Puzsér amúgy is tökéletes példa, kórtünet

2024. április 04. 11:01

Maga is áldozat és tettes (uszítóként).

2024. április 04. 11:01
Mező Gábor
Mező Gábor
Facebook

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

„Jellemző az, ahogyan Puzsér Róbert reagált korábbi cikkeimre, szokásos személyeskedő, habarcs-stílusában (tények, vélemények és csúsztatások rántotta-monológban kisütve, az egyszerűbb gyomornak, de csípősre fűszerezve) politikai támadást, propagandát emlegetett, mert valaki „nekitámadt” (értsd: írt az illetőről) az ő szeretett mesterének, a marxizmusból lett liberalizmus hamis-vörös-szentjének. 

Puzsér amúgy is tökéletes példa. Kórtünet. Maga is áldozat és  tettes (uszítóként). Közismert, hogy a publicisztikai házmester édesanyja maga is Holokauszt-túlélő, az apjával elváltak, a fiát egyedül nevelte fel. A magát ordítozva felépítő szerző bevallottan »neurózisban szenved, emiatt a 2010-es évek eleje óta antidepresszánsokat szed.« 

Mintha a magyar társadalom, illetve értelmiség egy igen jelentős csoportjáról olvasnánk. És akkor elveszem tőle az egyik »nevelőapját«

A mindenáron vezetőkre, jó vezetőkre, apákra vágyó emberek számára teljesen érdektelenek a tények. Hősük maradna az illető akkor is, ha kiderülne róla, hogy nagyobb áruló volt Júdásnál és sötétebb bűnt követett el Káinnál – hogy a Popper által is kedvelt bibliai példáknál maradjunk. Ezért ki lehet a bűnöző? Az, aki rosszat ír a mesterről. Ebből a hozzáállásból születnek az ilyen sorok:

»Annak az ordas dühnek a magyarázata gyanánt, amellyel az 1956-os pesti srácok emlékét nap mint nap meggyalázó Pesti Srácok Popper Péter ellen acsarkodnak, két elméletem is van.«

Sajnálom, most nem lesz idő (és hely) az elmélet kifejtésére. Inkább csak a szóhasználatra fókuszálnék, »acsarkodás«, »ordas« – mintha a szerző csak a kommunista propaganda kelléktárához férne csak hozzá. Vagy egyenesen Popper szállta meg őt?”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
boroslaca
2024. április 06. 17:41
Habarcs amit a falban kötőanyagként használunk, mivel ebben a mondatban ennek a szónak semmi értelme(a legtöbb másiknak se, de a mandinerre már régen elvárások nélkül érkezem), ezért úgy sejtem a kedves szerző a hebrencs szót akarta használni. Legalább újságíróként tanuljatok már meg fogalmazni, hogy valami nívót tudjatok magatoknak hazudni.
stefan74
2024. április 05. 15:20
Puzsér korunk hibbant ratyi disznaja. A mai hülye túlmozgásos nőstény fotel tigris meg be is oltatta magát vele. 😁
Ez D-dúr és e-moll
2024. április 04. 22:48 Szerkesztve
Hű, basszamegajegesmedve, itt nagyon műveletlen mindenki! Úgy látszik, mára a Fidesz-szavazóság alapfeltétele lett az olvasatlanság és a félanalfabéta volt!
irmag2
2024. április 04. 21:43
Mandi, talán nektek célszerű lehetne a szemlézettek szűrése, vagy kipréselése. Válasszatok! Úgyis a választások jönnek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!