Egy Bajnai nevével fémjelzett cég már fel is tűnt Magyar Péter mozgalma körül, az ügyvezető is megszólalt

2024. április 18. 09:01

A volt baloldali miniszterelnök köre azzal próbálta elrejteni a szerepét, hogy átnevezték osztrák leányvállalatukat.

2024. április 18. 09:01
null

Nyitókép: saját montázs / Wikipédia és Magyar Péter Facebook-oldala

Alig több, mint két hónap telt el Magyar Péter közéletben való felbukkanása óta, ám a baloldal új reménysége mögött máris megjelent a Bajnai Gordon nevével fémjelzett datadatos csapat. Mindez Magyarék oldalának adatvédelmi tájékoztatójából derült ki. A volt baloldali miniszterelnök köre azzal próbálta elrejteni a szerepét, hogy átnevezték osztrák leányvállalatukat – írja a Magyar Nemzet.

A portál rávilágít: a baloldali messiások mögött rendre feltűnnek a Datadat Professional Kft.-hez kapcsolódó figurák. 

Ismert: a nemzetközi cégcsoport magyarországi vállalkozása Gyurcsány Ferenc korábbi tanácsadójának, Dessewffy Tibornak, valamint Bajnai Gordon volt miniszterelnöknek, Szigetvári Viktor korábbi államtitkárnak és Ficsor Ádám korábbi titokminiszternek az érdekeltségébe tartozik.

Datadat-kör

2024. február 29-én regisztrálták a talpramagyarok.hu oldalt, amely a közösség és az egyesület bemutatását szolgálja. A Datadat-kör pedig rögtön feltűnik a weboldal adatkezelési tájékoztatójában, ahol két hozzájuk köthető entitás is említésre kerül. Az Estratos Digital GmbH egy bécsi székhellyel alapított digitális ügynökség, amely főleg a progresszív politikai mozgalmak segítésére koncentrál. Ügyvezetője a Bajnai Gordon kormányának volt titokminisztere, a Datadat-cégcsoport vezető figurája, Ficsor Ádám.

A cégadatokból kiderül, hogy a Magyar Péter közösségének honlapján megjelenő vállalat lényegében nem más, mint a Datadat-cégcsoport korábbi osztrák leányvállalata, a Datadat GmbH, 

amelyet nemes egyszerűséggel átneveztek Ficsor Ádámék” 

– írja a portál. Hozzáteszik: A cég tulajdonosi köre nem változott, az ügyvezető továbbra is az egykori baloldali titkosszolgálati miniszter, és az Estratos Digital székhelye is megegyezik a jogelőd Datadat GmbH címével.

Forrás: Magyar Nemzet
Forrás: Magyar Nemzet

Guruló dollárok

A Magyar Nemzet emlékeztet: ehhez az Ausztriában bejegyzett céghez érkezett az Amerikából küldött guruló dollárok jelentős része. A Datadat GmbH-t bízta ugyanis meg Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalma a baloldal kultúraváltónak titulált kampányának lebonyolításával. 

A bécsi székhelyű cég nem kevesebb, mint 1,4 milliárd forintot zsebelt be az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének mozgalmától.

A portál arra is rávilágít, hogy a Magyar Péterék weboldalának adatvédelmi tájékoztatójában feltűnő másik entitás a Lundadonate.org, vagy röviden Lunda, amely egy adománygyűjtő platform. Ezt a terméket a Datadat fejlesztette és egy összetett, számos funkcióval rendelkező eszközt biztosít az adománygyűjtők részére.

A web.archive.org internetes oldalak archiválásával foglalkozó portál adatai szerint 2023 májusában még az szerepelt a lundadonate.org »Rólunk« menüpontjában, 

hogy anyavállalatuk a Datadat, amely »egy politikai tanácsadó és technológiai cég, ami világszerte progresszív ügyekkel és politikai jelöltekkel dolgozik együtt«. 

Mindez valamikor 2023 májusa és szeptembere között változott meg, és került ki a ma is olvasható szöveg, amely szerint a Lunda anyacége az Estratos Digital lett” – magyarázza a lap.

A Lunda főként a nemzetközi politika színterén aktív: a felület testreszabható annak érdekében, hogy minden nyelven, fizetési rendszerben működőképes legyen. A honlap „Gyakran Ismételt Kérdések” menüpontjában is felvállalják a közösséget az Action Networkkel, 

amelyet adománygyűjtésre használ Joe Biden kampánystábja, és liberális amerikai Demokrata Párt.

Tudta?

A Bajnai Gordon nevével fémjelzett Datadat a baloldali kampányok visszatérő szereplője. Első nagyobb dobásuk a Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán található chatbot kifejlesztése volt. A 2019-es önkormányzati választások óta pedig egyre fontosabb szerep hárul rájuk. A 2022-es országgyűlési választások előtt az egyesült baloldal digitális kampányáért voltak felelősek. A Datadat a két választás között és azóta is segít több pártnak és baloldalhoz köthető szervezetnek a különböző petíciók körüli munkában. A Datadat-cégcsoport volt a legnagyobb haszonélvezője a guruló dollároknak, közvetetten és közvetlenül több mint 1,8 milliárd forintnyi dollárt zsebeltek be, és lényegében a teljes baloldal kampányát ők bonyolították le.

FRISSÍTÉS!

Cikkünk megjelenését követően a Telex közölte: 

Szigetvári Viktor közleményben utasította vissza a Magyar Nemzet állításait.”

 Mint a lap tájékoztatott, Szigetvári szerint „szemben a Magyar Nemzet ma megjelent hazug állításával, sem a Datadat Professional Kft., sem a korábbi Datadat GmbH jogutódja nem áll üzleti kapcsolatban sem Magyar Péterrel, sem pedig más, hozzá kapcsolható párttal vagy egyesülettel. Minden más ezzel ellentétes állítás hazugság. Társaságainkat a propagandasajtó nem kereste ezen téves információ közlése előtt.”

 

 

Összesen 177 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:43
🍓 ️ ­­­A­ ­­d­ö­­­g­­­ö­s­­­ ­l­­á­­­n­­y­­­o­­­k­­­ ­­v­­á­­r­n­­­a­­k­­ ­­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­.­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
bagira002
2024. április 19. 04:18 Szerkesztve
Kóbor lovag a választókat hülyének nézi , azt hiszi hogy felejtenek Bajnaival kapcsolatosan , Vagy ez a pártokat cserélő nem ismeri a támogatója múltját . Magyar mögött Bajnai-Gyurcsány klán bujkál. Libás múltját megszellőztetik tiszait körül veszi a kádári múlt maradvány bűnei rögtön menekül törül tagad arrogánsan fellép. Választók közt járkál magabiztosnak mutatja magát háta mögött a brüsszeli korrupt vezetőség guruló dollárokkal Gyurcsány klánnal együtt.
atti64
2024. április 18. 13:29
BAJNAIT IS FEL KELLETT VOLNA MÁR RÉG AKASZTANI MINT GYURCSÁNYT!!!!!!!!!!!!!!!!
FreeEurope
2024. április 18. 12:18
2.0 Fordíts hátat! CSATlakozz! csaaaaaaaaaaaaaattttttttttttttttt cs tt cs tt csaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaattt cs tt cs tt csaaaaaaaaaaaaaattttttttttttttttt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!