A Fidesz turult röptetne a kupolacsarnokban!

2010. június 2. 17:06

Trianon-konferenciát tartott az ELTE bölcsészkarának épületében a Magyar Demokratikus Charta. Bauer Tamás, Ormos Mária, Vásárhelyi Mária és váratlanul Lendvai Ildikó osztották meg nézeteiket Trianonról - olvassa el, mi történt az eseményen!

 

összesen: 36 db | 20 db/oldal

első vissza 1 2 következő utolsó
Szolgálati közlemény
2010. június 2. 20:29

Vagy a blogon, vagy a ponthun nemsokára lesz egy Lendvai Ildikó-interjúnk, melyben az MSZP leköszönő elnöke a turulröptetésről, a Jobbikról, a parlamenti és politikai humorról, Orbán Viktorról, nemzeti giccsről és Szanyi Tiborról fejti ki nézeteit!

Kínai Kálmán és Trágár

Örökség
2010. június 2. 18:55

Az előtérben az őszödi beszédet árulják. Nem nagyon fogy.

Kínai Kálmán és Trágár

Hami
2010. június 2. 18:52

A nénik elővették szendvicseiket és müzliszeleteiket. Közben vége lett az eseménynek. Azt hiszem, volt értelme - zárja le a moderátor a Charta konferenciáját.

Kínai Kálmán és Trágár

Youth in action
2010. június 2. 18:48

A fiatalok gondolkodását közvetlen környezetük és a média formálja, mondja Vásárhelyi Mária, aki szerint a fiatalok Trianon-képe nem különbözik a felnőtt lakosságétól. Vásárhelyi szerint végre el kell magyarázni, miért hülyeség, hogy Magyarország a magyaroké. Akkor Románia a románoké? - kérdezi. Szerinte a közgondolkodást most a jobboldali, esetenként szélsőjobboldali tematika uralja, ezt sürgősen át kéne formálni.

Kínai Kálmán és Trágár

Emberek
2010. június 2. 18:47

Egyre üresebb lesz a terem, sorra távoznak érdeklődők. Mesterházy Attila kihasználva az üresedést, egyenesen mögénk ült!

Kínai Kálmán és Trágár

Gyurcsány
2010. június 2. 18:46

Gyurcsány kapott egy fecnit egy hölgytől, mire felpattant és kirohant. Ha ez így megy, mi a fasznak neki okostelefon?

Kínai Kálmán és Trágár

El lehet menni
2010. június 2. 18:43

Ha menni kell, hát menni kell. Gyurcsány Ferencnek és Gréczy Zsoltnak nagyon kellett: mindketten elhagyták a konferenciának helyet adó termet.

Kínai Kálmán és Trágár

Love is in the air
2010. június 2. 18:40

Hozzászólása közben Lendvai időnként szerelmesen összenéz Mesterházyval.

Kínai Kálmán és Trágár

Turul!
2010. június 2. 18:33

Komolyan mondom, előbb-utóbb turult röptetnek a parlament kupolacsarnokában, mondja Lendvai Ildikó. Hatalmas taps.

Kínai Kálmán és Trágár

Penész
2010. június 2. 18:31

Valami rettenet történik: a magyar jobboldal kisajátítja a magyar nemzet fogalmát. Orbán politikája a nemzet-én-vagyok politikája Lendvai Ildikó szerint. Lendvai szerint amit a Fidesz a nemzetről gondol, az csupa penész és avíttság. 

Kínai Kálmán és Trágár

Alternatíva
2010. június 2. 18:31

Valaminek nincs alternatívája Vásárhelyi Mária szerint. Nagyon néztük közben Gyurcsányt. Ormos Mária szerint nem ártana, ha a baloldal végre saját múltjával törődne.

Kínai Kálmán és Trágár

Lendvai Ildikó elviszi a show-t
2010. június 2. 18:28

Az MSZP számára elfogadhatatlan, hogy Istennel kezdődik egy törvény és hogy ezzel választóvonal kerül hívők és nem hívők közé, mondja Lendvai Ildikó. Gréczy Zsolt nagyon figyeli az elnökasszonyt. A határrevízió emlegetése nem gyógyszer, hanem méreg, mondja Lendvai, helyette inkább a Kárpát-medencei megbékélés kellene.

Kínai Kálmán és Trágár

Bauer az SZDSZ eredményeiről
2010. június 2. 18:24

Bauer nagyon büszke arra, hogy volt pártja nem szavazta meg a státusztörvényt. Ennyi - teszi hozzá. Most Lendvai Ildikó kért szót. Hatalmas taps, mikor ezt a moderátor bejelenti. Lendvai megköszönte Bauer Tamás kritikáját, és hozzátette, nem gondolja, hogy a politikának nem kéne foglalkoznia Trianonnal. Trianon következményeivel ugyanis nagyon is van dolga a politikának, mondja az MSZP leköszönő elnöke. Lendvai szerint különleges érzékenységgel kell szolgálni a szomszédokkal való viszonyt, mert különben a határon túli magyarok bánják. Szerinte létezik ugyanis kulturális nemzet, és ők ennek tagjai.

Kínai Kálmán és Trágár

Nézői kérdések vol 1
2010. június 2. 18:22

Egy nógrádi polgár nehezményezi, hogy Bauer Tamás beszédében az SZDSZ politikáját védte. Azt kérdezi, vezetett-e bárhová is ez a politika? Bauer Tamás szerint hosszú történet, hogy az SZDSZ hogyan bukott meg, legalább tizenöt éves. Az SZDSZ politikájának számos eleme Bauer szerint sikereket hozott az ország számára. Bauer mindmáig büszke arra, hogy parlamenti képviselő lehetett az első MSZP-SZDSZ-koalíció alatt. Nagy taps.

Kínai Kálmán és Trágár

Itt Kínai Kálmán beszél! #4
2010. június 2. 18:18

Mesterházynak kezd pelyhedzeni a pinabajsza. Csak nem visszanöveszti? Mindenki közül a leggagyibb mobilja Gréczy Zsoltnak van. A klasszikus Nokia valami újabb változata a T-Mobile-nál akcióban 9900 forint.

Kínai Kálmán és Trágár

Bauer kiosztja az MSZP-t
2010. június 2. 18:16

A szocialisták meghátráltak a jobboldal előtt, mondja Bauer. A szocialista frakcióból azoknak volt igazuk, akik nemmel szavaztak a kettős állampolgárságra. Mesterházy, Hiller nem tapsolta meg Bauer Tamást.

Kínai Kálmán és Trágár

Kiterjesztjük határainkat
2010. június 2. 18:13

Bauer Tamás: Egyértelmű, hogy a Fidesz lépése nem szolgálja a határon túli magyarok érdekeit azzal, hogy megadta nekik a kettős állampolgárságot. Bauer az MSZP igennel szavazó képviselőit bírálja, amiért szimbolikus lépésnek tartják a kettős állampolgárság megadását. Az időzítés is rossz, mondja. A törvény annak a szimbóluma, hogy Magyarország kiterjeszti politikai határait, ezt én elítélem, így Bauer. A Trianon-törvénynek nem a szövegével, hanem a létével van baj, teszi hozzá. Az 1930-as évek szemléletét véli felfedezni benne a volt SZDSZ-es országgyűlési képviselő, aki szerint Trianont semmilyen határmódosítás nem oldja meg.

Kínai Kálmán és Trágár

Bauer a Balkánról
2010. június 2. 18:09

Bauer Tamás a kettős állampolgárságról szóló népszavazást értékeli, ami szerinte hatalmas vereség volt a jobboldal számára. A szocialisták lecsúszása akkor kezdődött szerinte, amikor megszavazták a státusztörvényt. Most meg már a kettős állampolgárságról szóló törvényt is megszavazták páran, ugye. Az igazi ellenállást az SZDSZ jelentette Bauer szerint. Bauer szerint a magyar kettős állampolgárság teljesen elfogadhatatlan, teljesen más, mint ami Európában van. Ez olyan, mint amilyen a Balkánon és különböző átalakuló országokban van, jegyezte meg Bauer, példákat felsorakoztatva: román, szerb, horvát.

Kínai Kálmán és Trágár

Felhívás!
2010. június 2. 18:08

Nagy jutalmat ajánlunk fel annak, aki tud valami csodaszert, amivel meg tudjuk jegyezni minden ifjú szocialista politikus nevét és arcát.

Kínai Kálmán és Trágár

Bréking
2010. június 2. 18:06

Vitányi Iván felébredt. A termben felfedeztük Vágó Istvánt, a neves uzsorakölcsön-reklámarcot. Jelenleg okosan néz.

Kínai Kálmán és Trágár

összesen: 36 db | 20 db/oldal

első vissza 1 2 következő utolsó
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/8797