Nyílt kérdés Magyar Péterhez. Azt írtad, hogy nagyapád, Erőss Pál 1956-ban „fegyverrel harcolt a hazájáért”

2024. április 12. 09:21

Elmondanád nekünk, hogy akkor hogyan lehetett a „Markóban” fogalmazó éppen ötvenhat idején?

2024. április 12. 09:21
null
Mező Gábor
Mező Gábor
Facebook

Nyitókép: Facebook

„Nyílt kérdés Magyar Péterhez. Ez tényleg érdekel. Azt írtad, hogy nagyapád, Erőss Pál  1956-ban »fegyverrel harcolt a hazájáért«.  Elmondanád nekünk, hogy akkor hogyan lehetett a »Markóban« fogalmazó éppen ötvenhat idején? És hogyan »járta végig a gyakorlati lépcsőfokokat« addig, hogy négy év múlva már egyenesen bíró legyen? Ha jól számolom, alig huszonhat évesen? A kádári megtorlás legsötétebb idején. Így jutalmazta a Kádár-diktatúra legnagyobb ellenségeit? 

Nagyapád erről így mesélt még régen: »Egyetem után a Markóba kerültem, mármint úgy, hogy az ott lévő kerületi bíróságon lettem fogalmazó. Végigjártam a szakma gyakorlati lépcsőfokait, s majd négy év múlva, 1960-ban Budára neveztek ki bírónak.« Meséld már el légy szíves, hogy a kádári vérszivattyú korszakában, amikor százezrek elhagyták a hazájukat, számtalan embert bebörtönöztek, több százat kivégeztek, közben Marosánék a tömegbe lőttek, mindenkit megfélemlítettek, szóval hogyan lehet, hogy a nagyapád közben fogalmazóból bíró lett? 

Úgy, hogy szerinted »fegyverrel harcolt«. Úgy volt esetleg fegyvere, mint a nyolcvanas évek másik tévécsillagának, Popper Péternek, aki a forradalmárokra vadászott a Lenin Intézet diákjaként? Vagy mint Horn Gyulának? Vagy tényleg szabadságharcos volt, és ezt jogászként valahogy meg tudta úszni akkoriban? Valami forrást kérünk Erőss Pál ötvenhatos tetteiről. Válaszod előre is köszönöm.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 341 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Türelem
2024. április 14. 22:10
Miért foglalkoznak ennyit egy gerinctelen, primitív mp-vel?
kissb56
2024. április 14. 19:11
Ez a szerencsétlen, nevében magyar nevű senki egy dologban kiváló. A hazudozásban.
Jose
2024. április 14. 16:39
Az a leghülyébb, aki a mai világban úgy hazudik, hogy tudhatja, hogy iszonyú mennyiségű információt lehet kikutatni modern módszerekkel. Ergo: Magya Peti hülyébb, mint a sokéves átlag.
KovG_1
2024. április 14. 13:11
Úgy látszik, az ellenzék fizetett trolljai kihasználják a hétvégét: itt antimagyar Petikét dicsőítik, és szerecsenmosdajták, az iráni témájú oldalakon meg kollektív módon gyűlölik a zsidókat. Összenő, ami összetartozik: globalista pénzelit - hazai woke ellenzék és MP - gyűlölködő csőcselék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!