Orbán Viktor: Lehet más Magyarország

2010. július 7. 13:55

Lehet más Magyarország, csak ehhez változásokra, tabukat ledöntő változásokra van szükség - összegezte Orbán Viktor az LMP parlamenti frakciójának szerdai ülésén előadott álláspontját. A miniszterelnök szerint egyes kérdésekben lehetséges az együttműködés a kormánytöbbség és az ellenzéki párt között.

„Azért is tudtam elmenni jó lelkiismerettel az LMP-hez, mert ha lehet más a politika, akkor lehet más Magyarország is” - mondta el sajtótájékoztatóján Orbán Viktor, miután részt vett az ellenzéki párt szerdai frakcióülésén. A kormányfő hangsúlyozta még, hogy a magyar választók 80 százaléka a változásra szavazott az áprilisi parlamenti választásokon. Csupán egyetlen olyan párt van Magyarországon - tette hozzá - amely védeni akarja az elmúlt nyolc évet.

A miniszterelnök szerint a kormánytöbbség és az LMP között fennálló jelentős véleménykülönbség ellenére is lehetséges bizonyos együttműködés a változás érdekében. Még úgy is, hogy tudomásul veszi, hogy nem jelentéktelen kérdésekben fennálló viták hosszabb távon is fenn fognak maradni - jegyezte meg. Orbán az LMP-nek megígérte azt is, hogy a törvényhozás tempója ősztől lassulni fog - addig azonban a megszokott gyors tempójában halad. A sajtótájékoztatón Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője utalt arra, hogy az ellenzéki frakciók közül nem az LMP-é volt az egyedüli meghívás.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/10207