Marad a nyugdíjasok 100%-os utazási kedvezménye

2011. február 19. 08:52

Határozottan tiltakozott a pénteki kormányülésen Orbán Viktor a nyugdíjasok utazási kedvezményének megvonása ellen, így ez biztosan nem szerepel majd a megszorításokban. Már hétfőn a parlament elé kerülhet Matolcsy György javaslata, amellyel létrehoznák a 250 milliárd forintos stabilitási alapot, a reformcsomagról pedig szerdán dönthet a kormány.

Nagy Anna kormányszóvivő péntek este közölte, a kormány pénteki ülésén leginkább a reformprogramokról tárgyalt első olvasatban, döntés azonban még nem született. Így a reformokkal kapcsolatban részleteket egyelőre nem ismertetett. Ugyanakkor már hétfőn a parlament elé kerülhet a költségvetési és az államháztartási törvény módosítása a 250 milliárd forintos stabilitási alappal összefüggésben - az erről szóló előterjesztést pénteki ülésén tárgyalta a kormány.

Továbbra sem tudni tehát, hogy mikből áll majd a csomag. Az egyetlen biztos elem az úgynevezett hamburgeradó, amit az egészségtelen élelmiszerek előállítása után kell majd fizetni. Nem lesz ugyanakkor benne a megszorításokba a nyugdíjasok utazási kedvezményének megvonása - közölte a miniszterelnök szóvivője. Szijjártó Péter elismerte, hogy ez is egy lehetséges forgatókönyv volt, ám Orbán Viktor határozott tiltakozása miatt ez a felvetés végleg kikerült a javaslatból.

A szóvivő elmondta, második olvasatban valószínűleg szerdán tárgyal a kormány, és ha addigra az előkészítő munkák, valamint az egyeztetések úgy haladnak, akkor aznap akár véglegesen dönthetnek róla.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/18540