11.09.01

2010. szeptember 11. 16:15

Hogyan tud szembenézni a világ az ártatlanul elpusztított emberek családtagjainak tízezreivel?

2010. szeptember 11. 16:15

„Megváltozott a világ, mondják sokan, de mondták már ezt Auschwitz után is, aztán maradt minden a régiben. A vallások fanatikusai a keresztes háborúktól az iszlám dzsihádig sok millió ember halálát okozták eddig, és vélhetően további áldozatai is lesznek a feltétlen buzgalomnak.

Látszólag túl vagyunk a gyászon, az amerikai sorsjáték nyertese a 0911-es számmal milliókat söpört be. Papírzsebkendőn kívül sok mindent nemigen lehet felvinni a repülőgépekre, a rugóskések a terminálban maradnak. Miniszterelnökünk felavatta a magyar terrorelhárítási központot. Többnyire béke van. De.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Para Celsus
2010. szeptember 12. 11:51
Kíváncsi vagyok, Beszlánról megemlékeznek-e a közírók itthon és világszerte. Vagy 300 orosz iskolásgyerek kevesebbet ér, mint 3000 amcsi üzletember? Pontosan miért is? Mert amcsi, mert üzletember, mert okot adott néhány háborúhoz? Oliver Stone rendez-e gagyi és kiszámítható szart Darfurról is, vagy a WTC áldozatok előjoga filmekben szerepelni? Miért tartunk többre egy jenki halottat 30 arabnál? Nem szeretem a véralgebrát, de ez... gusztustalan világ.
tevevanegypupu
2010. szeptember 12. 10:22
Vannak am azota a vilagban hasonlo vagy ennel meg nagyobb tragediak is, a halal es a gyilkosok nem valogatnak. Naponta - 2001 szeptember 11-e ota - hanyan haltak meg akikre ugyanugy emlekszunk? Augusztusban egy kis afrikai faluban szinte az ENSZ katonak szeme lattara eroszakoltak meg a falu osszes asszonyat es kislanyat (majdnem haromszazat) tortek es romboltak le a falut a fold szinevel egyenlove. Hallottak roluk otthon egyaltalan? Pakisztanban naponta robbantanak, a halalos aldozatok szama mar sokszorosa a ket toronyban meggyilkoltakeval. Ki a fene torodik veluk, a hozzatartozoikkal? Senki. Milyen szempontok szerint emlekezunk barkire is? Ugy tunik aszerint, hogy mennyire fuggunk az illeto hatalomtol vagy tarsadalmi retegtol.
atila68
2010. szeptember 12. 07:45
Fahrenheit 9/11 http://www.imdb.com/title/tt0361596
Jancsipapa
2010. szeptember 11. 20:48
Sok afgán,sok iraki halt meg.Most nagyon készülődnek a terroristák,hogy sok iráni is meghaljon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik