Szijjártó Péter elárulta, mi a magyar uniós elnökség egyik fontos feladata

2024. április 03. 22:49

Szorosabbra fűzné az Európai Unió kapcsolatát az egyik legbefolyásosabb közel-keleti országgal a magyar külügyminiszter.

2024. április 03. 22:49

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Magyarország a közelgő európai uniós elnökségi féléve alatt azon is dolgozik, hogy a közösség még szorosabbra tudja fűzni a viszonyát az Egyesült Arab Emírségekkel – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter kiemelte: a jelenlegi súlyos globális kihívások közepette nagy szükség van az olyan felelősségteljes országokra, mint az Egyesült Arab Emírségek, amelyek stabilizáló szerepet játszanak saját térségükben. Ennek kapcsán az ország szerepét méltatta Facebook-bejegyzésében az Ábrahám-megállapodások létrehozásában, reményét fejezve ki, hogy hamarosan visszatérhet a közel-keleti régió az egyezmény szelleméhez.

A miniszter az EU-elnökségről azt is elmondta, 

bár nem mindenki örül, de erről szól a rotációs rendszer.

Bízom benne, hogy az elnökség hat hónapja alatt még szorosabbra tudjuk majd fűzni az Egyesült Arab Emírségek és az Európai Unió közötti kapcsolatokat.

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:50
🍓 ️ ­A­­ ­­d­ö­­­g­­ö­s­­ ­­­l­á­­­n­­y­­­o­­­k­ ­­v­­á­r­­n­­a­­k­ ­­r­­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­.­𝗙­𝗨­𝗡
pipa89
2024. április 04. 16:32
Ha a globalisták addig nem viszik Európát bele a harmadik világháborúba... Az a helyzet, hogy helyzet van. Az a mérhetetlenül felelőtlen politizálás, ami azUSA-ra most jellemző, azt Washingto iránymutatása mellett Brüsszel, Párizs, Berlin és Warsó túltolja!!! Nem tudom, hogy kihúzzuk-e a következő két hónapot, vagy akár a következő két hetet!!! Annyira nyomja az eszkaláció felé Európát a globalista bankos-hadiipari csürhe.
bodrigyuri
2024. április 04. 15:26
Hagyjuk már ezt a szar ruszki meg kínaiszopó rizsát a kakaduékról. Marginális kérdés. A lényeg csakis izrael.
o1gpedofil-2
2024. április 04. 14:34
Pusztulni fogtog, kozpenztolvaj Csirkefeju!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!