogy miért.
Nos:
1) el lehet kerülni a tahó magyarok zömét
2) a végtelen ezüstös Adria hihetetlenül vonzó
3) a horvát emberek nem tahók, nem akarnak mindenáron lenyúlni
4) a pénzemért nem vernek át. azt kapom amit ígérnek
5)a horvát vendéglátóhelyeken nem s...rt tesznek elém hihetetlen magas áron, hanem kiváló ételeket és italokat kapok korrekt pénzért.
6) nem lihegnek a borravalóért és ha adok, márpedig adok, akkor azt hihetetlen kedvességgel megköszönik
7) a horvát vállalkozó nem négy hét alatt akar milliomos lenni mint a pesti büfés a Balcsinál.
7) és ami nekem nagyon fontos, a horvát szórakozó helyeken, éttermekben, stb... szinte kizárólag horvát zene szól és nem mindenféle kozmopolita szemét.

Na hát csak néhány szempont amiért inkább megyek Dalmáciába.
remélem megérted.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó