Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2010. október 19. 08:58

Az Index felületén jelenik meg a Mandiner, így amíg nem foglalják le a mandiner.hu-t addig nekik nem kell regisztrálniuk. Interjú.

Az internetszabályozás szó hallatán tömegek horkannak fel több mint tíz éve Magyarországon. Milyen mértékű szabályozás várható a következő években?

A társadalomból gyakran hiányzik az önvédelmi reflex, az emberek nem érzik, hogy a szabályozás nem öncélú, hanem az ő érdekeiket szolgálja. Anno a KRESZ bevezetését is sokan ellenezték, mégis szükség lett rá, mert akkora lett a forgalom, hogy be kellett vezetni néhány szabályt, hogy ne menjenek egymásnak a lovas kocsik, és az autók ne üssék el a gyalogosokat. Az internetet a világban szinte mindenhol szabályozzák, sőt a szabályozás a nyugat-európai országokban sokkal fejlettebb, mint nálunk. Burmában van olyan, hogy webkamerával figyelik meg a nyilvános terminálon internetezőket. De mi nem Burmában élünk, hanem az Európai Unióban, az uniós országok szabályozása lesz a mérvadó. (...)

Amikor a Fidesz bejelentette, hogy nem akarják regisztrálni a blogokat, akkor úgy tűnt, hogy inkább csak meg akarják nyugtatni a választókat, de a nyilatkozók nem értik, hogy egy blogot és egy hírszájtot nem lehet olyan könnyen megkülönböztetni. Sok az átmenet. Az Index.hu-nak vélhetően regisztrálnia kell, de mi a helyzet mondjuk a Mandiner bloggal, amely az Index blogszolgáltatását használja, és többen szerkesztik, írják?


Nem értem, miért merült fel egyáltalán, hogy a blogokat regisztrációra köteleznénk. Aki ilyet mondott vagy írt, az egyszerűen nem olvasta a törvénytervezetet.

A regisztráció nem öncélú, nem azért tesszük kötelezővé a bejegyzést, hogy megnehezítsük mások életét, a regisztráció arra szolgál, hogy a törvénybe ütköző tartalom felelősét utol lehessen érni. Az Index.hu eddig is regisztrálva volt, ebben semmi változás nem lesz az új szabályozás alatt sem. Az említett esetben az Index felületén jelenik meg a Mandiner, így amíg nem foglalják le a mandiner.hu-t addig nekik nem kell regisztrálniuk.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/14367


Összesen 145 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Azt hiszed, azért nem szüntették meg a kuruc.infot, mert nem képesek rá?

Mindkét társaság, ha nagyon akarta volna, vagy akarja. Bármikor kirúghatná alóla a sámlit.

Csakhogy egyik sem akarta.

Persze, technikailag el lehet tüntetni egy szervert, de a kuruc szerkesztői itt vannak és ha én tudom, hogy kik ők, valószínűleg ezzel a tudásommal nem vagyok egyedül...


Kik a fasiszták?
Akiket el akarnak tiporni.
Mért mondják fasisztának őket?
Hogy eltiporhassák őket.
Amíg az igazság egyrészét elhallgatják, mindég lesznek, akik elmondják a másik részt is.


Ugyan miről volnék lemaradva?
A tiltás egyidős az emberiséggel, ugyanúgy a tiltás elleni tiltakozás is.


Ha elhallgatják,egy gyilkosságot ki követett el, az nem nézőpont kérdése, hanem az igazság egyrészének az elhallgatása.Amikor elhallgatták a negyvenezer délvidéki magyar lemészárlását, az nem nézőpont kérdése volt, hanem az igazság elhallgatása.


Ausztrália, Anglia és nyilván sok más ország is csinálja, csak nem verik nagy dobra, és nem olyan bután csinálják, mint a kínaiak (Kínában lassan vagy sehogy se jön be egy csomó, amúgy nem destruktív külföldi oldal).

Egyébként technikailag sok módszer van a kuruc.info lelövésére, és az sem segítene, ha az oldalt tükröznék, ugyanis a költözködést nem tudná a teljes százezres olvasótábor követni, különösen, ha néhány naponta vagy hetente megismétlődne. A kuruc.info könnyen semlegesíthető lenne, ha létezne erre irányuló akarat, de úgy látszik, nincs ilyen.


Megismétlem. Ha annyira meg akarták volna szüntetni a kurucot, megtették volna.

Gyurcsányék a kádárizmus legprecízebb ismerői, ők ne tudták volna, hogy az a néhány lúzer, aki szerkeszti, néhány tízezer forintból megvehető?

Ti, akik nem tudjátok, vagy nem akarjátok megérteni a szélsőjobb működésének lényegét hiszitek csak hogy a kurucot az IGAZSÁG vezérli.

Az emeszpé és Gyurcsány arra használta, hogy fanatizálja a híveit, összetartsa őket a rettegés, a Fidesz pedig pontosan tudja, hogy a szélsőségek elleni egyetlen fegyver a jó kormányzás. Szóval nem érdemes energiát fecsérelni a kurucba...


Ha igény van rá, akkor meg fogják tudni és lesz olyan szolgáltató, aki biztosítani fogja ezeket a lehetőségeket. Ezzel az alapigazsággal csak az egészen hülyék nincsenek tisztában...


"egy nagyon komoly határ átlépését jelenti. Létrejön egy weblapokat elérhetetlenné tevő rendszer. Első lesz a kurucinfo. A második, harmadik...?"

Ez a trend. Angliától Németországig mindent bekameráznak, az internetet szűrik, a számítógépeket a hatóságok átkutatják kémprogramokkal, a telefonokat lehallgatják. Ez a XXI. század, amikor minden a biztonságról meg a terrorizmus elleni harcról szól. Magyarország is ezt veszi át, csak néhány éves késéssel. Lehet ezen sajnálkozni, pl. nekem se tetszik, de változtatni nagyon nem lehet ezen, előbb-utóbb úgyis nemzetközi egyezmények fognak előírni minden ilyen paranoid baromságot.

"Persze ezt könnyen ki lehet kerülni, ha külföldi proxy szerveren keresztül hívom az adott webhelyet."

A proxyk, különösen az anonimitást ígérők, remek találmányok, jelentős részüket a nyomozati szervek hozták létre, és mivel az ilyen helyeken csak az fordul meg, aki úgy érzi, rosszban sántikál, ezért az anonim proxyk logjaiban sokkal több érdekes "fogás" gyűlik össze, mint az internet legtöbb helyén. Az interneten a proxyt használó állampolgár a Gyanús Személy, akiről ideje dossziét nyitni.


"A proxyk legnagyobb része civil szervezetek kezében van"

Amely civil szervezetek pedig ... kézben vannak.

Amúgy tökéletesen elég, ha a proxyk néhány %-a hivatalos szervek kezében van, ez már önmagában azt jelenti, hogy a lebukás kockázata tűrhetetlen, ha valaki illegális dolgot csinál.

Aki illegális dolgokat művel online, az hardware eszközökkel biztosítja a lenyomozhatatlanságát (speciális antennákkal nagy távolságból lopja a netet, gyakran helyet változtat). Minden más módszer csak arra jó, hogy hamis biztonságérzetet ad.

A megoldás az, hogy nem kell interneten terrorcselekményeket vagy drogkereskedelmet szervezni, és akkor nem lesz baj.


Ne nézz hülyének. Nem a levelek tartalmáról van szó, hanem arról, hogy kapcsolatba léptem-e x-szel, beléptem-e y rendszerbe, hozzáfértem-e z-hez stb. Titkosítani tartalmakat nem ügy. A hálózati tevékenység nyomait eltüntetni viszont képtelenség.


Jó, ha ezt mindenki megjegyzi, ezért (utólagos engedélyeddel) bemásolom:
"A kuruc betiltása a legnagyobb marhaság lenne. Egyrészt bizonyos dolgokban még mindig nem sok versenytárssal rendelkező hírforrás, másrészt antiszemitizmusuk egy bizonyos szinten teljesen rendben volna.
A rasszizmus nincs rendben, de az zsidó találmány.
A Hitler-rajongás pedig csakis fizetett provokáció tud lenni, méghozzá cionisták által fizetve. Nem kell a szerkesztőség minden tagjának beavatottnak lennie ehhez.
Hitler a cionisták terméke, csodafegyvere és szentje.
A főnácik között döntő emberek voltak zsidó származásúak. A náciknál németellenesebb csapat a történelemben nem volt."Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó