Vitézy Dávid bejelentette: elindul a főpolgármester-választáson

2024. március 19. 09:04

A közlekedési szakember szerint a fővárosban jelenleg mindent átsző a két politikai oldal háborúja.

2024. március 19. 09:04

Fotó: Mandiner / Földházi Árpád

Vitézy Dávid Facebook-oldalán jelentette be, hogy elindul Budapest főpolgármesteri székéért. A közlekedési szakember szerint a fővárosban jelenleg mindent átsző a két politikai oldal háborúja, pártpolitikai csaták helyett azonban végre valódi városfejlesztésre van szükség, ezért indul a főpolgármester-választáson.

Budapestnek jelenleg öt súlyos problémával kell szembenéznie Vitézy szerint:

1. Nincs elég megfizethető lakás és drága az albérlet.
2. Nem elég jó a közösségi közlekedés a külső kerületekből és az agglomerációból, emiatt van ennyi dugó és emiatt rossz a levegő.
3. Az egészségügyi ellátás színvonala egyre csak romlik, elavultak, lerobbantak a kórházaink, rengeteget kell várakozni, és teljes osztályok zárnak be személyzet híján.
4. A köztereink nem elég otthonosak, nincs elég zöldfelület és sétálóutca.
5. A körúton túli Budapestet, ahol a budapestiek háromnegyede él, magára hagyták, minden fejlesztési forrás a turistabelvárosba jut. 

Vitézy hangsúlyozta, konkrét tervei vannak a város fejlesztésére. Szerinte új parkokra és közterekre, a hévek és a vasút megújítására, újabb villamosvonalak fejlesztésére, a rozsdaövezetek helyén pedig megfizethető lakások építésére van szükség.

Nem várhatjuk Budapest problémáinak megoldását azoktól, akik a problémáinkat okozták. Nincs még öt évünk erre

– hangoztatta a BKK korábbi vezetője.

Vitézy Dávid bejelentését alább nézheti vissza:

Március 14-én az is kiderült, hogy Szentkirályi Alexandra lesz Karácsony Gergely kormánypárti kihívója. A Fidesz Budapest Facebook-oldalán arról számolt be, hogy a választmányi ülésen egyhangú döntéssel javasolták a Fidesz-KDNP-szövetség főpolgármester-jelöltjének.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 384 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:08
🍓 ️ ­A­­ ­d­ö­­­g­­ö­s­ ­­l­­­á­­­n­­­y­­­o­k­­ ­­­v­á­­r­n­­­a­­k­­ ­­­r­­­á­­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
altercat1
2024. március 20. 11:48
Alexandra, aki alpolgármester volt, már az első jelentkezésekor jól indított. Majd a választásokig felépítik és felépíti magát. A mulya mamlaszt nem nehéz kritizálni. Aztán, közben jöhet a program. (Tarlóssal a háttérben!) Vitézy a bal(fasz)okat osztja meg inkább. Elvégre lmp-s...
Bastyaelvtars
2024. március 20. 08:26
Tiszafa A pacinak a nemi szervét! Azért tapsol állva a sok félhülye orbánista kipcsak mert vitezyrol elhiszi hogy esélyes kihívója lehet Karacsonynak, míg a fideszes hivatalos jeloltrol nem igazán. A sok vérbirka baszik rá hogy milyen szakmai munkát tud vitezy felmutatni. Csak az számít hogy karácsonyt legyozze. Egyszerű a fidesznáci mint a bot...
egy genetikusanalattvaló
2024. március 19. 21:47
"a rozsdaövezetek helyén pedig megfizethető lakások építésére van szükség." Ki építi? Miből? Válaszok, részletezés nélkül ezek csak lózungok! Pénz nélkül megvalósíthatatlan vágyálmok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!