Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2011. június 16. 10:36

Budapesten és 18 városban tartanak szakszervezeti tüntetéseket csütörtökön. A demonstrálók a munkát, a nyugdíjakat és az oktatást érintő kérdésekben követelnek egyeztetéseket a kormánytól.

Szakszervezeti tüntetéseket tartanak csütörtökön a fővárosban, illetve az ország 18 városában. Az érdekképviseleti csoportok egyeztetéseket követelnek a kormánytól a munka világát, az oktatást és a nyugdíjakat érintő kérdésekben.

„Bohócforradalom” névvel, magánszemélyként szervezett budapesti demonstrációt Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke, valamint, Árok Kornél a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke. Szerintük a kormány nincs felhatalmazva arra, hogy visszamenőleges hatályú törvényeket alkossanak és szerzett jogokat vegyenek el a munkavállalóktól. A tüntetés során ezért „bizalomvesztés miatt, visszamenőleges hatállyal” visszavonnák Fideszre leadott szavazatukat.

A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés autós felvonulásokat tart csütörtökön minden megyeszékhelyen és Budapesten is. A Dudálj velünk! elnevezésű célja, hogy a kormány tárgyalásokat kezdjen a munka törvénykönyvének megváltoztatása, a szociális kiadások leépítése, az OÉT megszüntetése és a korkedvezményes nyugdíj kapcsán. 

A Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája közölte: a „közös szakszervezeti célok elérése érdekében” támogatja a csütörtöki megmozdulásokat, és tagjainak a tüntetéseken való részvételt ajánlja.

Az LMP is támogatja a szakszervezetek tüntetéseit, és felszólítja a kormányt, hogy „szüntesse be a munkavállalók elleni hadjáratot”.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/22613


20 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Giga tünti írja a rémhírszerző, az origo percről percre tudósítja a semmit, az index megmagyarázza miért is gonosz a kormány, gondolom a klub rádió adományokat gyűjt majd, és helyszínről tudósít, az atv elmormogott egy hit gyülis imát, majd szintén tömegeket mutogat.
Csupán a kérdés az, hol a picsába voltak ezek 8 éve? Erre senki sem válaszol.

Válaszok:
Kala pál | 2011. június 16. 11:39

csütörtök 11 óra ,a bohócoknak nem inkább dolgozni kéne menni mint bohóckodni a nyakunkon, majd hétvégén menjenek a buzitüntire


Kérjük a rendőrkéktől, hogy mindenkinek harcolják ki azt, amire minden jó erkölcs híján nekik joguk van. És akkor majd összenézünk, és csendben röhögünk, hogyan is ment tönkre ez a szerencsétlen ország.

Nyugdíjas vállalkozócskák. Röhej.


Megpróbálok válaszolni: ezek a szakszervezetek kötöttek választási együttmüködési szerződést az mszpével,ebből kifolyólag eddig pancsikáltak a langyos vízben meg a manyup tisztségekben.Kihűlt a langyos víz,nincs manyup,hát akkor durcizzunk!


én már nem is értem, ki miért tüntet?????


Én ott voltam valóban, de mintha velem szemben lettek volna ezek a fasza egyenruhások csak akkor épp nem bohóckodtak, a ruhájukról leesett azonosítójuk nélkül és a szolgálati viperájukkal.... emlékszem lovuk is volt meg kardlap, a füstöt akkor is használták. És lehet te is köztük voltál ugye és most hiányzik a kiesett túlóra pénz amit az ütlegelésér kaptál....


Azért nem tüntettek, mert senki nem akarta elvenni a nyugdíjukat. Pontosabban Gyurcsány gondolkodott rajta, de a Fidesz kiállt mellettük és a korkedvezményes nyugdíj mellett, így nem lett belőle semmi.

Válaszok:
hűtős | 2011. június 16. 13:33

Azért csak mi lehetünk ilyenek, hogy azért tüntetnek a szakszervezetek, hogy ne kelljen dolgozniuk ! :D Valaki béremelésért tüntet, valaki juttatásokért, a mieink meg azért, hogy ne melózzanak, hanem fizessék nekik 35-40 évig a "nyugdíjat"... Gratulálok !


azért ne kamuzzál mert elvette a 13.havi nyögdíjat akkor hol voltak ezek ademokraták?

Válaszok:
bigyomail | 2011. június 16. 13:41

Engem valahogy nem érdekel, hogy hol voltak, csak nem szeretem, ha úgy csinálnak itt egyesek, mintha nem állt volna le az egész ország több vasutassztrájk miatt az előző kormány alatt.
Egyébiránt a szakszervezeti tüntetőkkel való tárgyalás egyetlen értelmes módja a lovasrendőr. Csakhogy alapvetően alkalmatlan vezetőink pont a lovasrendőrön kezdték a megszorításokat. De hát nem érthet mindenki a kormányzáshoz...

Válaszok:
hűtős | 2011. június 16. 14:15

1.lehet hogy nem érdekel de akkor ne írd azt hogy"senki nem akarta elvenni a nyugdíjukat "
2.az igaz hogy volt vasutassztrájk /gördült is/de az a sinbohóc szervezte aki már elfelejtette az akkori követelését amit nem kaptak meg


A f.sz megáll a rendőröktől; ezek a faszik 2006-ban a túloldalon voltak, szóval kuss nekik.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó