A kétfarkú és a többi farok

2010. augusztus 27. 18:30

Mucsa és félelem vagy kétfarkú többség. Nincs harmadik út.

A Lehet Más a Politika sajátos antipártként jutott az Országgyűlésbe. Azt ígérte, fricskát mutat a megfáradt és begyöpösödött elitnek, friss lesz, üde, provokatív és meg nem alkuvó. Ebből eddig semmi nem látszik. Nincs hozzá erő, ötlet, tehetség, bátorság; csupa olyasmi, amellyel a Magyar Kétfarkú Kutya Párt bőven el van látva. A kezdetektől az a különbség az MKKP és az LMP között, hogy a Kétfarkú Kutya Párt vicces, az LMP meg nem az. Aki tehát oda akar baszni kormánynak és ellenzéknek, az jól teszi, ha a Kutyapártra szavaz.                                                                       *

És odabaszni nemcsak dicsőség, de kötelesség is. Magyarország veszélyes helyzetben van. Lehet itt rinyálni, hogy ennél rosszabb el se képzelhető, és hogy nincs mit vesztenünk. Mit nekünk IMF, mit nekünk nagyvilág, s ez a demokráciásdi különben sem jött be, próbálkozzanak valami mással. Rossz hírünk van: még mindig van mit veszteni. A magyarok többsége nem tapasztalta meg, hogy milyen igazi szegénységben élni, milyen, amikor teljesen elértéktelenednek a nyugdíjak, amikor az egész gazdaság visszasüllyed a naturális cseregazdálkodás szintjére. A magyarok azt is elfelejtették, hogy milyen félelemben élni, hogy milyen, amikor nem hódolhatnak kedvenc hobbijuknak, a kollektív hőzöngésnek. (...)

Szóval, valóban bajban van a mi hazánk, de még nincs minden veszve. Akinek fontos, hogy legyen értelme választani, az kerekedjen föl, és vigye el céduláját a kutyákoknak.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/12288